Gyermekvállalás 40 éves korban a mai világban?
szerintem semmiképp sem erőltesd a baba témát.legalábbis ilyen direkt módon ne.annyit mondj neki,hogy most nagyon csalódott vagyok,miért nem szólt hamarabb?!
próbálj olyan helyekre menni vele,ahol több baba,kisgyermek van.piknikezni a parkban távolban egy játszótér...
én nem sokára 31 leszek,a nagy 3múlt a kicsi 2 lesz.úgy vagyok vele,hogy akarok is meg nem is még egyet....de max 40éves koromra legyen meg.
ha mégis gyermeket akarsz...mérlegeld,hogy egyedül az apa nélkül fel tudnád e nevelni...
Nálunk hasonló volt a szitu, évekig azt mondta a párom, hogy nem akar gyereket.
Nekem már volt 2 az előző kapcsolatomból, neki a volt feleségével 7 év alatt nem sikerült.
Szerintem félt az újbóli kudarctól, többek között ezért tiltakozott nálam ennyire. Aztán óvatosan elkezdtem mondogatni, hogy mégiscsak meg kellene próbálnunk. Az is eltartott 1 évig, mire hajlandó volt védekezés nélkül is együtt lenni velem.
Aztán egyszer csak benőtt a feje lágya, és engedett. Spontán nem jött össze, inszeminációval sikerült elsőre. Bekerültünk egy folyamatba, amiből már ő sem akart kiszállni.:)
Én 40 voltam, ő 45 amikor megszületett a kislányunk. Akkor voltunk kb 4 éve együtt.
Most már a férjem is bevallja, kár lett volna ezt a tünemény kicsi lányt kihagynia:)
Szerintem ne erőltesd ezt a gyerek kérdést, inkább próbáld meg kiszedni belőle, hogy mi az oka annak, hogy nem akar vér szerinti gyereket. Erre nyomós oka van mindenkinek, ezt kellene tisztáznotok elsőre.
Mi is túlestünk ezen, tudom is az okát, hosszú lenne most részleteznem.
Köszönöm mindenkinek a megértő válaszokat!
A párom környezetében a baba születése után megromlott kapcsolatok vannak,fél. Nem erőltetem,hátha később átértékeli ezt a helyzetet,pláne mivel nem védekezünk egy ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!