Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátkoznátok játszótéren?

Barátkoznátok játszótéren?

Figyelt kérdés
Nincsenek kisgyerekes barátaink, ezért kérdezem, hogy lehet barátkozni játszótéren kisgyerekesekkel? Egymáshoz járós baráti kapcsolatokat szeretnék kialakítani, csak nehezen megy az ismerkedés.
2012. máj. 22. 15:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a gyereked? Egyébként ez úgy szokott menni, hogy pl. leültök egymás mellé a gyerekekkel a homokozóban, vagy egymás mellett hintáztatjátok őket, és elkezdtek beszélgetni. Mennyi idős a másik gyereke, hogy hívják stb.

Viszont túl sokat ne várj ezektől a kapcsolatoktól, nagyon ritkán történik meg, hogy egy-egy ilyen barátság túlnő a játszótér keretein. Nem elképzelhetetlen, de nem is gyakori.

2012. máj. 22. 15:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor hol lehet mostanság ismerkedni? Már félek a nyári szünettől, hogy a 4 éves fiamnak nem leszek elég játszótárs.
2012. máj. 22. 15:50
 3/11 anonim ***** válasza:

Mi a játszótéren és a parkban sétáláskor is sok hasonló korú kisgyerekes anyukával találkozunk. A gyerekek apropóján sokakkal váltottunk, váltunk is pár mondatot, de aztán ennyiben is maradt a dolog, még egymás nevét sem tudjuk, telefonszámot sem cserélünk vagy semmi hasonló.

Van pár gyerekes szomszéd is, de velük is felületes a viszony. Ha éppen véletlenül összetalálkozunk a kapuban vagy a liftben, beszélünk, érdeklődünk egymás felől, a gyerekekről, de nem járunk össze.

Nem tudom, ti hol éltek, mi Budapesten, belvárosban, itt úgy veszem észre, egy bizonyos szintig barátságosak, nyitottak az emberek, de szoros barátságokat nem nagyon akarnak így kialakítani.

2012. máj. 22. 16:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Én csak reméltem, hogy összebarátkozom majd a parkban az anyukákkal és el kellett telnie 2-3 évnek, mire tényleg kialakult egy kis baráti kör (4 anyuka, 6 gyerekkel).

Először persze én is a homokozóban beszélgettem (nem mintha nagyon barátkozós típus lennék, elég félénk vagyok, de egy idő után muszáj felnőttekkel is vegyülni, mert megőrül az ember)

Szóval mi összejárunk hetente 1x valamelyikünknél, mert sokat vagyunk együtt a játszótéren, de azt hiszem ezek se igazi barátságok, szerintem addig tart majd, míg ovisok a gyerekek. Iskolában már teljesen szétszélednek...

És sajna igazi barátainknak egyáltalán nincs még gyerekük.

2012. máj. 22. 22:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor ne is nagyon reménykedjek. Csak szegény gyerekemet sajnálom, hogy az ovin kívül nincs játszópajtása.
2012. máj. 23. 06:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a játszón szereztem 2 barátnőmet majdnem 4 éve.

Amikor egymás mellett hintáztattuk a babákat szóba elegyedtem velük,1-2 alkalom után már megbeszélt közös napirendünk volt.

Én sem könnyen barátkozom,de ez jó ügy érdekében ment:)!

2012. máj. 23. 08:59
 7/11 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok könnyen barátkozós, és sajnos a játszótér is a szomszéd városban van, tehát az sincs közel hozzánk, így túl gyakran sem tudunk járni, de hátha sikerül nekem is:))
2012. máj. 23. 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Hol laktok?
2012. jún. 16. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Tesót nem terveztek?
2012. jún. 16. 16:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Debrecen mellett lakunk és már van tesó.
2012. jún. 16. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!