Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valakinek tapasztalata?...

Van valakinek tapasztalata? Munkaerő kölcsönző cégtől mentem GYED-re. Októberben lejár a két é. Közben az iroda Pécsről elköltözött Pestre és minden dolgozót átvett egy másik kölcsönző.

Figyelt kérdés

Engem nem én még mindig tőlük kapom a GYED-et is. Vajon vissza tudok menni a régi munkahelyemre dolgozni?

Volt már valaki hasonló helyzetben?

Ha oda visszavesznek gyesre nem tudok menni, mert 12 órás a munkarend.

2010. jún. 17. 15:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Vissza tudsz menni, ha minden dolgozót átvettek, akkor veled nem diszkriminálhatnak csak azért, mert gyed-en voltál.
2010. jún. 22. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért ne tudnál gyes-re menni?
2010. jún. 22. 23:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Mert gyes mellett 8 órában lehet dolgozni.
2010. jún. 23. 06:36
 4/8 anonim ***** válasza:

"A gyermekgondozási segélyben részesülő személy - ide nem értve a nagyszülőt - kereső tevékenységet a gyermek egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat."

Miért hiszi azt még mindig mindenki, hogy csak 8 órát lehet dolgozni? Pedig már ezer éve nem úgy van.

2010. jún. 23. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:
GWH? Nekem azt mondták hogy fel kell mondanom közös megegyezéssel és át vesz egy másik közvetítő iroda,de ki tudja mikor mehetek dolgozni.A szabijaid megvannak?mert azt ki kell adniuk,vagy ha felmondasz kifizetik.
2010. jún. 23. 09:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen GWH! :)

Te is GYED-ről mennél vissza (utolsó válaszoló)?

Most már én is megtudtam, hogy nincs korlátozva a munkaóra GYES alatt.

2010. jún. 24. 13:45
 7/8 A kérdező kommentje:

A szabikról nem tudok semmit. A tavalyi bérlapokon még rajta volt az összes, az idein már üresek a rubrikák.

Szeptemberben majd felhívom őket, hogy mi a további teendő.

Vagy szerintetek ők úgy is jelentkeznek majd, ha látják, hogy október közepén lejár a GYED?

2010. jún. 24. 14:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.Én most gyesről megyek tgyásra a második picivel.A szabi kivételére pont most olvastam ezt:

Te bármikor felmondhatsz, de tény, hogy ha maradsz a fenekeden, amíg lejár a gyes és a szabi, akkor azzal is gyűlnek a napjaid. Ha egy másik munka miatt mondanál fel, azt akár most is megteheted. Előre is hozhatod a szabikat, ha írásban jelzed a cégnél, hogy Te hamarabb kéred a szabadságaid kiadását.

A felmondási időd 35 nap, ennek felének a ledolgozására kötelezhet a munkáltató, de én úgy tudom, a szabit is bele lehet számolni. Ha igen, akkor hamarabb szabadulsz, de veszítesz pénzt és napot is. Ha kivárod a szabik leteltét, akkor közlöd a felmondásodat, onnantól indul a felmondási idő.

2010. jún. 24. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!