Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valakinek...

Miért van az, hogy valakinek van, másnak nincs anyai ösztöne? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A nők legtöbbje "elérkezettnek látja az időt" a gyerek vállalásra. Ég a vágytól, hogy gyereke szülessen és a csillagot is lehozza az égről, hogy legyen neki.

Él-hal a kisbabákért ha lát egyet az utcán. Nem tudom, hogy minden nő ilyen-e, de a legtöbb igen.

De miért van az, hogy olyan is akad, aki nem olvad el egy pici gyerektől. Esetleg cukinak tartja őket ideig óráid.

De aztán lezsibbad tőle. Biztosra veszem, hogy minden anyuka lezsibbad a saját gyerekétől idődől időre.

Azt is tudom, hogy teljesen más, ha a saját gyerekedről van szó. Ilyenkor sokkal több a tartalék energia.

Csak azt nem értem, hogy van az, hogy bennem nincs bennem az a remegő vágy a gyerek után és az "elolvadás", ha látok egyet. Tudom, ha lenne, akkor nagyon szeretném.

Két uncsitesóm felnővését szemmel kísérhettem. Nagyon cukik és nagyon szeretem őket...ők is engem...imádtak és üldöztek, hogy járszak velük. De időnként mikor nálunk laktak 2 hétig én totál lezsibbadtam tőlük, legszívesebben bezárkoztam volna egy szobába :-)...szülőként nyílván ilyet nem tehet az ember.

Csak annyira nem értem miért vagyok én ebben olyan "más". Bár biztosra veszem sokan vannak még így. Vajon hormonális dolog ez? Vagy kételkedem magamban, mint anya, hogy jó lennék-e?

Azt gondolom, hogy már önmagában az, hogy az ember ezen elgondolkodik előjelezheti, hogy nem lehet annyira tragikus szülő...sok emberből csúnyán szólva "kipottyannak" a gyerekek és totál nem foglalkoznak velük, semmiféle szülői dillámjuk nincs.

Ti ezt hogy látjátok?

2012. máj. 21. 13:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hát én például imádom a babákat, a kisgyerekeket. Nagyon jól kijönnek velem, szeretik a társaságom és már a családban,rokonságban nem is egy kisgyerekre vigyáztam. Van köztük pl. 1.5 éves, 3 éves, 6 és 7 éves, illetve 12 éves. Szóval elég tág. Az pedig külön jó érzés, hogy rám merik bízni sokan a gyermeküket, ez például önbizalommal tölt el. De szeretek is velük foglalkozni, szokták is mondani, hogy milyen jó, hogy ekkora türelmem van hozzájuk.(tény, hogy van egyfajta birkatürelmem) És igen, én (ahogy valamelyikőtök mondta is :) ) az a belebújok derékig a babakocsiba típus vagyok. :) De nekem ez jó. És pedzegetem is, hogy szívesen dolgoznék bölcsiben, oviban bárhol ahol gyerekek vannak. Tehát nem vagyunk egyformák nyilván. De ezzel nincs is gond. Szerintem pedig az, hogy ki hogy áll a gyerekek témához, az nem jelent semmit, hogy most milyen szülő is lesz tulajdonképpen. A sajátját nyilvánvalóan mindenki imádja és édesanyához való módon neveli.
2012. máj. 22. 08:43
 12/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon nagyon érdekesek voltak!!

Még egy kérdés.

Mi lett volna, ha kiderül nem lehet saját gyereketek? Tudom, hogy ez nagyon "elméleti kérdés", de gondoltatok erre esetleg?

Köszi az őszínte válaszokat!!

2012. máj. 23. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!