Ausztria, munkavállalás - nélküli jogosultságok, gyes, gyed, munkanélküli vagy e?
Családi pótlékot ott kell majd igényelni.
Egyszeri anyasági alanyi jogon jár Mo.-tól.
Más egyébre ne igazán számíts.
Még egy kérdés hátha erre is tud valaki választ : ha itthon gyesre jogosult vagyok azt kaphatom innen ,a családit meg onnan? vagy kollektívan le kell mindneről mondanom itthon...
ui az előzőhöz : a baba meg vagy becsúszik vagy nem szerintem a családtervezés elengedhetetlen , hogy én már most gondoljak arra ha ő jönni szeretne és meg kimenni
B...sszus, miért kell ennyire levenni valakinek a kedvét???Irigyek vagytok talán, mert ő mer lépni, és jobb életet akar? Hogy nem akarja később a gyerekeinek azt mondani, hogy:" most nem tudunk fagyizni, mert anyának csak 70 ezer a fizetése, ami elmegy a lakásra, apának meg csak 80ezer, ami elmegy kajára, meg ruhára...stb. " Ír itt mindenki balgaságokat...és most szépen fogalmaztam... Igenis előrelátónak kell lenni, előre mindent megtudakolni, mi jár, mi nem.
Kedves kérdező: Sajnos konkrétumokkal én sem tudok szolgálni, egy biztos:ha kimentek, nagy szükségetek lesz a német nyelvtudásra. Nem tudom mennyire beszélitek. De mivel azt írod, 4-5 hónap múlva mennétek, javaslom, addig járjatok el tanárhoz, hidd el, a befektetett pénz busásan megtérül. Szakácsként biztosra veszem, hogy talál munkát. Az tuti, hogy családit, vagyis a különbözetet kintről megkapjátok. Sok mindentől függenek ezek a dolgok: hol van lakcímed/tek, csak kint, vagy itthon is, házasok vagytok-e, egy lakcímen vagytok-e, hol szülsz, itthon, vagy kint...stb. Nézd, én másokkal ellentétben nem akarlak félrevezetni, éppen ezért nem írok semmi konkrétat. Mi épp most vagyunk benne az ügyintézésekben, kislányunk 1 éves, párom 4 hónapja dolgozik kint, mindketten/hárman itthon lakunk,és visszamenőleg fogjuk megkapni a családi-különbözetet. Hogy mit, hol fogunk "ügyintézni", pontosan még én sem tudom, de én is azt ajánlom, mint az egyik értelmes válaszadó, hogy próbálj utánanézni akár itt a neten is. Sokat nem tudtam segíteni, de sok sikert kívánok! Melyik megyéből/városból vagy egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!