Szégyellni kell, hogy gyerekem van?
Persze, hogy egy munkamániás szingli jobb munkaerő. Csak éppen azt nem értem, hogy mindenhol szakmai tapasztalatot kérnek. Amikor szingli voltam nem vettek fel sehova, mert nem volt szakmai tapasztalatom. Most van, de mégsem kellek sehova. Én pedig nem vagyok hajlandó amiatt szégyenkezni, hogy van 2 gyönyörű gyerekem.
Az nem jutott eszembe, hogy megnézik az iwiw-et, akkor leszedem a képeket, jó ötlet. Köszi.
pedig megnézik. :( azzal kezdik az önéletrajz után. érdemes azt is munka szempontjából ideálissá tenni.
ne is mond, én is sorra találkozom azzal, hogy minden baj. ha nincs meg a képzettséged, az. ha továbbtanulni szeretnél, akkor az, mert leszívja az energiád. ha túl sok a tapasztalatod az, mert meg kell téged fizetni :(
ideális munkaerő: diplomás, pár év tapasztalattal rendelkező, tovább tanulni nem akaró,(nehogy már a cégnek kelljen elküldeni képzésekre) egyedülálló 30-as férfi. és 80-90%ban ezt keresik :(
Rossz passzban vagyok ilyen téren. Ne is kérdezz engem, mert nagyon borúsan látok mindent.
Az iwiw,facebook kiválló erre,hogy leellenőrizzenek.
Képzelj el engen 4 gyetrekkel 15 éve itthon vagyok gyesen.
35 éves vagyok és nem kapkodnak utánnam.Nem találok még egy részmunkaidős állást se,
Hát, mikor én munkát kerestem, és először megkaptam, hogy hát, itt kérem nem lehet otthon maradgatni a gyerek miatt (holott egyébként otthonról is tudtam volna dolgozni), én átéreztem, milyen lehet fogyatékosnak/etnikumnak lenni. Szóval megértelek.
Okosat nem tudok mondani, az tény, hogy azt mondják, csak akkor kell előjönni azzal, hogy gyereked van, ha konkrétan kérdezik, de azért lássuk be, ez szánalmas.
Most olvastam, hogy Magyarország az EU-tagállamok között a 3. legrosszabb helyen áll a részmunkaidős foglalkoztatás terén, tehát sajnos igen messze vagyunk még a megoldástól. Pedig a részmunkaidő pont a gyerekes anyáknak lenne ideális megoldás. (Hollandiában a munkaképes korú nők több mint fele így dolgozik.)
A másik érdekes összefüggés, hogy azokban az országokban, ahol nagyobb a dolgozók aránya, ott több gyerek is születik. Ezeknek tudatában nem értem, az állam miért nem támogatja a gyerekes nők munkába állását (a cégek felé kedvezményekkel, vagy nem tudom).
Egyébként azt a véleményt is hallottam már, hogy a gyerekes anyák teljesítményben meghaladják a „szingliket”, mivel sokkal jobb szervezők, és elkötelezettebbek a cég iránt. (Én úgy tudom, az ideális munkavállaló férfi is az, akinek van már gyereke.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!