Milyen anyagi háttér kell hogy bemerjük vállalni a picit?
Igazából a gyereknek nem kell sok,csak az a kérdés,ha a nő kiesik a munkából és helyette GYEDet vagy GyESt kap akkor is meg tudtok-e élni.
Én azért azt mondom,hogy érdemes legalább a szülőktől különköltözni.(Nem egy ismerősöm van ki idegileg az anyóséktól...)
Mi minden szir szarral együtt 130e Ftből élünk.Ebből pont kijövünk hó végére,és nem kell számolgatni a boltban,hogy megvegyem,ne vegyem.
A gyerek kezdő kiadásait ügyesen ki lehet hozni 80-90 ezer Ft-ból is,csak tudni kell,hogy mit honnan,és nem kell megvenni felesleges cuccokat.Illetve érdemes körülnézni a használt piacon.(Tök új dolgokat is lehet kapni,mert kapta,de neki nem kell,megvette,de nem vált be stb. bőven bolti ár alatt.)
A gyereknek nem kell más csak szeret,a többi meg jön magától:)
Hát így is fel lehet fogni,bár én semmire nem vállalnék gyereket.Erre azt értem,hogy ha már bevállaljuk megpróbáljuk neki a legjobbat megadni,lehetőségeinkhez mérten.Én el sem tudom képzelni ,hogy lehet 90ezerből kihozni a kelengyéjét.Mi is folyamatosan vettük meg a dolgait de sztem olyan 300ezer volt mindnnel együtt ,pedig kitalapaltuk nekia legolcsóbb helyeket de viszonylag jó dolgokat:mondjuk mi több babára tervezünk ezért csak új dolgokat vettünk,kivéve egy pár ruhát-mert elmentünk a bababörzére és turiztam néhány dolgot,de rá kellett jöjjek a tescoban a ruhák olcsóbbak mint a turiban.ÉS akkor nem beszélve arról,hogy a pelenkás időszak nem kevés pénzzel jár!!Mi azt számolgattuk ha a tescos pelust vesszük is kb 10-12ezer havonta tehát ezt gyesből megoldani nem lehet..nekem kevés gyedem lesz és ígyis kicsit pánikolunk,de ez attól is függ kinek milyen kiadásai vannak-nekünk nagyon sokban van a lakás törlesztője,tehát az amit az előttem szóló írt nekünk pl.szóba sem jöhetne így egy baba.nincs szülői segítségünk anyagilag.
Szvall szerintem mérlegelni kell mennyi pénzből éltek ,tény a legrosszabb időszak az a három év anyagilag ,mert te kiesel a keresetből-utánna már könnyebb,hába ovi stb..
Meg lehet oldani használt cuccokkal is a dolgokat neki,de tapasztalatom az sokszor többe kerül ha pl.tönkre megy valami benne..szval nem biztos,hogy a legjobb megoldás.Én sok ismerősömmel beszélgettem és mindenki kb ekkora összeget mondott mire megszületett a baba,ill.ebben nincs benne az orvos ha fogadsz-mi fogadtunk kb 160ezer mire megszületik-szülési pénzzel együtt...szval igy kb 500ezer..és ez nem vicc.De mondom mi amit tudtunk megvettünk,kivéve a kiságyat.ami sztem plusz és nem feltétlen szükséges az a légzésfigyelő,tehát nem mondhatom,hogy olyan sok extrára költöttünk..38hetes kismama
Nekem most nyolc hónapos a fiam, és annyiból élünk, hogy minimálbér után kapott GYED, meg családi pótlék, gyerektartás semmi. Annyi, hogy most még anyukámnál lakunk, így a lakhatásra nem kell költeni. Node, ideális esetben persze az a lényeg szerintem, hogy a szülőktől már külön legyetek, és hogy mindketten dolgozzatok, esetleg legyen egy kis spórolt pénzetek. Azért fontos, hogy te is dolgozz előtte, hogy legyen GYED-ed, lehetőleg minél több, mert a GYES-t nagyon szűkmarkúan mérik. Ennyiből igenis ki lehet jönni. Belegondolok, én a kilenc hónap alatt meg tudtam venni mindent, várjunk csak, nem is tudom mi mennyi volt, kb. úgy, hogy babakocsit vettem használtan 10-ert (na azt le kellett cserélnem, vaterán vettem az újat 30-ért és már 4 hónapja tökéletes), kiságyat úgy örököltük, ruhákat párat vettem kínaiban (szerintem tökélesek, mind pamut, és nincs ideje lerongyolódni, hamarabb növi ki a baba) de a nagy része bababörzés, illetve szintén örökölt darab, nem tudom már, mennyibe voltak. A többi cuccot (cumisüvegek, kiskád, pelenka, stb.) újonan vettem, de ha ezt nem egyszerre veszi meg az ember, akkor nem megterhelő.
Igazából nincs sose elég pénz, hogy az ember belevágjon, de mégis szülnek a nők. Persze én se úgy terveztem, hogy itt élünk anyámmal, de szerencsére ez is megoldódni látszik, és találtam párt is azóta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!