Még reggel pozitívat teszteltem.Helye lenne,anyagi körülményekkel sincs gond.De már van 3 lányunk.Legnagyobb 13 éves,jó tanuló,nincs gond vele.Középső lányunk 8 éves.Vele sincs gond,jól tanul stb.De a legkisebb lányunk 6 éves,és vesebeteg.Lehet,hogy hülye kérdés,de:Mennyi az esélye annak,hogy a pocaklakó is vesebeteg lesz?Fél évente járunk kontrollra.Nagyon sokat sírt kiskorába,mert fájt a veséje,nagyon sajnáltam szegényt.Lehet,hogy önzőnek fogtok tartani,de nem szeretném még egyszer végigcsinálni ezt a kínszenvedést,amit anno átéltünk.Szerintetek bemerjük vállalni?Mennyi az esélye annak,hogy a pocaklakó is vesebeteg lesz?Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok orvos nem értek hozzá, csak amiket tanultam életem során, az van. Véleményt tudok írni, de rajtatok áll h. mit tennétek. Szerintem kicsi az esélye, h. ő is vese beteg lenne. Én megtartanám, ha van hely egy 4.nek is. De meg kéne kérdezni az orvost h. ő mit mond erre a kérdére.
2012. ápr. 21. 14:25
2/9 anonim válasza:
Szia!
Sajnálom, h a legkisebb beteg, de ezt így nem lehet megírni neked, hogy a picúrka beteg lesz-e vagy sem? Az meg nem önzőség, ha nem szeretnéd átélni újból, hanem egy "természetes" dolog, hiszen egy gyermek fájdalmánál rosszabb dolgot nem nagyon lehet említeni:(
Talán egy genetikust lenne jó megkérdezni erről, vagy a szakorvost is a ki a kislányt kezeli, h ez öröklődhet-e, vagy csak véletlenszerű? stb.
2012. ápr. 21. 14:28
3/9 anonim válasza:
Ha tudjátok azt, hogy nem valami génhiba okozta problémáról van szó, akkor nagyon-nagyon pici az esélye, hogy a legifjabb családtag is beteg legyen. Erről gondolom orvost kell megkérdezi, bár vélhetőleg már kiderült, mi okozta a kislányotok betegségét.
Ha genetikailag örökölhető problémáról van szó, akkor is esélyes a teljesen egészséges baba, de ezt szerintem idejekorán tesztekkel ki lehet szűrni.
Kérdezzetek meg hozzáértőt, de szerintem nem lesz baj. Sok szerencsét és sok boldogságot!
2012. ápr. 21. 14:57
4/9 anonim válasza:
Az attól függ, hogy a vesebetegségetek öröklődik-e vagy valami miatt spontán kialakult. Ha öröklődő típusról van szó, érdemes elmenned genetikushoz, ő kiszámolja, hány %-ban lehet beteg a kicsi. Egyébként esetleg egy amniocentézissel is ki tudják vizsgálni és dönthetsz, hogy megtartod-e vagy sem. Persze ez függ s betegség típusától. Szerintem ha öröklődő, keress fel egy genetikust.
2012. ápr. 21. 16:14
5/9 A kérdező kommentje:
A férjemmel hosszasan beszélgettünk erről.Kb. 3-tól 7óráig erről vitáztunk.Végül úgy döntöttünk,hogy megtartjuk a babát,mert akárhogyan is,de a mi gyerekünk.Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 21. 19:37
6/9 anonim válasza:
Örülök, hogy így döntöttetek, sok boldogságot és egészséges kisbabát!
2012. ápr. 21. 19:38
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen,és viszont kívánjuk!:)
2012. ápr. 21. 19:52
8/9 anonim válasza:
Gratulálok, és sok boldogságot. (legelső válazoló)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!