Miért van hogy végre megtetszik egy név és azt veszem észre az ismerősök között hogy mindenki úgy nevezi a babáját?
ráadásul közel sem biztos h fiú lesz. azt hiszem,valahogy változtatnod kell ezen a hozzálláson. mindent meg akarsz előre tervezni,és ha nem úgy megy kiborulsz. lehet h csak 2 év mulva leszel terhes,lehet h lányod lesz. ha igy lesz mi csinálsz dührohamot kapsz? ne ess tulzásokba,milyen alapon haragszol meg valakire csak mert a te majdani fiadnak szánt nevet adja. ezt senkinek nem szabhatod meg. még akkor sem ha az illető tudja h te is ezt szeretnéd.
törődj bele h nem csak te vagy a világon királylány! :)
Nekem lánynévből volt ennyire befutóm. Még kamaszkoromban tetszett meg a Jázmin név, és akkor nem is ismeretem ilyen nevű lányt. Viszont mire a lányomat vártam, rengeteg Jázmin lett a környéken. Így lett Ő Johanna :-)
Az embernek két választása van ilyen esetben:
1. Beletörődik, hogy tucatnevet ad a gyereknek.
2. Keres egy másikat.
De az nagyon igaz, hogy bőven ráérsz még ezen gondolkodni.
Én még tinédzser koromban eldöntöttem hogy ha fiam lesz, akkor Koppánynak fogom hívni, ha lányom akkor meg Lucának. Na erre, előbb lett kutyám, akit elneveztem Koppánynak (mondván nem biztos hogy vala lesz fiam, viszont imádom a nevet és mindenképpen szerettem volna használni és a magyar vizsla kutyus nagyon Koppányos volt), így a rá két évre született fiamnak már nem tudtam adni ezt a nevet. Bosszantott is eleinte, hogy miért adtam a kutyusnak, de aztán rájöttem hogy ez így volt jó (főleg hogy állítólag ma már mindenki Koppány). Lányom még nincs, de Luca amúgy sem lehet mert valószínű Angliába fogunk költözni egy pár évre és ott meg ugyebár mindenki azt hinné hogy fiú.
Szóval ennyit arról hogy az ember már jó előre eldönti hogy mi legyen a majdan születendő gyermeke neve.
(Bocsi kicsit hosszú lett)
Az én kiszemelt fiúnevem is egy érdekes történet... Amikor kislány voltam, volt egy aranyos kutyusunk, Marci. Annyira megtetszett a név (mai napig marcipán-függő vagyok :D), hogy elhatároztam, így fogják majd hívni a fiamat. Kizárólag a Marcell jöhetett szóba, a Mártont utálom kiskorom óta. Akkoriban még egyetlen embert sem ismertem ilyen néven, most pedig minden második kisfiú Marci... :/ Nehéz ügy.
A lánynevekkel már változékonyabb vagyok. Kiskoromban a Boglárka volt az egyik befutó, a Renáta a másik. Utána Regina-Renáta-Dorottya-Beatrix-Blanka lett a sorrend. Odáig jutottam, hogy már évek óta a Veronika a kedvenc nevem. Sajnos voltam olyan bolond, hogy itthon ezt "mertem is hangoztatni", és azóta a sógornőm kedvenc neve is hirtelen ez lett. Kicsit lettem csak ideges.
Szóval mindenkinek üzenném: tartsátok meg magatoknak a kedvenc neveket, mert könnyen lenyúlhatják! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!