Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan, hogy egy...

Tényleg van olyan, hogy egy nő genetikailag csak lány illetve csak fiú magzatokat képes kihordani?

Figyelt kérdés
Állítólag anyukámnak ez volt,de elég régen volt,így ez csak találgatás. Maga a vetélési hajlam örökölhető?
2012. ápr. 17. 18:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de nagynénémnek van 3 lánya, volt egy terhessége, fiú lett volna, de elvetélt, ő így érezte, amit írtál...
2012. ápr. 17. 18:33
 2/16 anonim ***** válasza:
nálunk kizárólag fiúk vannak a rokonságban. El is gondolkodtam, hogy ha lány lenne, vajon beteg lenne vagy meg sem születne? Persze máshol vannak vegyesen fiúk, lányok, de a mi családunkban csak fiúk, fura
2012. ápr. 17. 18:42
 3/16 anonim ***** válasza:

Olyan biztos hogy van, hogy ha az anya egyik nemi kromoszómáján súlyosabb sérülés van, leánymagzatai esetleg megmaradnak, mert az apjuktól örökölt egészséges X kromoszóma pótolja az anyától örökölt hibás kromoszóma működését. Viszont amelyik fiúnak a hibás X kromoszómáját adná át, az elhal, hiszen ő az apától y kromoszómát örököl.

Persze az anya statisztikailag minden második babának egészséges x kromoszómát ad, ők megmaradnak,akár fiúk,akár lányok.

Szóval kétszer olyan könnyen születik kislány, mint fiú, de a lányok fele hordozni fogja a kromoszómahibát.

2012. ápr. 17. 18:52
 4/16 anonim ***** válasza:
nálunk kizárólag fiúk vannak a rokonságban. El is gondolkodtam, hogy ha lány lenne, vajon beteg lenne vagy meg sem születne? Persze máshol vannak vegyesen fiúk, lányok, de a mi családunkban csak fiúk, fura
2012. ápr. 17. 18:54
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Környezetemben három ilyen is van. Kettőnek már volt egy - egy kislánya. A második terhesség mindkettőnél kisfiú lett volna. Az egyiknél a 25-dik terhességi héten, a másiknál 28-adikon derült ki , hogy beteg a kisbaba s meg kellett szülni őket. :((( Azóta mindkettőnél van egy-egy egészséges hugica. :)))) A harmadik eset pedig egy barátnőm anyukája. 4 lány után (köztük egy ikerpár) egy kisfiút várt az anyukája, aki betegen született. Már 14 éves de állandó ápolásra szorul...... Negyven akárhány műtéten van túl, s értelmileg is fogyatékos.... Tehát szerintem igenis van ilyen.
2012. ápr. 17. 18:57
 6/16 A kérdező kommentje:
Hát ez elég elkeserítő. Szerintetek örökölhetem? :(
2012. ápr. 17. 19:12
 7/16 anonim ***** válasza:
Valóban van ilyen.Ha Nálad esélyes a dolog,mindenképpen keress fel genetikust.
2012. ápr. 17. 19:28
 8/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Örökölhető, de nem tudom pontosan hogyan.A barátnőm anyukájának esetében:

- a legidősebb lányának két egészséges kisfia van

- a második lánynak volt egy kisfiús vetélése, majd született egy egészséges kislánya (az orvosok szerint ő nem tudna kisfiút kihordani, tehát ő valószínűleg örökölte)

- az ikerlányokból még csak az egyiknek van gyereke ő kislány

Egyébként a 4 lány közül a második legidősebb hasonlít legjobban az anyukájára mind külsőleg, mind természetre.

Érdekes ez nagyon.

2012. ápr. 17. 19:29
 9/16 anonim ***** válasza:
Azt még lehagytam, hogy az első két esetben az anyáknak csak lánytestvérük van, fiú nincs. Ez is érdekes.
2012. ápr. 17. 19:31
 10/16 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem van ilyen. Én két fiút szültem és most is fiút várok. De volt már két vetélésem is és én biztos vagyok benne,hogy lányok lettek volna. Azok a terhességek mások voltak már az elejétől fogva és baj is lett. Amiket kihordtam és hordok,azok meg tök egyformák és minden oké volt és oké most is.
2012. ápr. 17. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!