Szégyellni kell, hogy gyerekem van?
Honnan lehet igényelni a start kártyát?És ki a jogosult rá?
Engem is érdekelne,talán könnyebb lenne az elhelyezkedés 4 gyerlőc mellett.
Ahány helyre írtam még vissza se írnak.
Azért aki 15 éve otthon van, és 35 éves (tehát 20 éves kora óta), előtte mennyit dolgozhatott és az a tudás azóta mennyit "avult"? nagyon nem ugyanaz a kategória, mint aki már a szülés előtt is ledolgozott jó pár évet, és 1 vagy gyerekkel otthon maradt 2-3 évet összesen. Azért ha őszinték akarunk lenni, az első esetben meg lehet érteni, hogy nm kapkodnak utána a cégek.
Az egyedülálló fiatal férfiak lehet, hogy benn maradnak túlórázni, viszont sokkal könnyebben változtatnak is munkahelyet, a cég hiába tanította be őket hónapokig, ha utána továbblépnek a következő helyre. Van már jó néhány cégvezető, aki megbecsüli a gyerekes anyukákat is, mert látja, hogy megbízhatóan, precízen, hatékonyan dolgoznak és lojálisak is a céghez (sokkal jobban meggonolják, hogy érdemes-e a biztosat a bizonytalanért feladni). Nekem ez a tapasztalatom. Olyan cégnél dolgozom (külföldi tulajdonosa van), ahol a dolgozóknak kb. 65%-a nő, és mindenkit visszavesznek a gyed/gyes után. Persze nem is mindenki akar visszajönni. Az viszont gond, hogy nálunk is kevés munkakörben lehet részmunkaidőben dolgozni. A 4 órás bér szerintem túl kevés a megélhetéshez, és ha utazni kell sokat a munkába/-ból, akkor nem biztos, hogy megéri, így nálunk inkább 6 órában szeretnének a kisgyerekesek dolgozni, de nem mindenkinek sikerül.
Ah, a diktafont felejtsétek el. Nem lehet bíróságon felhasználni, mert személyiségi jogokat sért, hogy a tudta nélkül felvetted, amit mondott.
Én tegnap voltam fejvadásznál interjún, azt mondta, hogy szerinte egyáltalán nem hátrány, mert jó az életrajzom. Hát, majd meglátjuk. Szerintem ő a naiv. Én eddig csak fejvadászon keresztül pályáztam, ők mindig megkérdezték, hogy mióta nem dolgozom, és miért jöttem el az előző munkahelyemről. És be is írták, hogy 4 éve vagyok itthon, úgyhogy konkrét céghez interjúra még nem is mentem. Azt mondják, hogy nem ezért. De szerintem persze, hogy ezért. Az más kérdés, hogy nyíltan nem vallják be.
Egyébként szerintem is sokkal megbízhatóbb egy családos anya, mert neki már eltartottjai vannak, és ezért megbecsüli a munkahelyét. Nálam a betegség megoldott lenne. Ellenben az igaz, hogy túlórázni nem nagyon tudok majd, mert futni kell az oviba. Ezt sem nagyon szeretik.
Szia!
Mióta keresel állást? Nekem több „szingli” barátnőm is keresett állást az elmúlt pár évben, és átlagban egy év alatt találtak. (Jó, nyilván nem akartak mosogatónak állni, hanem a szakmájukban keresgéltek.)
Igaza van annak is, aki azt írja, 15 év munkából kiesés után nem igazán vonzó az ember a cégeknek. Hallottam már olyan sztorit, hogy a gyes-ről visszatérő munkaerő pár éve keresgélte a számítógépen a floppy-meghajtót, ami, lássuk be valóban elég nagy elmaradást jelez, de nálad nyilván nem ez a helyzet.
Ha pedig, ahogy írod, meg tudod oldani, ha a gyerek beteg, akkor szuper. Egyébként meg fura dolog ez, mert én úgy érzem, nem szívesen mennék olyan helyre, ahol titkolnom kell az anyaságomat, mivel onnan később is kipenderíthetnek ezért (nyilván ki nem mondva).
Drukkolok neked, hogy minél hamarabb találj megfelelő és családbarát munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!