Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg KÖTELES vagyok oviba...

Tényleg KÖTELES vagyok oviba iratni a 4 éves gyerekem? 2008. június 30-án született.

Figyelt kérdés

Ma voltam védőnőnél (32 hetes terhes vagyok), aki szólt, hogy üzenik az oviból, hogy menjek be, mert be kell íratnom a lányom. Most lesz 4 éves a nyáron. Én úgy tudtam, hogy 5 éves kortól kötelező jelenleg. Azt mondta a védőnő, hogy új törvény/rendelet van, mely szerint már nem jún. 1-től, hanem szept. 1-től lesz a gyerek évvesztes, ráadásul 2 év a kötelező ovi, nem csak az utolsó. Az ovit még nem hívtam fel, tisztára felhúztam magam rajta.

Azért nem akartam, hogy járjon oviba, hogy ne hozzon haza mindent a 4 hónapos picinek. Közösségben van eleget, még ez sem indok...

2012. ápr. 3. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az évvesztesség valóban így van, hogy 2 év a kötelező ezt nem tudom. Inkább kérdezd meg az ovit, az a biztos.

Nálunk 7 hónapos volt a pici, mikor a nagy oviba ment, és a bárányhimlőn kívül, semmit nem kapott el a nagytól, ha igen akkor az max egy kis náthában nyilvánult meg.

2012. ápr. 3. 15:34
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Kérjél 5 éves koráig felmentést, nem tudom ez a szabály élő-e, de kérdezd meg az Önkormányzatnál.

[link]

2012. ápr. 3. 15:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
én beadtam a nagyot, akkor kezdte az ovit, mikor a pici 2 hetes volt, és semmi gond nem volt. De nem ez volt a kérdés, nekem az oviban azt mondták, hogy 5 éves kortól "tanköteles" a gyerek, majd 2014-től lesz 3 évtől. Csak a nagycsoport kötelező jelenleg.
2012. ápr. 3. 15:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
az lemaradt, hogy elég ha jövőre beíratod, és akkor 6 évesen mehet iskolába. Eddig május 30 után volt évvesztes, de most változtattak ezen. Ha évvesztes is, akkor sem kell 2 évet járnia. 2 hónapja szülőin ezt mondták.
2012. ápr. 3. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Azabaj,hogymost módosítottak márc 1-gyel!Én nem tudok pontosat az oviról,de tuti módosult márciustól!Szóval lehet igaza vana védőnőnek!

2 éves kislány és 34 hetes pocakcsajszi anyuja

2012. ápr. 3. 18:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2012. ápr. 4. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!