Csak engem zavar, ha ilyen formán, de beleszólnak a gyereknevelésembe?
Gyermekem fejbevágott egy másikat játszásból véletlen, de mégis fejbevágás. Én mentem hozzá megkérdezni hogyan történt és kérjen bocsit és nézze meg jól van e a másik gyerek.
Mire a másik gyerek anyukája, Ó nem nem, semmi baja, nem kell ügyet csinálni ...
A gyerekem nem kért bocsit, ez volt az első ilyen. Itthon megkérdeztem, és mondta is, hogy a fiú anyukája mondta, hogy nem kell.
Neki nyilván ez a kényelmesebb, de engem ez nagyon zavar a másik anyuka részéről.
Fordított helyzetben én megvárom, hogy meglegyen a bocsi, és utána mondom a másik gyereknek, hogy szerencsére nem lett nagy baj, mehetnek vissza játszani. De nem előzném meg, mert látni, hogy egyből a gyerek merre hajlik, és így sose tanulnák meg.
Hogy vagytok ezzel ?
8as vagyok.
Azt még hozzátenném hogy nem hiszem hogy igy kell a gyereket megtanitani a bocsánatkérésre.Ha otthon te is bocsit kérsz tőle ha véletlen meglököd vagy fájdalmat okozol neki akkor megtanulja.Mi mindig bocsit kérünk egymástól,és a lányom igy tanulta meg.2,5éves és tud bocsánatot kérni ha látja hogy valakit bántott.Lehet igy is és akkor magad tanitod meg és nem fog másik anyuka akadájozni.
Hű bevallom meglepődtem a válaszokon. Azért köszi !
Először is én nem küldtem üzit senkinek, sőt nem is pontozok.
A gyerekemet rendesen kértem természetesen, hogy kérjen bocsánatot (itt próbáltam rövidíteni, nem gondoltam ez lesz a fentakadás sokaknál, de valahol érthető)
Nem egyszer kértem, hanem többször, mire a másik anyuka mindig beleszólt, hogy nem kell. Sőt oda is mentem a kicsihez én. (eddig ilyesmivel nem is volt probléma, csak most, hogy le lett állítva, hogy ne kérjen bocsit)
Mi is példával tanítjuk a gyermeket bocsánatot kérni is köszönni is stb. , nem csak rászólva. Sőt olyanra is volt már pl. hogy én kértem tőle bocsánatot, észrevévén, hogy én hibáztan, nem találom ezt se cikinek, ezzel is tanul.
A másik anyuka nem akarta egyáltalán elvinni a gyerekét az enyém elől, hiszen barátok vagyunk, eszébe sem jutott, sőt a gyerek sem kerülte az enyémet utána. Egyszerűen tényleg nem találta nagy ügynek, arra pedig nem gondolt, hogy ez esetben nekem mégis nevelnem kell ha már előfordult.
Nem hibáztatom a barátnőmet, meg is beszéltük, csak kíváncsi voltam a többség felfogására ezen téren.
...
Én megértem, hogy jót akarsz, de ha az én gyerekemet vágta volna fejbe a tiéd, és a kislányomnak semmi baja se lett volna, semmi sírás-pityergés, hanem játszik tovább, lehet, hogy én is ezt mondtam volna. Hisz bocsánatot akkor kell kérni, ha valaki haragszik rá vagy szomorú miatta. De, ha nem okoz fájdalmat, kellemetlenséget a másik gyereknek, az nyilván nem lesz szomorú és nem haragszik meg érte, ezért bocsánatot sem kell kérni, tényleg az előfordul kategória. Viszont, ha sír rí a másik gyerek, akkor oda kell lökdösni egy zsebkendővel a sajátodat, és vigasztalni a másikat, hogy ne haragudjon, nem direkt volt. Az én kislányom egyszer úgy ágyékon rúgta játékból az egyik csoporttársát, hogy percekig fetrengett a földön ("karatéztak")... A lányom bocsánatot kért, de mivel nagyon szenvedett a kisfiú, kevésnek érezte. Másnap elvitte neki a kedvenc plüssmaciját és odaadta ajándékba. A kisfiú elfogadta, tetszett neki, meg is bocsájtott, akkor már nem fájt neki, így a lányom is megnyugodott.
Nekem is az a véleményem, hogy az anyuka jót akart, nem pedig beleszólni a nevelési stratégiádba.
Nem csináltam nagy ügyet, csak megmertem itt kérdezni ki hogyan gondolja a tényt, nem különösebb. Inkább néhányan itt csinálnak belőle nagyobb ügyet.
A másik kicsi kicsit sírt, szerintem elkelt volna a bocsánatkérés, attól, hogy nem esett le a feje, és hogy barátok maradtak. Anyuka jelezte, hogy tényleg nem nagy dolog neki sem megengedni a másik gyereknek (ez esetben az enyémnek, ) hogy éljen bocsánatkérésével, elvégre ő is ezt várná a sajátjától. Én pedig egyáltalán nem haragudtam rá, hanem ez esetben zavart kicsit a dolog, de normálisan megbeszéltük.
Még jó, hogy ő a barátnőm, nem pedig itt egyesek különösen aki privátozik bunkón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!