Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban ennyire buta és...

Valóban ennyire buta és primitív a mai fiatalság?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom a kérdéseket,válaszokat, sok kamu kérdés, minimális ismeret nélkül az adott témában,unatkozó gyerekek fantáziája működik,a válaszolók meg elhisznek mindent. Különösen felháborítónak tartom,amikor a hülye,szemét szüleikről írnak,akik meg akarnak tiltani valamit,vagy esetleg megkérik őket,vigyé ki a szemetet,ezáltal cselédsorba taszítják szegény ártatlan gyermekeiket. Akik persze jók,átevickélnek 2-sel egyik évfolyamból a másikba,de néha még van egy hármasuk is. De az aljas szülőknek ez sem tetszik. A válaszolók zöme még uszítja is őket,menj a Gyámügyre,jelentsd fel.stb.Ennyit a tinikről,illetve a nekik adott válaszokról. A másik,olvasom a babák,kisgyermekek rovatokban,mennyi jól fejlett, tökéletes baba van manapság,örül a szívem. De hogy lesz ezekből a kis zsenikből 6-8 éves korukra annyi iskolaéretlen,amennyien manapság vannak,soha ennyi olvasni írni nem tudó gyerek nem koptatta a padokat,mint manapság. Persze,tudom én,a hülye óvónők,tanítók,tanárok a hibásak (szerencsére én egyik sem vagyok),de a szülők és a gyerekek tökéletesek. Ha véletlenül valaki nem úgy válaszol,ahogy a kérdés feltevője szeretné,már le is pontozták. Ha azt írja egy szerencsétlen,jó szándékú értelmes ember,hogy pl. 4-5 éves gyereket már nem kellene szoptatni,huszan ugranak neki.Néha csak olvasom a kedves szülők tanácsait,és azon gondolkozom,15 év múlva,ha a saját gyerekük lepofozza őket,esetleg egy szép nagy kést állít beléjük,akkor is ezeket a válaszokat fogják helyesnek tartani? Mert ennek a fene nagy engedékenységnek előbb-utóbb meg lesz az eredménye,csak nem biztos,hogy az olyan jó lesz,ahogy ezt ma gondolják a kedves válaszolók.
2009. jún. 28. 23:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%
Ja, 23:53 voltam egyébként és tényleg érdekelne, hogy mit értesz engedékenység alatt? Hogy a szülők megengedik, hogy a gyerek otthon ne csináljon semmit vagy hogy rossz jegyeket kapjon? Nem tudtam kivenni az írásodból, hogy pontosan mit értettél ezen, mert sok témát sűrítettél egybe. Na mindegy, a lényeg az, hogy szerintem nem minden szülő engedékeny, sőt, vannak betegesen szigorú szülők is. Nem tudom, hogy miért kell pálcát törni az itt kérdező fiatalok felett, hisz nem ismerjük a szüleiket. Te pedig tényként írod, hogy a gyerek semmit sem csinál és bukdácsol.
2009. jún. 29. 07:08
 12/28 A kérdező kommentje:
Én az intelligenciát és a műveltséget nem szoktam a diplomához kötni. Az egy jó dolog,ha valakinek ez együtt van. Bár ma vannak olyan "BÜFÉ"szakok,ahova kevesebb tudás kell,mint egy közepes szintű középiskolában az érettségihez. Sajnos kifejezetten szeretem az egyszerű embereket,a szakmunkásokat, a falusi földműveseket,szeretem a társaságukat,sok közülük kifejezetten művelt és értelmes. Nem rájuk céloztam,amikor a buta és primitív emberekről beszéltem. Abban is igazad van,kedves válaszoló,hogy nem jártam fel erre az oldalra, csak ahhoz,hogy valamilyen szinten megismerjem az emberek véleményét,szokásait stb. ennél jobb helyet nem találtam. Itt valóban sokféle ember megfordul. Különben meg épp egy orvos barátnőm beszélt erről az oldalról,aki épp erre az oldalra járt fel,önszorgalomból,hogy a szakmájával kapcsolatos kérdésekre válaszokat adjon,gondolta naívan,ennek még örülni is fognak a kérdezők. Aztán miután minden válaszát lepontozták,egy idő után már csak a Klinikán ad tanácsot,ahol dolgozik. Ő hívta fel a figyelmemet,nézzem már meg ezt az oldalt,mert szerinte nem létezik,hogy a mai fiatalok és a fiatal szülők között ennyi műveletlen,buta,sőt primitív ember van. Elolvastam nagyon sok kérdést és választ,s egyre inkább rájöttem,a teljesen korrekt,helyesen válaszolólat lepontozzák,aki pl. egyetért a "Dohányozhatok terhesen? 3 évesen szoptassam még a gyermekemet? stb. kérdező álláspontjával (igen,nyugodtan dohányozz! Természetesen szoptasd,majd leszokik magától stb)ők 100%-osan hasznos válaszokat adnak.
2009. jún. 29. 07:38
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A rosszaknak mindig nagyobb a hangjuk!!!

Az a probléma,hogy mivel manapság sajnos a szakmunka nincs megbecsülve és mindenki azt hiszi,hogy a diploma majd jó lesz(én is szakmunkás vagyok)!

Ha jobban megnézitek mégis csak ismerjük a tinik szüleit!Az a rengeteg buta kérdés a teherbeeséstől,amitől már a hajam tépem...akkor az milyen szülő?Miért tabutéma a szex?A rengeteg pénzt hajkurászó szülő,aki csak dolgozni jár és otthon azt gondolja minden oké,nem hiszem,hogy veszi a fáradtságot és mesél az élet dolgairól a gyereknek!!!Pedig kéne!!!

2009. jún. 29. 09:13
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Most már nem bírom ki hogy ne szóljak hozzá a témához! Hogy lehetne egy olyan kérdésre bólogatni dohányozón terhesen! Én nem szoktam válaszolni csak nagyon ritkán. Kérdéseket teszek fel de általában olvasom a kérdéseket és a válaszokat. Főleg itt a babás oldalon undorító ahogy viselkednek egymással. Van amikor felháborodok van mikor jót nevetek rajtuk. Anyuval sokat beszélgetünk erről hogy felbolydult a világ elégedetlenek az emberek. Már nem elég a Suzuki színes tv! Mercedes és plazma kell! Ha meg nincs rá keret vegyük meg hitelre aztán sírjunk hogy nem tudjuk fizetni a számlákat!!! Régen nem volt ez. Nem volt élelmiszer dömping ruha stb. de szerintem boldogabbak voltak az emberek mint ma.

28 éves vagyok cipőfelsőrészkészítő. Nem voltam jó tanuló sajnos. A lányom remélem többet elér az életben mint én. De boldog vagyok van egy kedves szerető párom és a szerelmünk gyümölcse 3 hónapos kislány. Nem vagyunk gazdagok de meg van mindenünk amire szükségünk van. A SZERETET ÉS AZ EGÉSZSÉG kellene hogy a legfontosabb legyen. Tisztelni kellene a másikat elfogadni olyan amilyen.

2009. jún. 29. 09:26
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Szerintem is érdekes egy-két kérdés de sajnos a gyereknevelésben is verseny van! ha olvasom az oldalakat konkrétan márkákat vásárolunk a nevenincs dolgok már nem felelnek meg a gyermek felneveléséhez, a tanfolyamok, fejlesztések stb.. sorolhatnám, hogy már ciki kimaradni bármiből és először a szülő, majd a gyerek van belehajszolva a versenybe. Most várom a harmadik babám 19.-12.-után érkezik a harmadik nike cipő és mindenféle flanc nélkül neveltem fel őket /ja és sosem kellett szégyelniük magukat/és a harmadik is így nő majd fel választunk bölcsödében dadát és nem elit bölcsit! Ovonőt és nem agysebészképzőt és sorolhatnám.

Ha mindenki megtanulja, hogy ez nem verseny, hanem egy gyerek kettejükből a saját adottságukkal akkor egyszerübb lesz minden hiszen a gyereke apja sem azért szerette meg mert kétévesen írt és számolt, hanem ha igaz önnmagáért!!! Mi is önmagáért szeretjük az embereket, és a gyerekeinknek is ezt tanítjuk meg!

A gyerekeim szerint elég vagány anyuka vagyok akit szeretnek a gyerekeim barátai korizom és focizok ha kell!!

2009. jún. 29. 09:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok képes tolerálni sajnos a hülye embereket!És még csak fel sem merül bennük,hogy nem az a normális agymunka ami náluk van!És ezt kivetítik a gyerekeikre!A pénz az nagyon kell,meg a márkás ruhák,mert úgy nem tűnik fel senkinek,hogy eszement buta emberek!Erről szól a mai világ!!!Szomorú!
2009. jún. 29. 09:35
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen verseny van! De már az óvodások csúfolják egymást! Ha valaki már nem flancosan öltözik ki nézik a gyerekek. Már ovisoknak mobilt adnak! Minek még olyan kicsinek mobil?!
2009. jún. 29. 09:43
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

teljesen egyetértek a kérdezővel. elég csak felülni egy buszra, és csendesen figyelni a kamaszokat. hát sok minden kiderül a viselkedésük alapján.

én a szülőket hibáztatom.

2009. jún. 29. 11:34
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen,versengenek az emberek.Mert ez van beléjük nevelve.Sajnos anno tapasztaltam,hogy "nem értem" annyit,mint aki full márkás cuccokban van,vagy akinek 3barbie babája volt....mert nekem,mint 2.gyerek,inkább a kinőtt,használt cuccok jutottak.És lám,így is felnőttem,és jobban értékelem azokat a dolgokat,amikért megdolgoztam...És nem utasítom vissza a fiamnak a rokonoktól kapott dolgokat,és nem használok csak márkás kencéket,pelust....inkább a bevált,egyszerűbb dolgokat szeretem.Nem azt mondom,hogy kamaszként nem fájt a szívem egy egy jobb holmiért,de most felnőtt fejjel kárpótolni tudom magam.

És inkább szeretettel,törődéssel vívom ki,mint sem pénzzel veszem meg a fiam szeretetét.!Remélem okos,RENDES embert tudok majd belőle nevelni.

2009. jún. 29. 12:15
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
33 éves anyuka vagyok, a kisfiam 14 hónapos, a babák rovatokban szoktam "nézelődni" és igen, én is tapasztalom az agyament dolgokat, de azért én nem általánosítok. Régebben talán könnyebb volt az anyukáknak, általában nagy család vette őket körül, a nagyik, anyukák jó esetben segíteni tudták őket a tapasztalataikkal, nem volt ekkora rohanás, állandó időhiány, na meg ekkor választék sem semmiből. manapság válogatni lehet a sok nevelési elvből, mi trendi, mi nem... akinek nincsenek határozott elképzelései, azok könnyen meginognak, elbizonytalanodnak. Sokminden nagyon nem egyértelmű manapság. Ranschburg Jenő bácsi írja, hogy "Nevelési hibát 2féle okból követhet el a szülő: saját jellemhibából, vagy egyszerűen tudatlanságból...". És mint tudjuk szülő bárkiből lehet...nem kell hozzá bizonyítvány.
2009. jún. 29. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!