Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért megy el mindig a kedvem...

Miért megy el mindig a kedvem a babavállalástól, ha kismamával, vagy kisgyerekes anyukával beszélek?

Figyelt kérdés
Szeretnénk babát, de ilyenkor mindig elbizonytalanodom. Az jut eszembe, hogy én nem akarok ennyire rácsavarodni a témára, hogy csak a terhességemről/kisgyerekemről beszéljek. A legtöbb anyuka olyan agymosottnak tűnik nekem, bocsánat a kifejezésért, nem jut eszembe jobb. Most pl beszélgettem egy lombikos mamával, és szóba jött, hogy hamarosan clostit fogok szedni, mire úgy kioktatott, mintha nála lenne a bölxsek köve. Ennyire elveszti az ember a saját egyéniségét, érdekldési körét a pozitív teszt után?
2009. jún. 20. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Én sajnos úgy jártam, hogy a baba megszületése után valahogy minden barátom eltűnt. Mindenki a babáról kérdezett az volt a fixa ideáljuk, hogy velem csak a gyerekről lehet beszélgetni. Nem vagyok egy plázacica, soha nem is voltam, de esküszöm néha már egy cipőről is képes lennék beszélgetni csak lenne valaki aki vevő rá. Imádom a gyerekemet, de nem akarok én se becsavarodni. Egyébként szerintem főleg az okozza mindezt, hogy mikor otthon vagy a gyerekkel ha nincs segítséged, akkor az egész napod ekörül forog. Egyszerűen semmilyen más ingerek nem érnek, csak erről tudsz beszélni. Ráadásul aki tudja, hogy babád van az tuti, hogy csak a gyerekről fog kérdezni. Elég gáz, már alig várom, hogy történjen valami. Szeptemberben elkezdek egy második diplomát, hátha kikapcsol egy kicsit.
2009. jún. 20. 21:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt kár elbizonytalanodnod. Ha te nem vagy ez a típus, akkor nem fogsz rácsavarodni a témára. Egyébként míg nem volt babám, nekem sem tetszettek a kismamák. Szinte féltem...pedig hülyeség. Én elég aktív voltam terhesség előtt, alatt és most a babám mellett is dolgozom a saját cégünkben, én így vagyok kiegyensúlyozott. Megvan a babázás is, és olyankor nagyon szívesen beszélgetek babás dolgokról, aztán meg ott van a munkám, ami nem hagyja, hogy "eltunyuljak"...:). A saját egyéniségről meg csak annyit, hogy tényleg megváltozunk, egy csomó minden háttérbe szorul, és nem bánjuk. Ha bánjuk sincs más lehetőságünk, hisz ott van az a kis csöppség, aki abszolút tőled függ. Ez az anyaság :) Fel a fejjel :D
2009. jún. 20. 21:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én is így voltam anno. :) Mikor megszületett a lányunk (6,5 hónapja), velem is csak a lányomról lehetett beszélgetni egy ideig. Aztán mikor 4 hónapos lett, azóta már többször rábíztuk a Nagyira, és elmentünk vacsizni, moziba, a lányokkal cukrászdázni (nálunk ez régi szokás), és volt olyan este, hogy a gyerek szóba se került. (Persze az én agyam állandóan rajta járt, de tudom, hogy nem mindenkinek az én gyerekem a központi téma).
2009. jún. 20. 21:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezen már csak utólag gondolkodtam el. De - ilyen szempontból szerencsére - az én simerőseim közül csak egy valakinek van már gyereke. Én nagyon nem vagyok ilyen típus, csak akkor mesélek a gyerekről, ha látom, hogy érdekli azt, aki hallgatja, vagy ha éppen van valami apropója. Különben ahogy látom, sokaknál tényleg csak a gyerek a téma, ezt én sem csípem. Lehet, azért nem vagyok ilyen, mert fiatal vagyok (22 éves), nem tudom. De én a barátnőimmel csupa olyan dolgokról beszélgetek, mint a gyerek előtt, filmekről, könyvekről, ruhákról, közös ismerősökről, meg egyéb ilyen dolgokról, mint régen. Persze gyakran előfordul, hogy szóba kerül, mi van a gyerekkel, és szívesen mesélek is róla, de pl. a 20 éves, abszolút nem gyerekcentrikus barátnőmnek nem fogom részletesen ecsetelni, hogy mikor mennyit hízott a fiam és elvileg mennyit kellene, vagy hogy milyen sorrendben bújtak elő a fogai. Nálunk ez kb. úgy megy, hogy feljön barátnőm, megszeretgeti a fiamat, mert azért persze szereti, megkérdezi, miért folyik a nyála mint az állat, én meg megmonom, hogy jön a rágófoga, azért. De nem kezdek bele hosszú eszmefuttatásokba, hogy ez hogy zajlik, milyen ez, csak ha kérdezi. Ha a fiam csinált valami vicceset, azt elmesélem, mert azon lehet nevetni, de mások számára érdektelen dolgokról amúgy sem szeretek beszélni.
2009. jún. 20. 21:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem voltam bekattant kismama a terhesség alatt, igy nagyon meglepett, hogy valóban mennyire végletes vélemények vannak és azok mellett mennyire kitartanak más kismamák, anyukák. Arra jutottam, hogy ez a gyerek téma nagyon sokat mozgat meg az emberekben, ezért beszélnek róla ennyit, ezért védik egyesek annyira a véleményüket, akinek már valaha volt kapcsolata gyerekekkel, vagy van sajátja. Itt is pl a fórumon, aki már egyszer szült, szakembernek érzi magát, terjesztik a tévhiteket, mert azokat hallották és vallották ők is, nagyon sok válasz teljesen helytelen, mégis, jön az önbizalom. Szerintem egy nőnél valahogy ez a csúcs kiteljesedés az életben, ezért kattannak úgy be tőle, már elnézést. Ugyanakkor az is benne van, hogy a téma végtelen, a kis csöppség annyi örömet és beszélnivalót okoz már a legelején!! Csak hát az egyensúlyt meg kéne tudni tartani. Akinek nincs babája, úgysem fogja megérteni, milyen szép, amikor reggel arra ébred a baba, hogy mosolyog és gügyög, és amikor odamegyek hozzá felsikongat :) Ez a téma a nemgyerekes felnőttek világában pont a te reakciódat váltja ki. De ugyanez lenne, ha valaki folyton fociról vagy politikáról beszélne, csak azt valahogy már megszoktuk, de őket sem szeretjük!!

Szóval szerintem a titok nyitja a kérdésedre az, hogy ezek az anyukák egyszerűen ebben élik ki magukat, ez lesz a "szakmájuk", az életük, vszleg a barátaik és a hobbiaik is alábbhagynak... Szerintem vannak azért, akik nem ilyenek, keresd az ő társaságukat! És hidd el, hihetetlen gyönyörűség egy gyerek, én nem is sejtettem előre, úgyhogy ne hagyd magad ilyenekkel lebeszélni róla :) Csak legyél a világra nyitott anyuka majd, nem kötelező "bekattanni" :)

Egy 2.5 hós bébi anyukája

2009. jún. 20. 22:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, mindannyian nagyon megnyugtató, és részletes választ adtatok.

Persze, szeretnénk babát (2 éve már), csak tényleg néha elbizonytalanodtam, de próbálom majd én is úgy csinálni, hogy ne kattanjak be teljesen...

Boldog babázást mindannyiótoknak!

2009. jún. 20. 23:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van egy nagyon jó oldala is a baba-témának. Én még ennyi emberrel soha életemben nem ismerkedtem össze, mint amióta megszületett a kisfiam. Az oka egyszerű: adott a közös téma. Nem kell hosszasan filózni hogy hogyan szólítsam meg, mit mondjak majd, miről fogunk beszélgetni, stb., elég egy mosoly, egy kedves mondat a másik babának, egy köszönés az anyukának és minden megy magától. Az persze más kérdés, hogy nehéz túllépni a baba-témán, mert egyrészt az ember agya a hormonoktól vezérelve tényleg erre áll rá, másrészt valóban kevés más inger és sikerélmény éri az embert. Én ha tehetem kicsit irányítani szoktam a beszélgetést, egy-két találkozás után rákérdezek a másik szakmájára, volt munkahelyére, terveire, családjára, nyaralásra, hallotta-e ezt vagy azt a hírt, stb., a többi adja magát. Persze van aki reménytelen, de hát kisgyerek nélkül sem mindenkivel vagyunk egy hullámhosszon. Meg aztán annyi bezártság után amiben részünk van, főleg a téli hónapokban, én sokszor azt sem bánom ha babatéma, csak kommunikálhassak egy másik felnőttel. Azért a babák rendesen röghöz kötik az ember lányát és a saját érdeklődési kör csúnyán háttérbe szorul :) A továbbtanulás jó ötlet, csodákat tesz! Én is elkezdtem egy sulit és ugyan élesváltás a "csiga-biga gyere ki" után a határidős ügyletek árazása, de az ember agya rá van kényszerítve hogy más rugóra járjon.
2009. jún. 22. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!