Elvehetik tőlük így a gyerekeket?
Szia! Nyilván ezért nem veszik el a gyereket senkitől, és ahogy írták előttem, nem is lenne jó – mert egy gyereknek a saját szülője mellett jó, hiába lehet, hogy más többet foglalkozna vele, akkor is. Ezek a szülők nem veszélyeztetik a gyereküket a szó gyermekvédelmi értelmében, „csupán” érzelmileg.
Értem a felháborodásod, de sajnos ez a típusú gyerekkezelés (mert nem igazán nevezném nevelésnek) nem túl egyedi, én több hasonlót is látok a környezetemben. Az az igazán szomorú, hogy ezek a gyerekek nagy valószínűséggel felnőttként már azt fogják gondolni, ez a normális, és ők is hasonló szülőkké válnak. Ezért egyre több és több ilyen lesz.
De ha mázlijuk van, van/lesz egy rokon, barát, tanár, aki valóban foglalkozik majd velük, és példaképként szolgálhat számukra…
Kizárt, hogy ezért elvennék tőlük a gyerekeket. Gondold már végig, aztán te is rájössz, hogy ez teljesen abszurd lenne.
Tudod kiktől veszik el a gyerekeket? (és azoktól sem mindig, vagy már csak az utolsó utáni pillanatban, sajnos!). Akik verik, éheztetik, veszélyeztetik, stb. a gyerekeiket.
Amúgy a neves küföldi sztárok - színészek, zenészek, stb. - gyerekei is többégében így nőnek fel, őket sem a szüleik nevelik, mert sosem érnek rá, éppen filmet forgatnak vagy világturnén vannak.
10-es válaszolóval teljesen egyetértek. Benned aztán tényleg túlteng a "jóindulat". Milyen vicces lenne, odaállítanál ezzel az indítvánnyal a gyámügyhöz, hogy túl sokat vannak a nagyinál.. :D
Őszintén? Szerintem szimplán irigy vagy. Látszik minden szavadon!
Biztos lehetsz benne, hogy emiatt nem fogják elvenni tőlük a gyerekeket.
1. azért nem, mert a gyerekek nincsenek veszélyeztetve, jó körülmények között élnek, tiszták, ápoltak, el vannak látva mindennel, és mindig megfelelő felügyeletet is biztosítanak nekik,
és 2. azért nem, mert a családból való kiemelés csak a legvégső esetben következik be, nem cél a gyerek kiszakítása a környezetéből. Akkor teszik ezt meg, ha olyan súlyos a probléma, ami miatt nem maradhat tovább a gyerek a családdal, illetve akkor, ha a gyerek veszélyeztetése nem szűnik meg. De itt ez nem áll fenn.
Amúgy meg: lehet véleményed a szülőkről, szíved joga, de ne üsd bele az orrod, mert lényegében nincs hozzá közöd. Ha jót akarsz ezeknek a gyerekeknek, és rokon vagy, akkor foglalkozz velük, látogasd őket, ajánld fel, hogy vigyázol rájuk. Ezzel jót teszel velük. Azzal viszont senkinek sem segítesz, ha a szülők ellen áskálódsz. Mondjuk eredményt nem érnél el vele, de ha ennyi szabadidőd van, akkor nyugodtan bepanaszolhatod őket a gyermekvédelmiseknél, maximum kiröhögnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!