Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok aki már a teherbeesés...

Azok aki már a teherbeesés előtt tudták, hogyan fogják nevelni a gyereküket, azoknak sikerült, úgy ahogy elgondolták?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudtam jobban megfogalmazni a kérdést, de erről lenne szó: tervezzük a babát, és ahogy elfigyelem mások gyerekeit én mindig azt gondolom magamban, hogy az én gyerekem nem így lesz nevelve, nem lesz neki ez meg az megengedve és nem lesz elkényeztetve. Tudom, ezt így könnyű mondani, de én nem akarom hogy elkényeztetett, neveletlen gyerekem legyen. Ehhez tudja magát tartani az ember vagy ez változik a szülés után?

2012. ápr. 30. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Még a szülés után is hosszú hónapok vannak hátra addig, hogy nevelni kelljen a gyereket, az első időszakban még nem nagyon van mit nevelni rajta, inkább csak gondozni kell. Viszont már ilyenkor is egy kis egyéniség minden egyes baba, nem lehet mindegyiküket pont ugyanúgy nevelni. Majd szép fokozatosan meg fogjátok ismerni egymást, és mire elkezd mászni, járni, beszélni, addigra te is megtapasztalod, hogy milyen nevelési módszerek a legjobbak nála.
2012. ápr. 30. 16:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, és ez mások nem látják? pl azok akik mindent az ég világon rá hagynak a gyerekre, meg azoknál ahol a gyerek parancsol, nagyon elkényeztetett, már kiskorában is csak a pénz érdekli meg hasonló...elnézem egy két ismerősnél és az egyiknél pl. ezek mennek. én telejen le vagyok döbbenve amikor ezeket látom. Félre értés ne essék én azt akarom h a gyerekem egész nap a sarokban üljön, mert úgy szép az élet ha zajlik, de ahol egyáltalán nem tisztelik a szülőket és csúnyán is beszélnek ott mi van? Ezt az a szülő nem látja? engem sem így neveltek, megfelelően voltak szigorúan és mindig hálás voltam h ilyen szüleim vannak. És is ilyet akarok :)
2012. ápr. 30. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:

nem mindenkit érdekel a gyereknevelés, és sokaknak nagyon mást jelent sajnos, sokan nem is foglalkoznak otthon a gyerekkel.

Szerintem aki akarja, tudja is tartani az elképzelését. Persze van néha, hogy nem úgy alakul.

De van, akinél az elképzelés is rossz... :)

2012. ápr. 30. 18:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen jól mondod, ezzel egyetértek én is :)
2012. ápr. 30. 19:47
 5/7 Snapette ***** válasza:
Mesélek egy esetet: akkor még nem volt babám, pár éve volt, egy teraszon ültünk a baráti társasággal, és épp ment el a sétálóutcán egy család, anyuka, apuka, két lurkó. Anyuka előrement a kisebbik fiú után, és apuka épp észrevette, hogy a nagyobbik, olyan négy-ötéves forma belenyúl egy szemetesbe, mert meglátott benne valamit. Erélyesen, de nem durván rászólt, hogy nem szabad, fiam, nem nyúlkálunk a szemétbe, mások eldobálják, te meg belenyúlsz? A srác kivette a kezét, majd, mikor apuka elfordult csakazértis belenyúlt, amit természetesen észrevett apuka, és ráütött a srác kezére. Eddig a sztori, és most a reakció a baráti körömből, mert egy csaj rögtön lereagálta, hogy 'jézusom, veri a gyereket, s majd ezekből lesznek a gyilkos antiszociálisok...' Én szó szerint kinevettem a csajt, mondván, hogy mindennek van határa, és ha a srác megtanulja, hogy vannak dolgok, amiket nem szabad, akkor pont, hogy nem antiszociális lesz, mert a baj pont az, hogy ha mindent megengednek neki, akkor később nem érti, nem is értheti, hogy a társadalom miért nem enged meg neki mindent, hiszen ő úgy nőtt fel. Ezt persze nem így fogalmazza majd meg, hanem hogy őt senki nem érti meg, mindenki ellene van, satöbbi satöbbi. Nem arról van szó, hogy verni kell a gyereket, mert az aranyat ér, hanem hogy erélyes rászólás és néhol egy kézrecsapás bizony jó helyt van, mert inkább én csapjak kétszer a kezére, mint belepiszkáljon a konnektorba vagy valami ennél is cifrább. Szóval van valóban, ahol már eleve az elképzelés rossz, és az a legjobb, ha az embernek van egy okés elképzelése, és tudja magát tartani hozzá, amennyire lehet. Persze ez alakul annak függvényében, hogy milyen a gyerek, mert ha makacs, akkor lehet, hogy a büntetés makacsságot vált ki belőle, és csak azért sem csinálja, valami más módon kell dűlőre jutni vele, de lehet, hogy egy büntetés megérteti vele, hogy mit szabad és mit nem. De nem szabad mindent megengedni nekik, és nem szabad határok és szabályok nélkül nevelni, az biztos.
2012. máj. 1. 01:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, már az is valami, sőt, mindenkinek így kéne csinálnia... szóval igenis legyen az ember lányának egy határozott elképzelése arról, hogy ő hogyan szeretné nevelni a csemetéjét, és hogyan nem. Mi is így állunk, és én biztos vagyok benne hogy nagyságrendileg sikerülni is fog a dolog. Hiszen a saját értékrendünket adjuk át... nem? Szerintem ez beletartozik a csládtervezésbe. Így kéne gyereket vállalni, nem pedig úgy hogy hopszi; becsúszott, de jó!
2012. máj. 1. 09:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, teljes mértékben egyetértek veletek és jó, hogy nem csak nekem vannak határozott elképzeléseim ezekkel kapcsolatban, és az is jó, hogy nem csak én látom így :)
2012. máj. 1. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!