Mit kellett volna mondanom, hányadik hétben vagyok? De még ha tévedtem is, miért kell így beszélni egy kismamával?
Lombikunk volt, tehát pontosan tudjuk, hogy mikor történt a megtermékenyülés. Már tudtuk, hogy nagy valószínűséggel babát várok, volt pozitív teszt. Lényeg a lényeg, hogy sajnos egyik este begörcsöltem. Semmi vérzés, de felhívtuk a dokinkat, és azt mondta ő is, hogy menjek be a nőgyógyászatra, nézzék meg, hogy van-e valami látható probléma. Be is mentem szépen, és amikor kérdezte a doki, hogy mi a panaszom, mondtam, hogy körül-belül 2 hete estem teherbe lombikkal, de begörcsöltem, stb. stb.
Erre kioktat, hogy olyan, hogy két hetes terhesség, olyan nincs, mert a menzesztől kell számolni, és a két hét az azt jelenti, hogy épp most csináljuk a gyereket. És még hozzáfűzte, tanulni kéne angyalom, nem gyereket szülni.
Hát én köpni nyelni nem tudtam. Nem 16 éves vagyok, hanem 28, ráadásul hozzáteszem, diplomás (nem mintha diploma nélkül nem esett volna ugyan olyan rosszul) nő, ráadásul van már egy gyermekem, pontosan tudom hogy számolják a terhességi heteket. De hát mit kellett volna mondanom? Ráadásul nem is azt mondtam, hogy két hetes terhes vagyok, hanem hogy 2 hete estem teherbe, azért szerintem van különbség a két mondat között.
De még ha tévedtem is, milyen alapon mond ilyet egy terhes nőnek? Vagy bárkinek, ha már itt tartunk? Vagy csak én vettem túlságosan magamra? Szerintetek?
nyugodtan írd ki ide az orvos nevét, és a korházat, mert szerintem ez a doki azt gondolja ö kakilta a spanyolviaszt és más anyukákkal is ugyan így bánik.
Létezik olyan oldal ahol magyar orvosokat lehet minösíteni?
Mert külföldön már van sok ilyen hivatalos oldal.
Abban igaza van hogy mit kezdjen veled ha azt mondod 2 hete estél teherbe, abból nem tudja mekkora babát, milyen fejlettségi állapotot kell látnia ...
De azt hogy ilyen stílusban beszél, nem engedhetné meg magának! Betegjogi képviselőnél jelentheted!
Nem a te orvosod,ha jól értelmeztem.Az ilyen orvos inkább fazekasinasnak való,nem nőgyógyásznak.
Ilyenkor a kétségbeesés és aggódás miatt nem az jár az ember eszében,hogy visszaazóljon a dokinak.Nincs miért emészd magad, ilyen emberek sajnos mindig is lesznek.
Azért a saját orvosomnak elmesélném az esetet,bár ők egymást betegek előtt nem szokták minősíteni.
Lépj túl minél előbb ezen és csak magatokra koncentrálj.Boldog babavárást!
Köszönöm a válaszokat!
Igen, én is azt gondolom, hogy lehet valakinek bármilyen rossz napja, attól még nem kéne bárkivel is így beszélnie. Mindenesetre többet biztos nem megyek hozzá, lehet akármilyen jó orvos egyébként. Mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Nem tudom, hogy máshogy lehetett volna ezt megfogalmazni, én is valahogy így mondtam volna. Ezért sem értem, hogy miért volt veled ilyen paraszt ez az orvos. Lehet, hogy ő pontosan tudja, ilyenkor hogy kell ezt kifejezni, de szerintem így is teljesen érthető volt, hogy mit akarsz mondani, és nem tudom, hogy veszi a bátorságot, hogy ilyen stílusban kioktasson bárkit is.
Ha lépni akarsz valamit az ügyben, akkor a betegjogi képviselőt tájékoztathatod erről, bár nem tudom, mennyire éri meg a hercehurcát. Talán az is elég, ha egyszerűen elmondod mindenkinek, hogy mekkora egy tapló orvosról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!