Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvehetik tőlük így a gyerekeket?

Elvehetik tőlük így a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Ismerőseimről van szó 2 gyerekük van 1 ovis és egy bölcsis. Nem foglalkoznak a gyerekekkel. Elviszik őket oviba bölcsibe . tisztán vannak sok pénzük van még a gyerek zoknija is márkás lehet semmi más. Boltjuk van az apuka külföldön dolgozik. De! Ovi után mindenhol vannak csak otthon nem vagy nagyinál vagy uncsiéknál vagy a babysitter vigyáz rájuk ők meg kitudja merre vannak van hogy este későn érnek haza még ha apuka nincs itthon akkor anyuka is ezt csinálja egyedül. Hétvégén sincsenek anyukáékkal valahova mindig elvannak lökve. Megadnak nekik minden játékot csak ne kelljen velük foglalkozni. Mert míg új addig elvannak vele. Ha anyuka viszi a nagyobbikat valahova akárhova a kicsit már nem ha a kicsit viszi akkor a nagyot nem csak ne kelljen kettővel kinlódni. Magyarul utánna járnának ennek hogy mindig szanaszét vannak a gyerekek és csak éppen aludni járnak haza vagy sokszor még azt sem?? És elvehetik e a gyerekeket így ??

2012. ápr. 14. 14:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nyilván ezért nem veszik el a gyereket senkitől, és ahogy írták előttem, nem is lenne jó – mert egy gyereknek a saját szülője mellett jó, hiába lehet, hogy más többet foglalkozna vele, akkor is. Ezek a szülők nem veszélyeztetik a gyereküket a szó gyermekvédelmi értelmében, „csupán” érzelmileg.

Értem a felháborodásod, de sajnos ez a típusú gyerekkezelés (mert nem igazán nevezném nevelésnek) nem túl egyedi, én több hasonlót is látok a környezetemben. Az az igazán szomorú, hogy ezek a gyerekek nagy valószínűséggel felnőttként már azt fogják gondolni, ez a normális, és ők is hasonló szülőkké válnak. Ezért egyre több és több ilyen lesz.

De ha mázlijuk van, van/lesz egy rokon, barát, tanár, aki valóban foglalkozik majd velük, és példaképként szolgálhat számukra…

2012. ápr. 14. 17:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt, hogy ezért elvennék tőlük a gyerekeket. Gondold már végig, aztán te is rájössz, hogy ez teljesen abszurd lenne.

Tudod kiktől veszik el a gyerekeket? (és azoktól sem mindig, vagy már csak az utolsó utáni pillanatban, sajnos!). Akik verik, éheztetik, veszélyeztetik, stb. a gyerekeiket.

Amúgy a neves küföldi sztárok - színészek, zenészek, stb. - gyerekei is többégében így nőnek fel, őket sem a szüleik nevelik, mert sosem érnek rá, éppen filmet forgatnak vagy világturnén vannak.

2012. ápr. 14. 18:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es válaszolóval teljesen egyetértek. Benned aztán tényleg túlteng a "jóindulat". Milyen vicces lenne, odaállítanál ezzel az indítvánnyal a gyámügyhöz, hogy túl sokat vannak a nagyinál.. :D

Őszintén? Szerintem szimplán irigy vagy. Látszik minden szavadon!

2012. ápr. 14. 18:47
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs az az Isten hogy emiatt elvegyék tőlük.
2012. ápr. 14. 22:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Biztos lehetsz benne, hogy emiatt nem fogják elvenni tőlük a gyerekeket.

1. azért nem, mert a gyerekek nincsenek veszélyeztetve, jó körülmények között élnek, tiszták, ápoltak, el vannak látva mindennel, és mindig megfelelő felügyeletet is biztosítanak nekik,

és 2. azért nem, mert a családból való kiemelés csak a legvégső esetben következik be, nem cél a gyerek kiszakítása a környezetéből. Akkor teszik ezt meg, ha olyan súlyos a probléma, ami miatt nem maradhat tovább a gyerek a családdal, illetve akkor, ha a gyerek veszélyeztetése nem szűnik meg. De itt ez nem áll fenn.

Amúgy meg: lehet véleményed a szülőkről, szíved joga, de ne üsd bele az orrod, mert lényegében nincs hozzá közöd. Ha jót akarsz ezeknek a gyerekeknek, és rokon vagy, akkor foglalkozz velük, látogasd őket, ajánld fel, hogy vigyázol rájuk. Ezzel jót teszel velük. Azzal viszont senkinek sem segítesz, ha a szülők ellen áskálódsz. Mondjuk eredményt nem érnél el vele, de ha ennyi szabadidőd van, akkor nyugodtan bepanaszolhatod őket a gyermekvédelmiseknél, maximum kiröhögnek.

2012. ápr. 14. 23:47
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
olvass bele a gyermekvédelmi törvénybe. a gyermek érdeke, hogy a családjában nevelkedjen, ha testi-lelki...fejlődése veszélyeztetve van, akkor jöhet szóba kiemelés. de! ezt hosszú gondozási folyamat előzi meg, csak nagyon súlyos esetben jöhet szóba ideiglenes elhelyezés, ami ugye azonnali kiemelést jelent. az alapján, amiket ide leírtál, szó sincs a gyermekek veszélyeztetettségéről, tehát még gyermekjóléti gondozásra sincs szükségük. alapellátásra sem!! az ilyen jellegű jelzésektől mindig rosszul voltam, hisz a családgondozónak kötelessége bármilyen jelzésre felkeresni a családot, elvonva azoktol a családoktól a figyelmet, akiknek valóban szükségük van rá.
2012. ápr. 15. 20:18
 17/19 anonim válasza:
100%
Szerintem egyszerűen csak irigy vagy rájuk valamiért és már nem tudod,hogy keserítsd az életüket.De szerintem ne nagyon reklámozd,hogy mit akarsz,mert ha én ilyet tudnék meg bármelyik rokonomtól...hát nem tenné zsebre,amit tőlem kap,az biztos!
2012. ápr. 16. 16:55
 18/19 A kérdező kommentje:
A f@szom se akarj hogy elvegyék őket más találta ki hogy kérdezzem meg itt! (Egy igazi jóakarójuk )Csak esetleg hogy észbe kapnának egy picit ...Véleményem van róluk persze mert ez nem jó dolog amit csinálnak! irigy nem vagyok mire lennék nekünk is van ugyanannyi pénzünk mint nekik nekünk is van mindenünk akkor?? Érdeklődni akartam volna és normális válaszokat kapni... nekem elég lett volna annyi hogy igen vagy nem.. és persze logikus hogy inkább azokkal foglalkozzanak akik ütik verik éheztetik a gyereket!
2012. ápr. 16. 20:15
 19/19 A kérdező kommentje:
ja és 11-es válaszoló te legalább normális hangnemben normális választ adtál...
2012. ápr. 16. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!