Tényleg KÖTELES vagyok oviba iratni a 4 éves gyerekem? 2008. június 30-án született.
Ma voltam védőnőnél (32 hetes terhes vagyok), aki szólt, hogy üzenik az oviból, hogy menjek be, mert be kell íratnom a lányom. Most lesz 4 éves a nyáron. Én úgy tudtam, hogy 5 éves kortól kötelező jelenleg. Azt mondta a védőnő, hogy új törvény/rendelet van, mely szerint már nem jún. 1-től, hanem szept. 1-től lesz a gyerek évvesztes, ráadásul 2 év a kötelező ovi, nem csak az utolsó. Az ovit még nem hívtam fel, tisztára felhúztam magam rajta.
Azért nem akartam, hogy járjon oviba, hogy ne hozzon haza mindent a 4 hónapos picinek. Közösségben van eleget, még ez sem indok...
Az évvesztesség valóban így van, hogy 2 év a kötelező ezt nem tudom. Inkább kérdezd meg az ovit, az a biztos.
Nálunk 7 hónapos volt a pici, mikor a nagy oviba ment, és a bárányhimlőn kívül, semmit nem kapott el a nagytól, ha igen akkor az max egy kis náthában nyilvánult meg.
Kérjél 5 éves koráig felmentést, nem tudom ez a szabály élő-e, de kérdezd meg az Önkormányzatnál.
Azabaj,hogymost módosítottak márc 1-gyel!Én nem tudok pontosat az oviról,de tuti módosult márciustól!Szóval lehet igaza vana védőnőnek!
2 éves kislány és 34 hetes pocakcsajszi anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!