Szeretnénk kistestvért, de nagyon félek, hogy ha visszamondom a Gyes-t és elmegyek táppénzre a második baba megszületéséig, akkor kirúgnak táppénz alatt, mivel egy munkaerő kölcsönző cégnél dolgozom már 5éve. Megtehetik?
Figyelt kérdés
Ezt megteheti a munkaerő kölcsönző cég? Van hozzá joga, hogy felmondjon nekem, mint kölcsönzöttnek táppénz alatt?2012. máj. 8. 23:43
1/5 anonim válasza:
Mért mondanád vissza? Jobb a táppénz, mint a GYES?
2/5 anonim válasza:
Ha 40 ezer forintnál többet keresett egy hónapban, akkor mindenképpen több a táppénz, mint a gyes.
Kérdező, nem rúghatnak ki, két okból is védett vagy: egyrészt a terhességed miatt (a ma még hatályos Munka törvénykönyve a védelmet a vélelmezett fogantatás időpontjától adja), másrészt meg a tápénz miatt, ugyanis amíg keresőképtelen vagy, addig sem szüntethető meg rendes felmondással a munkaviszonyod.
Rendkívülivel megszüntethető, de ha arra találnak okot a táppénzed alatt, akkor találnának gyes alatt is. Úgyhogy menj nyugodtan táppénzre.
3/5 anonim válasza:
Én már babát is várok és én is ezen aggódom. Jövő hónapban lejár a gyedem és nem tudom, hogy kivegyem a szabimat és menjek táppénzre, vagy kérjem a gyest? Annyira nem értem az új jogszabályokat, és én is munkaerő kölcsönző céghez vagyok bejelentve.
4/5 anonim válasza:
Utolsó: jelentsd be írásban a terhességedet (ajánlott, tértis levélben), onnantól él a védelem, rendes felmondással nem küldhetnek el.
5/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti?Végül hogy döntöttél?
2012. jún. 5. 00:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!