Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van hogy végre megtetszi...

Miért van hogy végre megtetszik egy név és azt veszem észre az ismerősök között hogy mindenki úgy nevezi a babáját?

Figyelt kérdés
még nem vagyok terhes, de fiút szeretnénk. Jövőre tervezzük. Valamiért a fiú nevek közül egyszerűen egy sem tetszik annyira hogy azt mondjam "ez igen! jő lesz!" Valamelyik nap megtetszett a Benett név. Erre nézem facebookon, kb. egy hónapja szült egy ismerős és látom hogy ez a neve. A napokban szült egy másik ismerősöm az ő babája is Benett. Eleinte nem akartam mert még azzal jönnének hogy Sebestyén Balázstól szedtük a nevet....de már úgy látom mindenki így nevezi el a babáját....Egyszerűen nem tudok dűlőre jutni a fiú nevekkel! Egyet sem érzek az igazinak :( és ez most kicsit fel is bosszantott.... addigra még ki tudja hány ilyen nevű baba lesz az ismeretségi körömben... Ha tudtok jó fiú neveket, várom! Ne ősrégi, de ne is túl modern, ne túl amerikai hangzású legyen :)

2012. máj. 9. 09:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
nagyon ráérsz még erre :) tapasztalatból mondom: amikor tényleg ott lesz a pici a hasadban,akkor fogod megérezni,melyik az igazi név. addig is nézegetheted pesrze,de ezen ne akadj fenn,h még nem tudod,hisz még terhes sem vagy :)
2012. máj. 9. 09:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ó, hát addig még biztosna akad jó pár név, ami megtetszik.
2012. máj. 9. 09:22
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

ráadásul közel sem biztos h fiú lesz. azt hiszem,valahogy változtatnod kell ezen a hozzálláson. mindent meg akarsz előre tervezni,és ha nem úgy megy kiborulsz. lehet h csak 2 év mulva leszel terhes,lehet h lányod lesz. ha igy lesz mi csinálsz dührohamot kapsz? ne ess tulzásokba,milyen alapon haragszol meg valakire csak mert a te majdani fiadnak szánt nevet adja. ezt senkinek nem szabhatod meg. még akkor sem ha az illető tudja h te is ezt szeretnéd.

törődj bele h nem csak te vagy a világon királylány! :)

2012. máj. 9. 09:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
plusz: csak a magad nevében beszélsz,holott ketten vagytok nem? nem úgy kéne fogalmaznod h MI ezt szeretnénk,MI ezt tervezzük. ha folyton csakis a magad nevében beszélsz még a végén tényleg egyedül maradsz
2012. máj. 9. 09:40
 5/16 anonim ***** válasza:
60%
menj egy lakatlan szigetre és nem lesz ilyen problémád
2012. máj. 9. 09:42
 6/16 Sókristály ***** válasza:
100%

Nekem lánynévből volt ennyire befutóm. Még kamaszkoromban tetszett meg a Jázmin név, és akkor nem is ismeretem ilyen nevű lányt. Viszont mire a lányomat vártam, rengeteg Jázmin lett a környéken. Így lett Ő Johanna :-)

Az embernek két választása van ilyen esetben:

1. Beletörődik, hogy tucatnevet ad a gyereknek.

2. Keres egy másikat.

De az nagyon igaz, hogy bőven ráérsz még ezen gondolkodni.

2012. máj. 9. 09:45
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én még tinédzser koromban eldöntöttem hogy ha fiam lesz, akkor Koppánynak fogom hívni, ha lányom akkor meg Lucának. Na erre, előbb lett kutyám, akit elneveztem Koppánynak (mondván nem biztos hogy vala lesz fiam, viszont imádom a nevet és mindenképpen szerettem volna használni és a magyar vizsla kutyus nagyon Koppányos volt), így a rá két évre született fiamnak már nem tudtam adni ezt a nevet. Bosszantott is eleinte, hogy miért adtam a kutyusnak, de aztán rájöttem hogy ez így volt jó (főleg hogy állítólag ma már mindenki Koppány). Lányom még nincs, de Luca amúgy sem lehet mert valószínű Angliába fogunk költözni egy pár évre és ott meg ugyebár mindenki azt hinné hogy fiú.

Szóval ennyit arról hogy az ember már jó előre eldönti hogy mi legyen a majdan születendő gyermeke neve.

(Bocsi kicsit hosszú lett)

2012. máj. 9. 09:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én kiszemelt fiúnevem is egy érdekes történet... Amikor kislány voltam, volt egy aranyos kutyusunk, Marci. Annyira megtetszett a név (mai napig marcipán-függő vagyok :D), hogy elhatároztam, így fogják majd hívni a fiamat. Kizárólag a Marcell jöhetett szóba, a Mártont utálom kiskorom óta. Akkoriban még egyetlen embert sem ismertem ilyen néven, most pedig minden második kisfiú Marci... :/ Nehéz ügy.

A lánynevekkel már változékonyabb vagyok. Kiskoromban a Boglárka volt az egyik befutó, a Renáta a másik. Utána Regina-Renáta-Dorottya-Beatrix-Blanka lett a sorrend. Odáig jutottam, hogy már évek óta a Veronika a kedvenc nevem. Sajnos voltam olyan bolond, hogy itthon ezt "mertem is hangoztatni", és azóta a sógornőm kedvenc neve is hirtelen ez lett. Kicsit lettem csak ideges.

Szóval mindenkinek üzenném: tartsátok meg magatoknak a kedvenc neveket, mert könnyen lenyúlhatják! :)

2012. máj. 9. 10:10
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A lány név már nekem is sulis korom óta megvan és még mindig az tetszik és ha lány lesz akkor az lesz a neve. Szóval itt nem arról van szó hogy mi lesz ha lány lesz...nem kapok dührohamot, mindegy mi lesz, csak annyi hogy lánynév már megvan abból nem adok lejjebb! sőt több lánynév is van amit tetszik. De valahogy a fiú nevekkel nem vagyok kibékülve. Ez megtetszett és minden második ismerősöm gyerekének ez lett a neve. Hát mindegy jövő évig még van időm sőt amikor már terhes leszek is lesz időnk ezen gondolkozni. Egyébként párom is van a fiú nevekkel mint én :)
2012. máj. 9. 10:28
 10/16 A kérdező kommentje:
*elírtam: párom is így van a fiú nevekkel mint én :)
2012. máj. 9. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!