Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldre költözni családdal?

Külföldre költözni családdal?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallom mostanában, hogy tervezik a költözést, külföldre, családostul. Mi is tervezzük. Nekem a lakás kereséssel merültek fel aggályaim. Látatlanban nem szeretnék semmit kivenni, viszont mi ha megyünk nem maradunk Európában, szóval kicsit drága lenne ki menni nézelődni, találni valamit, aztán hazajönni és összecuccolni. Van valakinek tapasztalata?
2012. ápr. 17. 14:55
 1/8 anonim ***** válasza:
bárcsak megtehetném:(
2012. ápr. 17. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem a lakás bérlés a legnagyobb problémád hanem a munka. Ugye lakáshoz töke is kell, mi Németországban élünk, éppen most cseréljük le a lakást, egy kicsit nagyobbra 4 szobásra mert jön a második gyerek, és 10.000€ lesz a költözés összesen. Ügynökdíj+kaució+2havibérletidíj(újlakás régilakás)+konyha (itt nincs a lakások többségében konyha).

Szóval kisebb vagyon a költözés, és akkor még kell aki elviszi a bútorokat stb...

Ezt financszírozni kell.

Akiket ismerek itt gyerekesek, általában apa jött elöször mert kapott itt kint jó melót és mikor minden szuper volt jött a család is, 1-2 hónap külömbség de apa mindig már meglévö munkára jött, nem csak úgy.

Szóval keressetek munkát majd, egyikötök kiutazik elrendez mident és 1-2 hónap majd megy a család is.

Soha nem tervezz örökre, ismerek 2 olyan párt is akik kijöttek, ittszületett a gyerekeik, majd apa egy szuper munkát kapott otthon (többet keres mint itt kint), és kérdés nélkül haza költöztek.

2012. ápr. 17. 15:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Munka van és tőke is, erre gyűjtögettünk. Csak hát mi messzire mennénk és én nem feltétlenül szeretnék a babával utazni egyedül. Viszont a repjegy nagyon drága, (arról nem is beszélve hogy rengeteg idő az utazás) lenne ahhoz hogy a párom kétszer utazzon.
2012. ápr. 17. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Mifelénk többeket átvertek ilyen "nézd meg képen, fizess és ha jössz, adom a kulcsot" - dologgal. Ha tényleg nincs lehetőségetek megnézni, nagyon óvatosan. Én inkább azt mondanám, apuka menjen előre, és keressen lakást. Egy ismerősömtől közel 1800 eurot csaltak ki így.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor nem a valós állapotú képeket teszik fel, hanem korábbiakat. Nálunk a tulaj pl. 5 évvel azelőtti képeket tett fel a netre, ami mondjuk nem volt nagy gond. De képeken nem tudjátok pl. a nyílászárókat sem megnézni, nekünk a fürdőnkben csak úgy süvített a szél.

2012. ápr. 17. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, én nem járom körbe 5x a témát, elhiszem hogy felnőtt emberek vagytok így a kérdésre válaszolnék :-)))))

Mi úgy csináljuk, hogy párom előre megy, kiválasztja a lakást mi meg utána. Így senki nem utazik 2x. Neki is van fix munkahely, egy ottani munkatársa fog neki segíteni hogy mindenhez közel legyen, biztonságos környéken. Mivel én is szeretnék majd dolgozni, így bölcsőde is kell, gyerekorvos, nagyobb áruház, tömegközlekedés stb. Fix 3 évre megyünk, nem kell sem palota sem álomlakás. Ha a konyhaszekrény nem úgy áll, ahogy én szeretném vagy a szoba nem olyan színű - na bumm.

Sok sikert :-)

2012. ápr. 17. 15:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha megtehetnénk mi is mennénk,de 4 gyerekkel s egy 20 éve ágygoz kötött nagymamával nem lehet elindulni.De itt minden egyre rosszabb.Még munkahely sincs.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 17. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Munkaközvetítők közül az EU-REALITY KFT.-t messziről kerüljétek el, ha jót akartok magatoknak.

Minket közel 400.000Ft-tal húztak le.

Már megtettük a feljelentést ellenük.

2012. ápr. 18. 08:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, de semmiképpen nem így mennénk. Jelenlegi cégén keresztül.
2012. ápr. 18. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!