Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet az oka...

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy volt 2 abortuszom, és ez semennyire se viselt meg lelkileg?

Figyelt kérdés
Felvetődik bennem néha ez a kérdés,mert sok nő egész életében cipeli ezt a dolgot.Nekem viszont nem okoz lelki sérülést,mert tudom hogy így volt jobb.És ezt nem bemesélem magamnak,hanem legbelül ezt érzem.Nem vagyok roma,és hagyjuk hogy kell védekezni,ez mellett estem teherbe.Van ennek valami pszichológiai magyarázata?
2012. ápr. 12. 23:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Direkt nem rossz anyagi körülményekről beszéltem, hanem érzelmiről. Ne mondjátok, hogy nincsenek olyan szülők, akik utálják a gyereküket, akik egyszerűen rossz szülők, és normális ember egy kutyát nem bízna rájuk. És ezeket az egykor gyerekeket elrontják a szüleik, és soha nem élnek olyan teljes életet, mint akik szerető családban nőnek fel.
2012. ápr. 13. 03:52
 12/25 anonim ***** válasza:
28%
Nemm tudom de szerintem jobb neked hogy így érzel. Csak többször ne kövesd el. Én láttam egy ilyen videót és nagyon megrázó volt. Nekem is volt sajna 2. Az első megindult vetélés volt annál is van lelkiismertfurdalásom mert mindent megtettem annak érdekében hogy elmenjen még speciális tornára is mentem stb. Rá 2 évre rendes abortuszon volt azőta 10 év telt és nem esem teherbe. Most bánom igazán és minden napgondolok rá. Sokat sírok. Engem akkor is megrazott de kevésbé mint most. Mert most szembesülök azzal hogy mikor mindent megtennek hogy legyen nem jön össze. 32 vagyok nincs gyerekem és lelkiismeretfurdalásom van hogy talán az elmult abortuszok miatt nincs? Szóval lehet hogy neked is késöbb lesz rossz érzésed ha esetleg nem esnél teherbe.én csak azzal tudom vigasztalni magam hogy nagyon rossz lett volna a babának anyámhoz kellett volna visszamennem akinek sokszor kajára sem jutott. Mert az akkori pasim kidobott volna.nem igazán volt más választásom.
2012. ápr. 13. 06:47
 13/25 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ha nem viselt meg annyira,az pusztan azért van mert tudod hogy mennyivel rosszabb lenne ha megtartod,igy eltörpül kissé annak a súlya ami történt.Meg hát gondolom igyekeztel annyira kizarni az agyadbol minden olyan gondolatot hogy mi is történt pontosan,mekkora volt az embrio,stb hogy sajat magadat nyugtattad meg afelől hogy még nem volt élőlény,és hogy neki is jobb igy,stb.
2012. ápr. 13. 06:48
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, ha helyretetted az életben ezt a kérdést, és úgy érzed, hogy nem elfojtod, pusztán csak elfogadhatónak tartod a döntésed következményeit, akkor örülj, hogy nem kell megbirkóznod azzal, amivel sok nőnek. Az ő terápiájuk is az egyébként, hogy megpróbálják elfogadni a helyzetet. Ha ez nálad ment, akkor ez van, kész.

Az ítélkezők várható hadának: ÓRIÁSI tévedés, hogy egy nem várt gyermeknek is jobb ha megszületik, mint az, ha nem. És az is az, hogy jobb, ha örökbe adják, mint ha elvetetik. Aki ilyet mond, nem találkozott még az adoptálás magyarországi rendszerével, és nem látott még olyan anyánál felnőtt gyermeket, aki nem akart még anya lenni. Én már láttam - remélem, sosem szembesültök vele, hogy mit hordoznak ők később felnőttként, vagy akár még gyermekként, mert az ő tragédiájuk általában "öröklődik" és duplázódik! Tehát senki felett nem kell ítélkezni. Mert nem tudtok semmit arról, hogy milyen élet vár az örökbeadott vagy az igazán nem kívánt gyermekekre. Nagyon nem vagyok abortuszpárti - de van, hogy nincs más megoldás. Tragédia ez is, nyilván, de tekintve, hogy segíteni nem tudunk (mert nem a fórumokon névtelenül tiltakozók fognak segíteni az anyagiakban, vagy nem lesznek szerető társai az anyukának és szerető édesapjai a gyermeknek), legalább ártani nem kell.

Pszichológus kismama

2012. ápr. 13. 08:13
 15/25 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó válaszolóval teljes szívemből egyetértek, már volt néhány kérdés, ahol ugyanezt én is kifejtettem, hiába. Az elvakult abortusz ellenzők sosem fogják elismerni a másik oldal igazát. Szerintük ez gyilkosság, de az nem baj, ha a születendő gyermek élete egy merő nélkülözés és szenvedés lesz, ezáltal lelki sérült felnőttek lesznek. A lényeg, hogy világra jöjjön...Az ilyenek nyilván nem voltak még kilátástalan helyzetben.
2012. ápr. 13. 10:45
 16/25 anonim ***** válasza:
69%

hát én nem ítélkezek mint mondtam, a kérdező fölött semmiképp, hiszen védekezés mellett esett teherbe, tehát elvileg véletlen volt, amiről nem tehet. De szerintem az ember igenis nem kutya, akit megölünk ha szerintünk már csak szenvedne, ráadásul a kutyát is akkor szokták családban megölni ha nagyon beteg. A senkinek nem kellő kutyát is megölik, szerintem kegyetlenség egy emberrel is ezt tenni. Mindig ott a lehetőség, hogy mondjuk jó családhoz kerül, ha meg intézetben nő fel, én elhiszem, hogy szeretet nem sok lesz benne, de enni fog, iskolába elvileg járatják, ha beteg orvoshoz viszik, szóval ez nem olyan nyomor mint mondjuk Szomáliában. Itt azért van remény, hogy jóra fordulnak a dolgok, és minden ember élete értékes.

Nem akarom én elvenni az abortusz lehetőségét, igazából mindenki maga dönt, hogy a lelkiismerete szerint milyen messzire megy, ha nagyon beteg gyerekem lenne TALÁN én is elvetetném, de ebben nem vagyok biztos. De szerintem nem baj az, ha valaki úgy gondolja, hogy az emberek értékesek, talán eszerint viselkednek a már megszületett, felnőtt emberekkel is és nem olyan rossz ha nem csak a terepakadályt látjuk a másikban az utcán :)

2012. ápr. 13. 11:12
 17/25 anonim ***** válasza:
73%

Látod erről beszélek, kedves utolsó!

Történetesen 1 évig éltem együtt egy olyan sráccal, aki intézetben nevelkedett. Ne tudd meg milyen borzasztó volt. Pedig nagyon szerettem, de nem bírtam tovább mellette. Szerinted nincs rosszabb a halálnál? Szerinted a totál egyedüllét, az, hogy "legalább van mit enni", már elég indok az életre? Ez az élet szerinted? Ha ismernéd a barátomat (és rengeteg ilyet ismerek nem csak őt) talán nem mondanád, hogy jobb az intézet, mint egy néhány hetes embrió eltávolítása, aminek nem hogy érzelmei, de tudata sincsen. Nem vagyok abortusz támogató, én is megtartottam a gyermekem a rokonaim "tiltása" ellenére, de el tudom képzelni, azt a helyzetet amikor nincs értelme tönkretenni egy ártatlan gyerek életét, azzal, hogy életet adunk neki. Ne haragudj, de én nem csak beszélek, hanem látom is a valóságot az intézeti és nevelt gyerekekről. :/

2012. ápr. 13. 11:19
 18/25 anonim ***** válasza:
39%

hát a néhány hetes embrió nagyonis emberformájú már, ajánlanék videókat erről, iszonyatos.

http://www.youtube.com/watch?v=UiF3LK5gx6g ebben a videóban pedig egy abortusz TÚLÉLŐ nő beszél. el lehet dönteni, hogy érdemes-e az életre.

egyébként ez engem nem "vigasztal" hogy nincs öntudata stb, ezzel az erővel szerintem egy csecsemőt is meg lehetne ölni kicsi korában, annak sincs öntudata, nem fogja felfogni mi történt. Itt nem a gyerek szemszögéből rossz vagy nem rossz az abortusz, hanem az anyja szemszögéből aki vagy segít neki hogy élhessen, vagy egyszerűen megakadályozza ebben.

Ismerek olyan párt is, ahol a nő terhes lett, nagyon örültek mindketten, aztán a nő gondolt egyet és a férfi tudta nélkül elkapartatta a gyereket. A férfi majdnem megbolondult, nem huszonéves emberekről beszélünk. Én nem azt mondom, van az a helyzet amikor indokolt a dolog, de pl az én ismerősömnek is 2x volt abortusza csak mert meggondolta magát, pedig pénze is van, ideje is, rendezett családi háttere mondjuk nincs, de a gyerek nem nélkülözött volna, meg biztos szerette volna, csak nem ideális a helyzet. Én csak azt mondom hogy egy kicsit felelősségteljesebben kellene a dologról gondolkozni, nem úgy mintha egy darab krumplit dobnánk ki a szemétbe. (akinek nem inge...)

2012. ápr. 13. 11:38
 19/25 anonim ***** válasza:
32%
Én értem, amit mondani akarsz, sajnos fordítva úgy látom ez nem igaz...:/ Nem támogatom az abortuszt, de van élethelyzet amikor nem nevezhető brutális gyilkosságnak, hanem felelősségteljes döntés. És ez a csecsemőt sem gyilkolunk meg szöveg kissé primitív és sarkított.
2012. ápr. 13. 11:46
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyébként kicsit vicces, hogy amíg a gyerek az anyában van, jön a gyilkosozás, ha meg megszüli, akkor meg jön a "miért kellett gyereket szülnöd, ha nem vagy képes szeretni/ellátni?"
2012. ápr. 13. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!