Van valakinek tapasztalata? Munkaerő kölcsönző cégtől mentem GYED-re. Októberben lejár a két é. Közben az iroda Pécsről elköltözött Pestre és minden dolgozót átvett egy másik kölcsönző.
Engem nem én még mindig tőlük kapom a GYED-et is. Vajon vissza tudok menni a régi munkahelyemre dolgozni?
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Ha oda visszavesznek gyesre nem tudok menni, mert 12 órás a munkarend.
"A gyermekgondozási segélyben részesülő személy - ide nem értve a nagyszülőt - kereső tevékenységet a gyermek egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat."
Miért hiszi azt még mindig mindenki, hogy csak 8 órát lehet dolgozni? Pedig már ezer éve nem úgy van.
Igen GWH! :)
Te is GYED-ről mennél vissza (utolsó válaszoló)?
Most már én is megtudtam, hogy nincs korlátozva a munkaóra GYES alatt.
A szabikról nem tudok semmit. A tavalyi bérlapokon még rajta volt az összes, az idein már üresek a rubrikák.
Szeptemberben majd felhívom őket, hogy mi a további teendő.
Vagy szerintetek ők úgy is jelentkeznek majd, ha látják, hogy október közepén lejár a GYED?
Utolsó vagyok.Én most gyesről megyek tgyásra a második picivel.A szabi kivételére pont most olvastam ezt:
Te bármikor felmondhatsz, de tény, hogy ha maradsz a fenekeden, amíg lejár a gyes és a szabi, akkor azzal is gyűlnek a napjaid. Ha egy másik munka miatt mondanál fel, azt akár most is megteheted. Előre is hozhatod a szabikat, ha írásban jelzed a cégnél, hogy Te hamarabb kéred a szabadságaid kiadását.
A felmondási időd 35 nap, ennek felének a ledolgozására kötelezhet a munkáltató, de én úgy tudom, a szabit is bele lehet számolni. Ha igen, akkor hamarabb szabadulsz, de veszítesz pénzt és napot is. Ha kivárod a szabik leteltét, akkor közlöd a felmondásodat, onnantól indul a felmondási idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!