Kisgyerekkel mennyi idő alatt sikerült munkát találnod?
Nem egyszerű!Én is már hónapok óta keresek,de sehol semmi.
Még vissza se írnak.Én 15 éve vagyok gyesen 4 gyerekkel,de mostmár jó lenne egy kis jövedelkiegészítés,mert már nagyon kevés,amit kapok.
Volt aki már a 35 évembe is belekötött,pedig még a 4 gyereket nem is mondtam.
Sok sikert!
szerintem ez függ a végzettségtől is, meg attól, hogy mennyi időt töltöttél távol a munka világától. azért a 15 év szerintem is sok... ne haragudj... én sem vennék fel egy olyan nőt, aki 20 éves kora óta nem dolgozott... és gondolom, előtte sem sokat...
úgyhogy szerintem ezen nem kellene kiakadni.
Nem értem az utolsó válaszolót.
Ha itthon vagyok 15 éve gyesen a gyerekekkel,akkor már ne is menjek vissza dolgozni,mert nem is vesznek fel?Szerinted,mint háztartásbeli 15 évig csak otthon pihentem?Hát nem!Hidd el még fárasztóbb gűrcösebb munka,minrha dolgozni jártam volna.Kérdezz meg egy másik 4 vagy több gyerekest s majd akkor megkapod a választ!
Szerintem még olyat se vesznek fel a mai világba aki folyamatosan dolgozott s diplomája is van.
Még munkahely sincs azaz igazság!
Ez pedig így működik sajnos. Mindenhol a friss, fiatal munkaerőt keresik, az emberek versengenek az állásokért!
Én két éve vagyok gyeden, augusztustól szeretnék már dolgozni, egyelőre van pár hely ahova tuti beadom, de valóban nem mindegy milyen kvalitásokkal rendelkezik valaki és milyen nyelveket beszél, mivel foglalkozott a gyed előtt.
A munkáltatók valóban nem kapkodnak két kézzel az olyan nőkért akik ilyen rettentő sokáig voltak otthon. Persze ez kétoldalú: a anyuka nézőpontjából igazságtalan, mert ők is érnek annyit, mint ember, mint aki csak két évet töltött otthon, a munkáltató szempontjából viszont inkább az tűnik jobb választásnak, akinek több a gyakorlata, és frissebbek az ismeretei.
Gondoljatok csak bele: a legtöbb helyen azt keresik, aki fiatal, diplomás, nyelvet beszél és tapasztalata is van, én legtöbb álláshirdetésben azt is olvasom: 2-3 évnél NEM régebbi munkatapaszatalat.
Na most aki több, mint egy évtizede otthon volt és háztartást vezetett, pelusozott, stb. stb., nem versenyeztetnek egy olyan nővel, akinek csak két év esett ki. 15 év alatt hatalmasat változnak az egyes területek.
Ez nagyon szomorú dolog, de igaz. Csak azért magyaráztam ilyen hosszan, mert gyed előtt én is álltam interjúztató oldalon, és bizony súlya van annak, ki mennyit hagyott ki a munka világából.
Sajnos a munkáltatók nem szeretik a sok gyerekes anyukákat.Pedig ha tudnák mennyi tapasztalatot gyűjtöttünk a csemetéink mellet.
Szervezés,időbeosztás,hatékony munkavégzés,empátia,önuralom stb.
Az Anyák jó munkaerők.Kár,hogy ezt itt még nem ismerték fel.
Angliában a nők 70 %-a részmunkaidőben dolgozik.
Én is kb 15 éve nem dolgoztam munkahelyen.
4 gyerekes
De a legtöbb cégnek releváns tapasztalat jelent előnyt. Azaz számviteli cég az elmúlt pár évnél nem régebbi számviteli tapasztalatot vár el, kereskedelmi pedig kereskedelmit.
Én is édesanya vagyok, gyeden még, tehát az empátia, az önuralom, a stb. stb. megvan, de ezzel még nem leszek előrébb egy állásinterjún. Csak azzal, amit a gyed előtt a MUNKÁMBAN elértem. Számviteli csoportvezető voltam éveken át, és a cégeknek ahova jelentkezem, ez fog számítani, nem az hogy volt önuralmam a gyerekemhez és megszerveztem a kis családom napjait. Más empátia kell és más szervezőkészség a férjemhez és kisfiamhoz, és megint más kellett a tizenöt fős csapatomhoz. Ezt a munkáltatók is tudják. Tény, egy dolog azonban nagyon a gyed-ről / gyes-ről visszatérők mellett szól: nekik valóban fontos a munka, nem fognak ugrálni, hanem lelkiismeretesen végzik a munkájukat, nem úgy mint a fiatal pályakezdők akik esetleg még otthon laknak anyucinál. Mert a családosoknak az ÉLETÜK függ attól, hogy hajtsanak, mert éhes szájakat etetnek és hitelt nyögnek. Tehát rájuk igazán lehet számítani, hogy nem fognak hipp-hopp felmondani.
De sajnos aki kihagyott ilyen rengeteg évet, ott ez sem számít érvnek, mert a munkáltató úgy gondolkodhat, hogy: hát, ha tizenöt évig nem hiányzott az anyuka fizetése, akkor eztán sem fog, ergo ha hiányzik neki az otthonlét és családanyaság egyik napról a másikra itthagy minket.
Viszont egy gyesről épp frissen visszament nő pontosan azért megy vissza, mert KELL a pénze a családnak, pusztán a férj fizujából nem tudnak megélni. Különben maradna otthon ő is évtizedig.
Tudom hogy nagyon igazságtalannak hangzik, de kicsit megpróbáltam a munkáltatói oldalról is láttatni, miket gondolnak át ők. És tény, külföldön ez nem így van, de ott nem is maradnak az édesanyák otthon évekig, hanem pár hónap után uzsgyi vissza dolgozni!! Aki azonban otthon marad, az be is rendezkedik a családanyaságra és így is marad.
Külföldön az anyukák szülés után a legtöbb országban hat-8 hetet maradhat otthon.......aki tizen x évet kihagy, külföldön sem várják tárt karokkal, pont azon érvek miatt, mint Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!