Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan, hogy egy...

Tényleg van olyan, hogy egy nő genetikailag csak lány illetve csak fiú magzatokat képes kihordani?

Figyelt kérdés
Állítólag anyukámnak ez volt,de elég régen volt,így ez csak találgatás. Maga a vetélési hajlam örökölhető?
2012. ápr. 17. 18:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hú,most nagyon elkeseredtem :(
2012. ápr. 17. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is lehetseges.

Egy baratnomnek 4 vetelese volt egymas utan azta minden orvosi segitseg nelkul terhes lett ismet,minden rendbe volt vegul, egezzeges lanya szuletett. Aztan 4 honapos volt a lanya mikor ismet teherbeesett es ez a terhessege is problema mentes volt. O is kislany lett.

Most a tesom is ilyen helyzetbe van, 4 vetelesen van tul es rengeteg vizsgalaton tul vannak mar ami szerint O is es a ferje is egezseges es minden oke naluk.( Ezt a tesomat arvahazbol fogadtuk ugyhogy nem igazan ismerjuk a csaladi hatteret)

2012. ápr. 18. 04:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el kedves kerdezo! Nem minden esetben oroklodik(szerintem,en ugy tudom).

Minden jot! Szeretnetek hamarosan babat? Szerintem genetikai tanacsadason tudnak valaszolni a kerdeseidre pontosabban :)

majdnem 3 eves kisfiu es 17 hetes pocaklako anyukaja

2012. ápr. 18. 04:20
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó,aranyos vagy,igen jövőre szeretnénk belevágni a babavállalásba. Ezek tudatában biztos,hogy beszélni fogok erről az orvosommal és valami genetikust is felkeresek. Köszönöm!

2012. ápr. 18. 09:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik!

Persze,van olyan,hogy egy nemű gyermekei születnek egy párnak,de ha a dolgok mélyébe nézünk,akkor meglátjuk mi is az oka ennek- az pedig nem az,hogy egy nő képtelen lenne valamelyik nemű gyermeket kihordani!

Egy kis genetika:

Két féle sperma van (fiú és lány géneket hordozó). Na már most: Vannak férfiak,akiknek az egyik gént hordozó spermái "selejtesek". - ez örökölhető!!!

Egy baba neme nem csak ettől függ,hiszen egy egészséges férfinek is lehetnek 1 nemű gyermekei,ilyenkor a mérvadó az időzítés! Hiszen a fiú géneket hordozó spermák gyorsak,de hamar elpusztulnak,a lány géneket hordozó spermák pedig lassúak de szívósak. Tehát ha valakinek fia van,akkor nagy valószínűséggel peteéréskor voltak együtt. Ha lány fogant,akkor nagy valószínűséggel peteérés előtt voltak együtt. Azért írtam azt,hogy nagy valószínűséggel,mert lehet,hogy bár peteéréskor voltak együtt,de lány fogant,lehet ok az is,hogy egy fiú génes sem találta meg azt a pontot ahol be tud hatolni a sejt falán,míg a lányok közül volt olyan,amelyik szerencsés volt és be tudott jutni a sejtbe.

A vetélésnek számos oka van,de nincs olyan,hogy a vetélési hajlam örökölhető lenne!! - nem vagyok doki,szóval kérdezz rá nyugodtan,és ha hülyeséget írtam,akkor légyszi majd írd már le!!

Talán egy olyan van,ami örökölhető... a sárga test hormon hiánya,illetve hogy kevés ez a hormon- ez okozhatja a vetélést,ez szerintem az egyetlen örökölhető,ami vetéléshez vezet.

Remélem meg tudtalak nyugtatni valamelyest!!

2012. ápr. 18. 10:29
 16/16 anonim ***** válasza:
nekem 4 lányom van, volt egy fiú vetélésem...érdekes..
2012. ápr. 18. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!