Milyen gyakran pelenkáznak az apukák? Mik a tapasztalataitok?

Ha főzök, vagy olyan dolgot csinálok, ami miatt páromnak kell a lányunkra felügyelnie (8 hós) és mondjuk nyűgös, akkor megszokta nézni, nem-e a kaki miatt nyűgös és ha amiatt akkor szó nélkül elviszi cserére.
Ő nem csinál belőle gondot, de általában én végzem a cserét.

Az első gyerek, fiú, őt amíg anyatejes kaka volt, addig szó nélkül akár naponta többször, kérni sem kellett.
Második kislány, őt csak akkor teszi tisztába, ha rá van bízva és bekakil.

Amikor délután már itthon van és pelusügy van, szó nélkül viszi és cseréli.
Hétvégén szinte csak ő pelenkáz, mindezt magától, kérés nélkül. De bármit megcsinál a gyerek körül, ugyanúgy el tudja látni, mint én.

Amikor megszületett a kisfiunk, az első időben, mivel rooming-in voltunk a kórházban, SZINTE MINDIG a párom tette tisztába a babát. Neki ugyanis már volt tapasztalata (két nagylánya van), nekem viszont a kis prücskünk volt az első babám, és tapasztalatlan voltam, ráadásul a gátam is fájt... Viszont a csecsemősökhöz nem akartuk beadni (elég furák voltak), így én a kisfiam apukájától tanultam meg pelenkázni. :)
Később se volt sosem gond, ha én nem értem rá, akkor ő tisztába tette. Imádja a fiát, szülésnél is bent volt, később is sokszor fürdette ő (mert neki szinte belefért a pici a tenyerébe), éjjelente ha fájt a hasa, az alkarjára fektetve nyugtatta meg, és azóta is nagyon szoros a kapcsolatuk, bár nagyon hasonlóak, és ebből gyakran szoktak vitáik lenni. (A kisfiunk most 4 éves.)
Most várjuk a hugicát májusra, sajnos most rengeteget dolgozik a párom. Én is "rutinosabb lettem" babaügyileg, ezért most főleg az én dolgom lesz minden. Azt viszont tudom, hogy ha itthon lesz, és segítség kell, most is ugyanúgy számíthatok majd rá, mint a kicsi fiunknál. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!