Miért megy el mindig a kedvem a babavállalástól, ha kismamával, vagy kisgyerekes anyukával beszélek?
Én egyáltalán nem voltam bekattant kismama a terhesség alatt, igy nagyon meglepett, hogy valóban mennyire végletes vélemények vannak és azok mellett mennyire kitartanak más kismamák, anyukák. Arra jutottam, hogy ez a gyerek téma nagyon sokat mozgat meg az emberekben, ezért beszélnek róla ennyit, ezért védik egyesek annyira a véleményüket, akinek már valaha volt kapcsolata gyerekekkel, vagy van sajátja. Itt is pl a fórumon, aki már egyszer szült, szakembernek érzi magát, terjesztik a tévhiteket, mert azokat hallották és vallották ők is, nagyon sok válasz teljesen helytelen, mégis, jön az önbizalom. Szerintem egy nőnél valahogy ez a csúcs kiteljesedés az életben, ezért kattannak úgy be tőle, már elnézést. Ugyanakkor az is benne van, hogy a téma végtelen, a kis csöppség annyi örömet és beszélnivalót okoz már a legelején!! Csak hát az egyensúlyt meg kéne tudni tartani. Akinek nincs babája, úgysem fogja megérteni, milyen szép, amikor reggel arra ébred a baba, hogy mosolyog és gügyög, és amikor odamegyek hozzá felsikongat :) Ez a téma a nemgyerekes felnőttek világában pont a te reakciódat váltja ki. De ugyanez lenne, ha valaki folyton fociról vagy politikáról beszélne, csak azt valahogy már megszoktuk, de őket sem szeretjük!!
Szóval szerintem a titok nyitja a kérdésedre az, hogy ezek az anyukák egyszerűen ebben élik ki magukat, ez lesz a "szakmájuk", az életük, vszleg a barátaik és a hobbiaik is alábbhagynak... Szerintem vannak azért, akik nem ilyenek, keresd az ő társaságukat! És hidd el, hihetetlen gyönyörűség egy gyerek, én nem is sejtettem előre, úgyhogy ne hagyd magad ilyenekkel lebeszélni róla :) Csak legyél a világra nyitott anyuka majd, nem kötelező "bekattanni" :)
Egy 2.5 hós bébi anyukája
Köszönöm szépen, mindannyian nagyon megnyugtató, és részletes választ adtatok.
Persze, szeretnénk babát (2 éve már), csak tényleg néha elbizonytalanodtam, de próbálom majd én is úgy csinálni, hogy ne kattanjak be teljesen...
Boldog babázást mindannyiótoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!