Kisgyerekkel mennyi idő alatt sikerült munkát találnod?
Nekem szerencsém volt,mert a Gyes lejárta után azonnal volt munkám és felmondhattam a másik munkahelyemen ami 150 km-re volt. De ehhez az kellett,ohgy GYED-és GYES mellett már munkát keressek a kicsi bölcsiben legyen ez az időszak 1,5 év volt kb.
aztán mivel erről a szerencsés helyről kirúgtak 5 hónap után munkát kerestem két kicsivel kb 2 hónapig. (hála a protekciónak lett munkám ismét) Azóta szerződéssel dolgozom .. és ismét csak szerződésem lesz ha ez lejár.
A gyed lejártakor visszemehettem az eredeti munkahelyemre, de nem akartam ott maradni. Akkor 3 hét alatt sikerült munkát találnom.
Aztán viszont az új helyen átalakították a munkakört, amit nem tudtam vállalni, így munkanélküli lettem. Ezután 3,5 hónapig kerestem munkát. Ezen a helyen a vállalati kódexben is benne van, hogy állásinterjú során tilos rákérdezni az ilyen jellegű dolgokra (család, dohányzás, vallás, stb.)
Ha nem kérdezik, nem kell az orrukra kötni, hogy kisgyereked van. Nyilván az önéletrajzból esetleg látszik, de ha nem, ne mond el feltétlenül.
Így van mért titkolnád a gyereket?
azt kell mondani,hogy nem beteges és van kire bíznod ha még is. illetve bölcsis, ovis stb.
Sem kis gyerekkel, sem nagy gyerkkel nem könnyű - majdnem lehetetlen - munkát találni.
1996-ban mentem férjhez, a nászút után megszűnt a munkaviszonyom, rá két hétre kiderült, hogy terhes vagyok. Mikor nagyobbik lányom 3 éves és 1 hónapos lett, megszületett a kisebbik lány, újabb 3,5 évre meglett a fiam. Főállású anyaként voltam itthon múlt év decemberig. Esélyem sincs munkát találni. Akit nem riaszt el a gyerekeim száma (hiszen már nem kicsik, 15, 12 és 8 évesek) azok a koromtól "lesznek rosszul". Hiába képeztem magam az évek folyamán :-(
Sajnos az ideális munkavállaló jelenleg max. 25 éves, két középfokú nyelvvizsgája van és legalább egy diplomája. Ja, és 10 évig tuti ne akarjon szülni...
Elég szomorú, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!