Gyed, szabi, teherbeesés, táppénz? Kirúghatnak?
2. gyetmekemmel vagyok gyeden szept. 15-ig. Gyedbe érkezett. A felgyúlt szabijaim 73 nap. Ha lejár a gyed kivenném a szabikat. Ezidő alatt szeretnék teherbe esni és a szabi után táppénzre menni szülésig. A munkahelyemre sose fogok visszamenni mert elköltözünk 50 km-re. Kirúghatnak táppénz alatt? Ha igen, gyedre jogosult leszek? Mennyire? Br. 138 a bérem de mindenkiét levették már nekem csak azért nem mert gyeden vagyok.
Köszi a vàlaszokat!
Igen, az új törvény szerint bármikor kirúghatnak:(
73 napot a könyvelő számolt. Eddig 2* bejött hogy akkor estem teherbe mikor akartuk. (pg/53 peteérés figyelő)
Az első két gyerkőc közt 22 hó van most inkàbb 3 év felé szeretnénk. Ha szabi után terhesen kirúgnak mi lesz a táppénz/tgys/gyed alapja?
Ne írjatok már butaságokat.
Kérdező, nem, nem rúghatnak ki, amennyiben bejelented a terhességedet.
Az igaz, hogy nem él a védelem a kicsi 3 éves koráig csak akkor, ha fizetés nélküli szabin vagy. De könyörgöm az új jogszabály (ami majd júliusban lép életbe) is megtartja a felmondási védelmet mind a várandósság, mind a táppénz idejére!
Az egyelten kitétel, hogy a védelem csak onnantól él, amikor bejelented (jelenleg még visszamenőleges a fogantatás vélelmezett időpontjáig).
Amúgy simán lehet 73 napod, nekem pl. 78 volt, mikor visszamentem.
Ha a következő baba születésekor méh megvan a munkahely, akkor jogosult leszel újra tgyásra, majd gyedre. És ne aggódj, ha teherbe esel, akkor írásban jelentsd be a munkáltatónak és onnantól védve vagy.
"akár egy nappal is felmondhatnak, indok nélkül." Indoklás nélkül SENKIT nem lehet kirúgni. EU-s irányelv, ezen bukott el OV kormánytisztviselői indoklás nélküli elbocsátás ötlete is - mert egyrészt alkotmányellenes, másrészt nem illeszkedik az eu direktíváiba, így ilyennel a tagállamok nem is élhetnek.
De az igaz, hogy azonnal felmondhatnak (hacsak nem áll fenn egyéb védelem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!