Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kellett volna mondanom,...

Mit kellett volna mondanom, hányadik hétben vagyok? De még ha tévedtem is, miért kell így beszélni egy kismamával?

Figyelt kérdés

Lombikunk volt, tehát pontosan tudjuk, hogy mikor történt a megtermékenyülés. Már tudtuk, hogy nagy valószínűséggel babát várok, volt pozitív teszt. Lényeg a lényeg, hogy sajnos egyik este begörcsöltem. Semmi vérzés, de felhívtuk a dokinkat, és azt mondta ő is, hogy menjek be a nőgyógyászatra, nézzék meg, hogy van-e valami látható probléma. Be is mentem szépen, és amikor kérdezte a doki, hogy mi a panaszom, mondtam, hogy körül-belül 2 hete estem teherbe lombikkal, de begörcsöltem, stb. stb.

Erre kioktat, hogy olyan, hogy két hetes terhesség, olyan nincs, mert a menzesztől kell számolni, és a két hét az azt jelenti, hogy épp most csináljuk a gyereket. És még hozzáfűzte, tanulni kéne angyalom, nem gyereket szülni.

Hát én köpni nyelni nem tudtam. Nem 16 éves vagyok, hanem 28, ráadásul hozzáteszem, diplomás (nem mintha diploma nélkül nem esett volna ugyan olyan rosszul) nő, ráadásul van már egy gyermekem, pontosan tudom hogy számolják a terhességi heteket. De hát mit kellett volna mondanom? Ráadásul nem is azt mondtam, hogy két hetes terhes vagyok, hanem hogy 2 hete estem teherbe, azért szerintem van különbség a két mondat között.

De még ha tévedtem is, milyen alapon mond ilyet egy terhes nőnek? Vagy bárkinek, ha már itt tartunk? Vagy csak én vettem túlságosan magamra? Szerintetek?

2012. ápr. 18. 07:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nyugodtan írd ki ide az orvos nevét, és a korházat, mert szerintem ez a doki azt gondolja ö kakilta a spanyolviaszt és más anyukákkal is ugyan így bánik.

Létezik olyan oldal ahol magyar orvosokat lehet minösíteni?

Mert külföldön már van sok ilyen hivatalos oldal.

2012. ápr. 18. 07:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Abban igaza van hogy mit kezdjen veled ha azt mondod 2 hete estél teherbe, abból nem tudja mekkora babát, milyen fejlettségi állapotot kell látnia ...

De azt hogy ilyen stílusban beszél, nem engedhetné meg magának! Betegjogi képviselőnél jelentheted!

2012. ápr. 18. 07:34
 3/10 A kérdező kommentje:
De akkor mit kellett volna mondanom? Hát ha 2 hete volt a lombikos beültetés, amit mondtam is, abból nem egyértelmű? Ilyenkor még semmit nem lát, csak a megvastagodott nyálkahártyát. Mit kellett volna mondanom, hogy neki is nyilvánvaló legyen, hogy mennyi idős terhes vagyok? Szerintem ennél pontosabban nehéz lett volna meghatározni.
2012. ápr. 18. 07:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is kíváncsi lennék a doki nevére, leginkább azért, hogy jó messziről kerüljem el. (ha nem szeretnéd ide, akkor privátban) Ha ez a beszélgetés így zajlott, ahogy mondod, de ha még csak a fele igaz,(persze nem feltételezem, csak érted, mit akarok érzékeltetni) akkor is egy oltári bunkó ez a pasi. Nem maradnék nála, az biztos
2012. ápr. 18. 07:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te orvosod,ha jól értelmeztem.Az ilyen orvos inkább fazekasinasnak való,nem nőgyógyásznak.

Ilyenkor a kétségbeesés és aggódás miatt nem az jár az ember eszében,hogy visszaazóljon a dokinak.Nincs miért emészd magad, ilyen emberek sajnos mindig is lesznek.

Azért a saját orvosomnak elmesélném az esetet,bár ők egymást betegek előtt nem szokták minősíteni.

Lépj túl minél előbb ezen és csak magatokra koncentrálj.Boldog babavárást!

2012. ápr. 18. 08:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Úristen!!!!! Még a vérnyomásom is felment!!!!!! Az ilyen miért megy orvosnak?? Inkább neki kellett volna tanulnia egy kis intelligenciát!!!!! Bunkó!!!!!!
2012. ápr. 18. 08:15
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, én is azt gondolom, hogy lehet valakinek bármilyen rossz napja, attól még nem kéne bárkivel is így beszélnie. Mindenesetre többet biztos nem megyek hozzá, lehet akármilyen jó orvos egyébként. Mindenkinek ment a zöld kéz! :)

2012. ápr. 18. 08:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy máshogy lehetett volna ezt megfogalmazni, én is valahogy így mondtam volna. Ezért sem értem, hogy miért volt veled ilyen paraszt ez az orvos. Lehet, hogy ő pontosan tudja, ilyenkor hogy kell ezt kifejezni, de szerintem így is teljesen érthető volt, hogy mit akarsz mondani, és nem tudom, hogy veszi a bátorságot, hogy ilyen stílusban kioktasson bárkit is.

Ha lépni akarsz valamit az ügyben, akkor a betegjogi képviselőt tájékoztathatod erről, bár nem tudom, mennyire éri meg a hercehurcát. Talán az is elég, ha egyszerűen elmondod mindenkinek, hogy mekkora egy tapló orvosról van szó.

2012. ápr. 18. 11:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hat en sem tudtam volna jobban megfogalmazni mint te. En azt mondtam volna, hogy 2 hete voltam lombikon es most begorcsoltem aztan dontse el o a heteket ha ennyire erthetetlen.
2012. ápr. 18. 11:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is lombikom volt és túlstimulálás miatt kórházba kerültem. Az egyik orvos aki vizitelt, azt mondta nagy nevetgélve, hogy egyáltalán nem biztos hogy terhes vagyok, majd akkor leszek, ha ő úgy ítéli meg. Majdnem lefordultam az ágyról döbbenetemben. Akkor már volt nálam ultrahang kép is, amin látszott a petezsák. Rengeteg szemét orvos van, azt hiszi, hogy ő az isten. Nagyon rondán tudnak viselkedni!
2012. ápr. 18. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!