Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyukák miért nem gondoskod...

Az anyukák miért nem gondoskodnak időben a bölcsis felvételről? Nem sértésnek szánom, csak kérdezem!

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg, hogy sokan akkor akarják beíratni a gyereküket bölcsibe, amikor kb. 1-2 hónap múlva mennének vissza dolgozni. Ilyenkor viszont felháborodnak (mondjuk jogosan persze), hogy fél - egy évet is várni kell, hogy legyen hely. De ha tudják, hogy a GYES már nem lesz elég a megélhetésre, akkor miért nem mennek be korábban a bölcsibe beiratni a gyereket, hogy két éves korára (vagy amikor vissza akarnak menni), már mehessen a gyerek? Én pl. tudtam, hogy a GYED lejártával már nem tudok otthon maradni, így már 6 hónapos korában beirattam a gyereket, hogy 2009 októberétől tudjon járni (akkor lesz 23 hónapos). Miért nem terveznek előre? Persze ez most csak azokra vonatkozik, akik olyan helyen laknak, ahol van is bölcsi, nyilván ahol nincs azok nem tehetnek róla.
2009. jún. 30. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a kisfiamat, ahogy írod, hirtelen írattam be. nem szándékoztam vissza menni dolgozni, de aztán jött egy lehetőség, és nem hagytam ki. szerencsénk volt, 2 hét után szóltak, hogy mehetünk. nem bántam meg.

a tesót már én is időben beíratom, mert tudom, hogy 2 éves kora után megyek vissza mejd dolgozni.

sokkal előrelátóbb vagyok,mint 4 évvel ezelőtt voltam

2009. jún. 30. 13:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudod adódhatnak helyzetek, amit előre nem tudsz. Miért kell mindig kritizálni. Mondjuk mi albérletben lakunk és a nőci nem hozza az adásvételit addig nem is tudom beiratni a gyerekem mert nincs itt lakcíme, hiába már 1 éves és jövő szeptembertől kéne bölcsibe mennie, de nem tudok mit csinálni....
2009. jún. 30. 13:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem most van először gyerekem. Most 7 hónapos. Ha nincs a Bajnai féle cirkusz, akkor én nem is tudnék róla, hogy egy bölcsis helyre 1 évet kell várni. Eszembe se jutott, hogy a bölcsibe várólista van. Most nem iratom be, mert remélem anyum tud rá vigyázni majd abban az egy évben. Ha neadja isten mégsem tudja ezt megtenni, akkor én is kapkodó, háborgó anyuka leszek.

2009. jún. 30. 13:12
 4/12 A kérdező kommentje:
13:12 Nem kritizáltam senkit, mint írtam csak érdekelt, hogy ez miért van.
2009. jún. 30. 13:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 8 hónapos. Sokan mondják, hogy siessünk, mert nem lesz hely, de nem tudunk. Túl sok a "ha". HA a párom ki tud menni dolgozni külföldre, HA jól keres majd és tetszik neki, HA utána tudunk menni mi is, akkor nem kell bölcsibe járni a lányomnak.

HA nem így lesz, kell.

Mit csináljak? Foglaljuk el más helyét, aztán vagy megy, vagy nem? Lehet, hogy másnak nagyobb szüksége van rá.

Addig meg "ülök a babérjaimon", aztán vagy lesz helyünk, vagy nem. Sajnos ez van.

Szerintem sokan vannak úgy, hogy várnak vmire, majd kicsúsznak az időből.

Aki meg nem, az kicsit felelőtlen. Mki tudja, hogy sokszoros a túljelentkezés.

Persze joggal elvárható lenne, hogy legyen elég hely minden gyerek számára. Pláne, hogy 2 évre csökkentik a GYED/GYES idejét.

2009. jún. 30. 13:17
 6/12 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolótól kérdezném: ettől függetlenül miért nem iratod be? Úgy értem, az még nem kötelez semmire, hogy fel van véve a várólistára, és ha anyukád mégsem tud rá vigyázni, legalább tudod hová vinni, viszont ha minden rendben van, akkor egyszerűen lemondod a dolgot.

Egyébként a bölcsire már akkor is volt várólista, amikor még szó sem volt a 2 éves GYES-ről, szerintem sokan akartak eddig is visszamenni GYED-ről dolgozni.

És tényleg nem bántásnak szántam a kérdést, senkit nem akartam kritizálni vagy bántani, kioktatni, csak nem értettem miért van ez így. Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

2009. jún. 30. 13:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen az is igaz, hogy ha nem biztos, hogy szükséges, akkor meg más helyét foglalják... De aztán ha tényleg kell, akkor nem volt az se fölösleges. Ha meg nem kell, akkor lehet, hogy valaki pont annak fog örülni, hogy hirtelen mégis lett hely.
2009. jún. 30. 13:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahová én akarom majd vinni, ott nem vezetnek várólistát, és beíratni is csak tavasszal vagy ősszel lehet, konkrétan a bölcsi megkezdése előtt. Tehát előre sajnos nem lehet elintézni, és aggódom is emiatt, de nem tehetek mást. Szerencsére augusztusban született, tehát jövő ősszel megyek vissza dolgozni, és a beszoktatásra ott lesznek a ki nem vett szabadnapjaim. Nálunk egyébként öt bölcsőde van a városban, de a többi olyan messze, h' csak két busszal tudnánk odahurcolni korán reggel, és délután sincs, aki időben elhozná. (Autónk nincs.) Egyébként is, körzeten kívüli gyereket csak akkor vesznek fel, ha marad szabad hely, tehát igazából esélytelen. Így marad a remény, h' a beíratás napján hajnalban beállok a sorba, munkáltatói igazolással felszerelve, és nem fogják hely hiányában elutasítani, vagy mert nem hazudom, h' egyedülálló, szerencsétlen anya vagyok.
2009. jún. 30. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Újra 13:12-es vagyok. Igen, már én is tudom, hogy régen is volt várólista. Én viszont úgy látszik fura bogár vagyok, mert nem nagyon követtem ezeket a dolgokat. Nem sok anyuka ismerősöm van, aki van az vagy otthon maradt, vagy egyszerűen nem is beszéltünk a bölcsiről.

Én is gondltam rá, hogy mégis beiratom, de ahogy előttem írták nem akarom mástól elvenni a lehetőséget.

2009. jún. 30. 16:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez különben érdekes dolog. Én, első gyerekes anyuka révén nem tudtam erről. Még netem se volt akkoriban, ezt az oldalt sem ismertem. Nekem egyik ismerős csajszi szólt, aztán már a sógornőmnek is eszébe jutott. De ekkor már másfél éves volt a lányom. És két évesen szerettem volna. Hál Istennek összejött, de lehetett volna ellenkezőleg is.

Úgyhogy jó ez az oldal is, és jó ha van az embernek nete. Valamint jó anyukákkal jóban lenni akiknek nagyobb gyereke van és főleg volt bölcsis és pláne ugyanott ahova a gyerkőc menne, mert sok infóval tud szolgálni. Ebben is és sok más témában is. Valamint nagyon jó ha az ember bemegy a bölcsibe is és érdeklődik a dolgokról. Már kicsi korában a gyereknek. Úgyhogy anyukák terjesszétek, hogy várólista van! Így sok mindenkihez eljut akinek nincs nete, ismerőse, hírvivője! :)

Amúgy ha valaki felíratja a gyermekét már fél évesen, nem foglal el mástól helyet igazából. Mert ez csak egy előzetes lista. viszont ha tényleg kell majd akkor a hely meglesz, ha meg nem kell, akkor lemondod, ha előbb tudod hogy nem fog kelleni a hely akkor előbb is lemondod akár és kész, örül más anyuka hogy akadt egy hely hirtelen. Sajnos nem tudunk mást tenni! Amúgy a bölcsik amennyire lehet próbálnak akár túlterhelten is amennyire csak bírják felvenni a kis lurkókat, hogy anyuka tudjon dolgozni. Legalább is nekem itt ez a tapasztalatom. Aztán ha közbe meg lemondja valaki a helyet akkor örül, hogy mégsem lesz túlterhelés. Remélem értitek mit akartam írni!

Úgyhogy mindenki időben foglalja le nyugodtan a helyet, ha dolgozni akar tervezett időben és enni! Mert ha a másikat nézi akkor nem biztos hogy lesz mit enni a gyesből! :(

2009. jún. 30. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!