Az rossz, ha így gondolkozom a szüleimről?
Úgy vagyok vele, ha valaha lesz gyerekem, akkor semmiképpen sem szeretném őt a szüleim közelébe engedni. Ami itthon van az tiszta fertő. Elképesztő módon rasszisták, de már azon is túlléptek és boldog-boldogtalant utálnak. Egész nap ezt hallgatom, hogy utálják a négereket, a mongoloidokat, az arabokat stb, de már országokat is, hogy a franciák, a németek az angolok stb. Most a legújabb, a szomszédunknak aminap leégett a háza és anyum mindjárt rákezdte, hogy biztos szándékos volt (semmi oka erre gyanakodni, amúgy kivizsgálták az esetet és nem volt az...). Csak azért gondolja ezt, mert a biztosítótól elég szép összeget kaptak csupán előlegként. Meg az állandó irigység, hogy az övéké és csak az övéké stb stb. Én nem akarom, hogy a gyerekem ilyen népekkel találkozzon. Én magam eléggé nyitott vagyok minden népre, senkit nem utálok a bőrszíne a származása vagy akármije miatt és szeretem megosztani azt, amim van. Ja meg orvosnak tanulok, ami talán a legjobb bizonyítéka annak, hogy tényleg semmi bajom sincs az emberekkel.
Mit gondoltok erről? Ha nálatok ilyenek lennének az emberek, akkor ti engednétek, hogy a gyerek velük legyen? Nem akarom, hogy ilyen negatív emberek majd rossz hatással legyenek a gyerekemre.
Ha az én szüleim ilyenek lennének, én se szívesen vinném hozzájuk a gyerekemet, mert nem szeretném, hogy ilyeneket halljon.
Mondjuk nekem a nagyszüleim eléggé ilyenek. Oké, azért ennyire nem. Nem ez az állandó téma náluk, meg azért amikor kicsi voltam, nem is a gyűlölettől zengett a ház, szóval ilyen téren nem volt gond. Inkább felnőtt koromban kezdett bosszantani a hozzáállásuk, de most meg már tudom kezelni őket, elfogadtam, hogy ilyenek, nem tudom őket megváltoztatni. Ők is elfogadták, hogy engem nem tudnak megváltoztatni.
Igazán tiszteletre méltó, hogy ilyen családi háttér ellenére nem lettél rasszista, gyűlölködő és irigy. Azt is teljesen meg tudom érteni, hogy a gyerekedet nem szeretnéd erre nevelni, de ha jobban belegondolsz, Te is köztük nőttél fel, mégsem lettél olyan, mint Ők. Szerintem igazságtalanság lenne megfosztani a gyermekedet a nagyszüleitől, a szüleidet pedig az unokájuktól - bármilyenek is. Hiszen nem lesztek örökké összezárva, hatalmas hatást úgy sem gyakorolnak majd egy kicsi gyerek személyiségére. És persze ott leszel majd Te, aki jó irányba tereli a kicsit. :) Azt is meg merem kockáztatni, hogy az unokájuk társaságában nem az lenne a fő téma, hogy azok a mocskos kínaiak...
Szóval ne zárd ki Őket a pici életéből, de tartsd meg a távolságot, és neveld erkölcsre és empátiára a gyerkőcödet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!