Ha az apa nem tett nyilatkozatot, hogy tudom elérni, hogy a gyámhivatal ne keresse? Illetve mindenképpen megpróbálják majd megtalálni?
Márpedig el kell döntened,hogy mit akarsz.
1.Vagy azt mondod,hogy az apa ismeretlen,és így nincs kérdezősködés-A gyermek a te vezetékneveddel lesz anyakönyveztetve.Viszont innentől kezdve soha ne kérheted az "apukától" a gyerektartást.
2. Elmondod ki az apa,és igényelhetsz gyerektartást.
De olyat csinálni,hogy titokban tartod az apát,de ha ne adj isten az élet úgy hozza,hogy szükség lenne a pénzére akkor beadod az igényeidet apa felé ne csak erkölcstelen,de butaság is.
Igen az de Neked akkor is el kell döntened, hogy vagy kerek-perec közlöd az apa nevét vagy a későbbiekben nem tartasz igényt a segítségére..
Csúnyán fog hangzani de: ha kell a pénze, add meg a nevét.. :/
A név és a gyerektartás nem függ össze. Nem kell a gyereknek az apja nevét viselnie szerintem.
Miért keresnék meg az apát, ha az anyakönyvi kivonatba kerül? Nem értem. Senki nem keresi...
Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor az anyakönyvben ott lesz a neve, de csak ott, a gyermek attól az anya nevére kerül. Gyerektartást onnantól kell fizetnie, ha bíróságra mész, és megítélik mennyit kell fizetnie.
Ha nincs apasági nyilatkozat, nem lesz a nevén, de ha van nyilatkozat, akkor sem muszáj az apa nevét kapnia, ez nem függ össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!