Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekszoba színválasztás...

Gyerekszoba színválasztás ötletek? Két színű, fiú-lány színekre lennék kíváncsi. Nálatok hogy van, ha egy szobában vannak?

Figyelt kérdés

Jelenleg narancssárga a gyerekszoba, két éves a kisfiunk. Nemsokára hugi érkezik, és egy tisztasági festés is időszerűvé válik, de nem tudom eldönteni, hogy milyen szín lenne jó. Két színben gondolkodnék: téglalap alakú a szoba, kb. 3,5*4,5, az egyik végén erkéllyel, ablakkal, faltól falig függönnyel. Jó lenne valami fiú lány szín, de nagyon konsztrasztosat sem szretnék, pl. rózsaszín-kék.

Gondoltam, hogy a két szemközti fal egy-egy színű, de olyanra is, hogy függőlegesen lenne két színű: alul felül másmilyen. Kéket nem szeretnék, de zöldet igen, nem tudom, ahhoz milyen lányos szín menne. A mályva nagyon tettszik, de lehet így túl kontrasztos lenne a zölddel. Adnátok ötleteket? A narancsot és a citromsárgát unom, jelenleg ilyen színűek a szobák.

2012. ápr. 21. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem a lányomnak rózsaszín, zöldet választottunk, mindegyiekt erös színböl, eper és füzöld néven voltak.

hogy ne a rózsaszín legyen a domináns, ezért felül egy csíkban rózsaszín, majd középpen vastagon zöld és alul megint egy vastagabb csíkban rózsaszín.

a zöldben 4 30 centi négyzetet kihagytunk ahova 4 kézzel festett kép került, ugyan azok a motívumok amik a függönyön vannak.

varrtam felhöket és gipszböl öntöttem virágokat lepkéket, amiket a fal két szinével (plussz fehér) festettem meg.

a bútor fehér, sötétbarna + pár fiok zöld (ugyan olyan mint a fel), és egy ugyan olyan mint a fal színü kanappé van bent.

szóval elég kontrasztos, de szuperül mutat, tényleg egyedi és mindenkit lenyügöz, olyan katalógus szoba lett.

2012. ápr. 21. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Uncsitesóm nagyon jól megoldotta ezt, élénk zöld az egész szoba, de az egyik fal zöld sárga csíkos tapéta!

Nagyon modern, és bútorok fehér és fa színűek, a kiegészítők pedig színesek. Megy hozzá a szürke, rózsaszín, kék képjetet, színes játéktárolók! Sajna nincs képem róla.

2012. ápr. 21. 14:44
 3/8 anonim válasza:
Az én szobám kb 1 méter magasságig kék, felette erős sárga, viszont a sárga helyett használhatnátok sárgát, valami erőset, esetleg kicsit narancsosra, alul pedig valamilyen kék árnyalatot, vagy zöldeskéket! de sárga-kék kombináción kívül minden kontrasztos lenne.
2012. ápr. 21. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Zöld-lila kombináció?
2012. ápr. 21. 15:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a gyerekszoba vízszintesen kb. középen van elválasztva egy dzsungeles bordűrrel, alatta zöld felette nap sárga. Két lány és egy fiú lakik benne.
2012. ápr. 21. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a másidik gyerkőc lány lesz, akkor én a következőképpen tervezem lefesteni a falat:

Az alapszín tojáshéj színű, a fiú ágyánál kék-zöld színekből, a lányénál sárga-narancs színekből festenék padlótól a plafonig érő csíkokat + köröket. Ezt az orvosi rendelőben láttam és szerintem töj ötletes :)

Így néz ki:

[link]

2012. ápr. 21. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:
A zöld és lila kombinációt én is jónak találom.
2012. ápr. 21. 22:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon extra szobát akarsz, akkor szerintem a csokibarna és a babarózsaszín is szép együtt, vagy a zöld és a mályva. Persze minél intenzívebb egy falszín, annál drágább...
2012. ápr. 23. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!