Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az rossz, ha így gondolkozom...

Az rossz, ha így gondolkozom a szüleimről?

Figyelt kérdés

Úgy vagyok vele, ha valaha lesz gyerekem, akkor semmiképpen sem szeretném őt a szüleim közelébe engedni. Ami itthon van az tiszta fertő. Elképesztő módon rasszisták, de már azon is túlléptek és boldog-boldogtalant utálnak. Egész nap ezt hallgatom, hogy utálják a négereket, a mongoloidokat, az arabokat stb, de már országokat is, hogy a franciák, a németek az angolok stb. Most a legújabb, a szomszédunknak aminap leégett a háza és anyum mindjárt rákezdte, hogy biztos szándékos volt (semmi oka erre gyanakodni, amúgy kivizsgálták az esetet és nem volt az...). Csak azért gondolja ezt, mert a biztosítótól elég szép összeget kaptak csupán előlegként. Meg az állandó irigység, hogy az övéké és csak az övéké stb stb. Én nem akarom, hogy a gyerekem ilyen népekkel találkozzon. Én magam eléggé nyitott vagyok minden népre, senkit nem utálok a bőrszíne a származása vagy akármije miatt és szeretem megosztani azt, amim van. Ja meg orvosnak tanulok, ami talán a legjobb bizonyítéka annak, hogy tényleg semmi bajom sincs az emberekkel.

Mit gondoltok erről? Ha nálatok ilyenek lennének az emberek, akkor ti engednétek, hogy a gyerek velük legyen? Nem akarom, hogy ilyen negatív emberek majd rossz hatással legyenek a gyerekemre.

2012. máj. 1. 13:03
 1/7 anonim válasza:
100%
Én lenézem az olyan embereket, akik ennyire diszkriminatívak. Ez a maradi magatartás a tudatlanságra és a túlzott primitivitásra enged következtetni. A gyerekeimet biztosan nem engedném ilyen emberek közelébe.
2012. máj. 1. 13:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértünk!
2012. máj. 1. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért ilyenek a szüleid?Érdekes,mert te egészen más lettél,ezek szeint a te gyerekkorodban még nem voltak ilyenek.Amúgy igazad van,de majd ha lesz gyereked és vele akarnak lenni,problémás lesz,mire tisztázod velük,azt,hogy miért nem szeretnéd.Lehet,az unoka kedvéért,változtatnak majd!Így legyen!
2012. máj. 1. 13:39
 4/7 A kérdező kommentje:
De én úgy egyáltalán nem is értem, hogy miért kell mindenkihez ilyen negatívan hozzáállni? A franciákat utálják még megértem, mert Trianon miatt, de nem világos, hogy most a kínaikat, vagy az arabok nekünk mit ártottak? És egy ilyen társaságba engedjem a gyerekem? Nem kell mindenkinek olyan emberszeretőnek lennie, mint amilyen én vagyok, de akinek ilyen sok baja van a világgal, annak a a fejében is baja van. És nem akarnám, hogy majd a gyerekem ilyenek halljon, így is elég sok negatívum történik manapság már az ovikban, iskolákban, nem hiányzik még, hogy a nagyszüleitől ilyeneket tanuljon.
2012. máj. 1. 13:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Igazából ők mindig ilyenek voltak. Én egyszerűen csak nem ilyen lettem :) az én neveltetésem úgy látszik egyébként másban is félresikerült, de ebbe most ne menjünk bele. Meg egyébként nővérem is dettó ilyen, az is utál mindent, mindenkit. És tudjátok mi a legviccesebb? Mindig is azt mondogatták, hogy költözzünk külföldre. Na de ha a világon minden országgal bajuk van, akkor hova menjek? Vagy mondjuk költözzek ki Franciaországba, vegyem el egy franciától a munkát, meg úgy egyáltalán bevándorlóként éljek ott, aztán még azok után, hogy befogadtak, utáljam őket? Nem igazán látom a logikát...
2012. máj. 1. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha az én szüleim ilyenek lennének, én se szívesen vinném hozzájuk a gyerekemet, mert nem szeretném, hogy ilyeneket halljon.

Mondjuk nekem a nagyszüleim eléggé ilyenek. Oké, azért ennyire nem. Nem ez az állandó téma náluk, meg azért amikor kicsi voltam, nem is a gyűlölettől zengett a ház, szóval ilyen téren nem volt gond. Inkább felnőtt koromban kezdett bosszantani a hozzáállásuk, de most meg már tudom kezelni őket, elfogadtam, hogy ilyenek, nem tudom őket megváltoztatni. Ők is elfogadták, hogy engem nem tudnak megváltoztatni.

2012. máj. 1. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazán tiszteletre méltó, hogy ilyen családi háttér ellenére nem lettél rasszista, gyűlölködő és irigy. Azt is teljesen meg tudom érteni, hogy a gyerekedet nem szeretnéd erre nevelni, de ha jobban belegondolsz, Te is köztük nőttél fel, mégsem lettél olyan, mint Ők. Szerintem igazságtalanság lenne megfosztani a gyermekedet a nagyszüleitől, a szüleidet pedig az unokájuktól - bármilyenek is. Hiszen nem lesztek örökké összezárva, hatalmas hatást úgy sem gyakorolnak majd egy kicsi gyerek személyiségére. És persze ott leszel majd Te, aki jó irányba tereli a kicsit. :) Azt is meg merem kockáztatni, hogy az unokájuk társaságában nem az lenne a fő téma, hogy azok a mocskos kínaiak...

Szóval ne zárd ki Őket a pici életéből, de tartsd meg a távolságot, és neveld erkölcsre és empátiára a gyerkőcödet. :)

2012. máj. 5. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!