Nektek is gyanús ez a kérdés?
Páran elkezdték pedzegetni, hogy talán kéreget a kérdező. Eleinte én nem gondoltam ilyen hátsószándékra, de most már kicsit sok a kifogás, pedig kapott jó tanácsokat...
Kíváncsian várom a fejleményeket, de egyre jobban úgy tűnik,hogy jó volt az első beszólogatók megérzése.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ha igazatok van, akkor már csak egy dolgot nem értek.
Mi visz rá embereket ilyen csalásra? A pénztelenség, a nélkülözés, valós gondok, vagy csak az izgalom, hogy ezt is meg lehet tenni? Az előbbieknél azt mondom, nagyon szar a világ, hogy ahhoz, hogy segítséget kapj, nem elég a valós problémádat leírni, fel kell azt tupírozni, annyira magas lett az emberek ingerküszöbe a bajra. Viszont ha az utóbbi, az nagyon gáz, mert a jószándékkal kérőt is egy kalap alá fogják venni velük egy idő után.
Azért vannak még nagyon klassz esetek is itt a gyk-n:-)
Szabadidőmben azzal foglalkozom, hogy családoknak, főleg kisgyerekes családoknak segítsek ruhával, tanáccsal, ügyintézéssel, bármivel. Egyszer olvastam itt egy kérdést. Külföldön élő anyuka keresett olyanokat, akik az általa behozott használt babaruháknak keresnének gazdát. Jelentkeztem rá, megírtam neki, mivel foglalkozom. Volt benne annyi bizalom, hogy nem ragaszkodott a személyes átadáshoz, amikor hazajöttek látogatóba, hanem feladott nekem egy óriási csomagot. Én meg szétosztottam 5 család között. Dokumentáltam mindent. Leírtam a családok történetét, fotókat küldtem az átadásról. Természetesen az érintettek engedélyével. Szerintem ez így volt működőképes. Sajnálnám, ha a csalók miatt nem lenne több ilyen alkalom, mert bár én nem szoktam kérni, csak jelentkezek a felajánlásra, tartok tőle, hogy egyre kevesebb ilyen lesz.
Nem gondolom, hogy jókedvében ír ki valaki ilyet. Egy szinte biztos, komoly anyagi gondjai vannak.
Viszont, több dolog miatt is furcsállom a kérdést és a kommenteket:
- ha pelust szeretne kapni, akkor azt kellett volna nyíltan kiírni, hogy nem lenne-e valaki aki küld neki (lehet, hogy egy őszinte kérésre többen küldenének)
- a másik, ez személyes vélemény: ha az anyagi gondjaik folyamatosak, akkor pár darab pampers, vagy libero, vagy akármi nem fogja megoldani a dolgaikat, mert egyszer elfogy. ellenben, ha elkezdene textilpelust használni, (akár azt is kérhetne, hogy küldjenek. biztos sokunknak van büfiztetésből megmaradt) azzal takaríthatna meg pénzt és legalább ez a kérdés nem jelentene gondot hónapról hónapra.
- a harmadik: ez az "árulni fogom a testem" dolog. lehet, hogy megfordult a fejében, nem kétlem. de így összességében olyan az egész, hogy beveti az legütősebb lapját, hogy ha az eddigiek nem hatottak volna, akkor majd ez. olyan fura az egész
- negyedik: szinte már részletkérdés, de miért van mindenki lepontozva?
Végül pedig: sajnálom, hogy egy ilyen világban élünk, ahol megrendül a bizalom, de sajnos vannak ennek előzményei. én is egy naiv valaki voltam valaha, de már egyre kevésbé tudok bízni, mert sokszor nem kapom vissza azt az őszinteséget, amivel én közeledek másokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!