Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyelvtanulás babáknak?

Nyelvtanulás babáknak?

Figyelt kérdés
a mi kicsikéinkkel én csak magyarul,apa csak szerbül beszél,tegnap volt a tv-ben hogy sokan tanítják otthon a gyermekeiket játékosan a pl:angol nyelvre,én is szeretném szerintetek lehetséges lenne ha mondjuk a tv:csak angolul szólna nekik és idővel mert most 13 hónaposak tanítanám őket kártyák segítségével az angol nyelvre???
2012. jan. 28. 07:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
utolsó:mikortól kezdett el beszélni a fiatok????
2012. jan. 28. 09:39
 12/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is két nyelvet tanul a pici, vagyis fog, még csak 10 hónapos.

Szerintem nagyon korai az angol. Én nem vagyok tévéellenes, szokott menni baby tévé a fiamnak, a második nyelvén, nem magyarul. Mi magyarul beszélünk hozzá. A gyerek személyhez köti a nyelvet, szerintem ilyen picinek még nem fogja fel, hogy most anya tanít valamire, most azért hívja máshogy a tárgyakat, egyszerűen csak zavarkeltő lenne, miért hívod akkor így, máskor úgy. Én nem tenném, csak később, amikor már az egyik nyelven mondatokban elkezd beszélni.

2012. jan. 28. 09:56
 13/20 anonim ***** válasza:
11 hónaposan mondta ki az első szavát, azután pedig folyamatosan dumált egyre többet. Nagyon beszédes gyerek, mondjuk, mindig is kommunikáltunk vele, és sokat járunk vele emberek közé.
2012. jan. 28. 10:00
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,hasznosak voltak számomra:))utolsó csak azért kérdeztem mert akinek nem két nyelven kezd el beszélni a babája az itt úgy látom váltig állítja hogy 2,5 éves kora előtt nem fog beszélni a zavartság miatt ,viszont te mivel tapasztalatból beszélsz engem ez érdekelt!!!!:))
2012. jan. 28. 10:05
 15/20 anonim ***** válasza:

Másfél évesen kezdett beszélni a fiúnk, apja angolul beszél, (nem az anyanyelve), én magyarul, a gyerek három és fél, és mind a két nyelven beszél, és mindkét nyelvet megérti, akkor is, ha van benne olyan angol szó, amit esetleg még nem hallott. Kikövetkezteti a szövegkörnyezetből, rákérdez, h jól gondolja-e, és utána használja.

Nálunk megdölt az is, h az apjával csak angolul, velem csak magyarul beszél, mivel tudja, h én is értem, ezért hozzám is szól angolul. Egyébként az oviban is néha eltéveszti, és angolul beszél, de mivel az óvónők is beszélnek angolul, így olyankor átváltanak angolra.

Nem késett meg, gyönyörűen beszél, választékosan, az értékelésében az volt, h 5 éves szintet éri a kommunikációs képessége.

Ha tanítani akarod, akkor hajrá. Mi mondókáztunk, (velem is csináltuk), angol meséket néz, este én magyar,apja angol mesét olvas.

Kártyákat mi nem vettük, szimplán az apja mutogatta neki a tárgyakat, pont ahogy én magyarul, ha a gyerek azt mondja, h asztal, akkor az apja helyesel angolul, h igen, de ügyes vagy, asztal... Így könnyedén felfogja, h angolul hogy van az asztal szó.

Ma már kérdez, hogy van angolul ez meg ez, apja válaszol, és utána látom a gyereken, ahogy elraktározza:)

2012. jan. 28. 12:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Ismerek olyan családot, ahol anya és apa más nyelven (a saját anyanyelvén) beszél a gyerekekhez, ugyanakkor anya és apa közös nyelve egy harmadik nyelv. A gyerekek normális időben, normális beszédfejlődéssel, gyönyörűen beszélik mindkét szülő nyelvét, valamint a szülők közös nyelvét is értik, ha egy családi beszélgetés során ezen a nyelven szól hozzájuk valamelyik szülő, ezt is értik és azon a nyelven válaszolnak, amelyik annak a szülőnek az anyanyelve. Gyanítom, ha nagyobbak lesznek (most még ovisok), a harmadik nyelvet is beszélni fogják, egyelőre csak azt szokták meg, hogy anyához az egyik nyelven beszélnek, apához a másikon, függetlenül attól, hogy épp ő milyen nyelven szólt hozzájuk.
2012. jan. 28. 13:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Ahol anyanyelvekről van szó, az oké, de én sosem értettem, miért kell a gyereket már kiskorától trenírozni hogy minél több nyelven beszéljen. Ez igenis megerőlteti őt, épp elég kemény neki a két nyelv is, miért a harmadik ilyen pici korban? Nem lesz semmivel sem rosszabb, ha "csak" két nyelvet beszél. A kártyákkal oktatás egy harmadik nyelvre felesleges trenírozás, hogy okosabbnak tudd, mint a többi kisgyereket.

Sokkal értelmesebb megoldás akkor kezdeni harmadik nyelvet, ha kettőt már beszél. Pl. ovis korban.

2012. jan. 30. 12:30
 18/20 A kérdező kommentje:
Okés köszi a választ!!!
2012. jan. 30. 13:28
 19/20 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam egy eves es angolul es magyarul tanul Angliban elunk. Mindent megert mind a ket nyelven, es mond szavakat.

Azert nem hulyeseg tobb nyelvre tanitani oket kicsi korban, mert ilyenkor konnyen megtanuljak, eszre sem veszik. Az unokatestverem magyar, olasz ferje van es amikor szuletettt a kisfiu, ok angolul beszeltek egymassal. A gyerek folyekonyan beszel, ir es olvas 3 nyelven (most 8 eves), sohaa nem keverte ossze oket, es egyaltalan nem kesett a beszeddel, nem volt 2 eves es be nem allt a szaja. Szoval szerintem ez is minden gyereknel valtozo, es egyaltalan nem rossz ha tobb nyelvet hall.

Viszont a tv szerintem sem a legjobb, en nem szeretem ha a fiam nezi.

2012. jan. 30. 13:59
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó,na pont az ilyen válaszokra vártam amit tapasztalatból írnak!!!!!Nekem ez a hiteles!!!:))
2012. jan. 30. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!