Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kizáró tényező név választásná...

Kizáró tényező név választásnál az, hogy mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Nem sok nevünk van, viszont ami tetszik, illik a vezetéknévhez és a fiunk neve mellett is "jól áll",az eléggé gyakori....nálatok ez kizáró tényező, vagy nem érdekel, akkor is azt adjátok?
2012. máj. 20. 12:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Eleinte én is figyeltem ezt, de aztán rátaláltam arra a névre ami igazán tetszett, és már nem érdekel. Azt fogom adni neki, és nem érdekel hogy másnak mi a véleménye.
2012. máj. 20. 16:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt az. Ha a vezetéknév is nagyon gyakori (Kovács, Tóth, Kis vagy hasonló), akkor talán jobban figyeltem volna.
2012. máj. 20. 17:10
 13/16 porcukormókus ***** válasza:

Nálam ez volt az egyik fő szempont, de nekem sosem volt egy keresztnév sem igazi favorit. Így aztán hosszasan keresgéltünk, mire olyat találtunk, ami igazán tetszik.

De például sosem néznék se senkit azért, mert gyakori vagy furcsa nevet választ a gyermekének.

Miért, Téged zavar, ha gyakori? Mert ez a lényeges, nem az, hogy mások mit szólnak hozzá. :)

2012. máj. 20. 20:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Nálunk igen. Nem azért akartam neki különleges nevet adni, mert úgy gondoltam, hogy ő is ettől lesz különleges egyéniség, mint ahogy itt írták páran. Most komolyan úgy gondoljátok, hogy bárki is a neve miatt tartja különlegesnek a gyerekét?

Csak nem akartam, hogy ő legyen az osztályban az ötödik Bence, vagy Hunorka.

Az egyetlen hátránya az, hogy néhányan (főleg az idősebbek) furcsán néznek, amikor mondom a nevét, esetleg visszakérdeznek, mert még nem hallották. De engem nem zavar, nem vagyok az a fajta, aki csak azért csinál valamit, mert éppen az a trendi, a nevekkel sem voltunk így :)

2012. máj. 20. 22:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Nálam számított, hogy ne legyen benne az első 50-ben. Ritkán adott nevet válaszottunk végül, de nem idegen a hangzása. Mindenkinek más a szempontja. Van aki annyira beleszeret egy névbe, hogy nem adna mást akkor sem, ha minden második gyerkőcöt így hívnának. Szerintem ezzel sincs baj. Nálunk nem volt ilyen név, azért elővettem az utónév könyvet, és minden szempontot figyelembe vettünk, mikor választottunk:-)
2012. máj. 21. 08:43
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)Igen, én is úgy gondolom, hogy ha nagyon tetszik egy név és minden szempontból megfelelő,akkor a gyakoriság már nem kizáró tényező.

Viszont az is igaz, hogy az sem jó, ha egy osztályban ő az 5. "Józsika".

Lehet elsősorban a környezetünket fogjuk megnézni, ott mennyire gyakoriak a kiválasztott nevek.

Fiunkkal is ez volt...Benedek a neve, a baráti társaságunkba, rokonok között egy sincs, a játszótéren meg mindig összefutok eggyel:)

2012. máj. 21. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!