Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van hogy végre megtetszi...

Miért van hogy végre megtetszik egy név és azt veszem észre az ismerősök között hogy mindenki úgy nevezi a babáját?

Figyelt kérdés
még nem vagyok terhes, de fiút szeretnénk. Jövőre tervezzük. Valamiért a fiú nevek közül egyszerűen egy sem tetszik annyira hogy azt mondjam "ez igen! jő lesz!" Valamelyik nap megtetszett a Benett név. Erre nézem facebookon, kb. egy hónapja szült egy ismerős és látom hogy ez a neve. A napokban szült egy másik ismerősöm az ő babája is Benett. Eleinte nem akartam mert még azzal jönnének hogy Sebestyén Balázstól szedtük a nevet....de már úgy látom mindenki így nevezi el a babáját....Egyszerűen nem tudok dűlőre jutni a fiú nevekkel! Egyet sem érzek az igazinak :( és ez most kicsit fel is bosszantott.... addigra még ki tudja hány ilyen nevű baba lesz az ismeretségi körömben... Ha tudtok jó fiú neveket, várom! Ne ősrégi, de ne is túl modern, ne túl amerikai hangzású legyen :)

2012. máj. 9. 09:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia. nekem hasonló volt a helyzetem, kb. 14 éves korom óta gondolkodtam fiú és lány neveken, hogy majd mit szeretnék a babámnak. Volt egy barátnőm, aki előszeretettel utánzott mindenben az ég , de annyira, hogy mikor elmondtam neki, hogy Bendegúzt szeretnék, ha fiam lesz, épp akkoriban született meg az öccse, és addig mondogatta anyucinak, amíg ez lett a neve a gyereknek, és azt mondta, hogy z csak véletlen, az anyukája választotta a nevet, rá kb. 3 évre beszélgettem az anyukájával, és mondta, hogy a csajszi adta nekik a nevet:) Utána tudtam, hogy Zoét szeretnék a lány, rá 1 évére mikor megint szóba jött ez a téma, akkor ő állt elő ezzel a névvel, hogy ő már évek óta eldöntötte, hogy Zoéja lesz, ami érdekes, mert előző évben még nem így volt:) Na mindegy, a lényeg az, hogy ilyeneken előre ne húzd fel magad, mert hiába is döntöd el most, nem tudhatod, hogy az majd a párodnak tetszik e:) Nekem most aktuális volt a névválasztás, és fölösleges is volt Bendegúzon és társain törni a fejem, mert akkor még nem tudtam, hogy egy afrikai férjem lesz, és a babának sem magyar neve lesz:) Hidd el, ahogy odajutsz és eljön az idő, a pároddal közösen fogtok találni egy nevet a babátoknak, és tetszeni fog:)

31hkm

2012. máj. 9. 12:12
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2012. máj. 9. 12:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Azt írod ne legyen túl modern, ez viszont az, idegen hangzású. Én azon is elgondolkodnék, hogy nem véletlenül van az, hogy miután megszületett Sebestyén Balázs fia hirtelen a Benett az egyik leggyakoribb fiúnév lett az újszülöttek körében. Itt mi felénk két ismerősöm is nemrég szült és mindkettő fia Benett lett...
2012. máj. 12. 12:48
 14/16 A kérdező kommentje:
igen addig nem volt ismert és szintén az ismerőseim között is ketten a Benett nevet adták a fiúknak :)
2012. máj. 12. 13:49
 15/16 anonim ***** válasza:
ez a benett név olyan mint a benetton.. rémes..
2012. máj. 17. 10:05
 16/16 A kérdező kommentje:
hát kinek mi tetszik :)
2012. máj. 17. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!