Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi ideig sírt gyermeked...

Mennyi ideig sírt gyermeked az oviban? Más is úgy volt, hogy legszívesebben nem vinné többet?

Figyelt kérdés
Ez a 3.hét és második napja nagyon sír, csak csimpaszkodik. Én meg totál magam alatt vagyok, meg fogjuk ezt szokni ??
2012. ápr. 12. 12:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, utsó előttinek címeztem. :-)
2012. ápr. 16. 11:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Még valami: "fél 9 után anyukának semmi keresnivalója az épületben, (nyilván ez nem a beszoktatásra vonatkozik"

Nos, nálunk meg be se kell érni fél kilencre. Akkor mégy, amikor neked, a gyerekednek jó. Figyelembe veszik a gyerek bioritmusát és vannak, akik rendszeresen csak 9-fél 10 körül mennek, mert így ébred a kicsi.

Nincs kötelező alvás délután - aki nem szokott aludni, azt nem kínozzák vele - minden program gyakorlatilag szabadon választott, a szülő és a gyerek dönti el, akar-e lovagolni, úszni, stb., nem csak általánosságban, hanem akár az adott napon is. 16 gyerekre jut 3 óvónő és egy dadus. A beszoktatás nem úgy működik, hogy beviszed a gyereket és majd megszokja, hogy ott van, hanem az a cél, hogy a gyerek megtalálja azt a személyt, akihez - az anyja hiányában - kötődni tud. Amelyik óvónőhöz jobban húz a kicsi, az veszi a szárnyai alá és ha kell, fél évig sem engedi el a kezét. A gyerek tulajdonképpen csak akkor kell, hogy elváljon az anyjától, ha már teljes biztonságban érzi magát egy másik felnőttel - jelesül az egyik óvónővel.

Mondjuk a mi ovinkban nem is szokott soha probléma lenni, egytől-egyig imádják a gyerekek is, szülők is.

2012. ápr. 16. 12:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nálunk meg be se kell érni fél kilencre. Akkor mégy, amikor neked, a gyerekednek jó. Figyelembe veszik a gyerek bioritmusát és vannak, akik rendszeresen csak 9-fél 10 körül mennek, mert így ébred a kicsi.

Hát én meg nem szeretném hogy az én gyerekem ilyen helyre járjon.

Lehet hogy Te megteheted hogy reggel nem viszed be csak 10-re, én pl nem, és azt hiszem agy általánosságban a családok nagy része ezt elmondhatja magáról. Az én gyerekeim fél 7-kor kelnek, öltözés kakaó és indulás.

Annó engem sem kényeztettek azzal, hogy jaj drágám ma nincs kedved menni, akkor maradj csak itthon, vagy jaj ma csak fél 10-kor keltél akkor ráérünk 10-re menni. Jobb ha a gyerek már kiskorában megtanulja, hogy vannak bizonyos szabályok amiket be kell tartani. Nem árt őket korlátok közé szorítani. Ugyanis ilyenkor tanulják meg később már foghatjuk a fejünket!

És mi lesz majd a suliban? Jaj drágám ma csak 2. vagy 3. órára érünk be sebaj. Nálunk 10 órakor már foglakozás megy a csoportban, amit eleve megzavarna, ha egyesek csak akkor esnének be.

A túlzott kényeztetés és ez a mindent a gyerekért hozzáállás nem biztos hogy jóra vezet. De persze ez csak az én véleményem.

És szerintem az állami ovik legnagyobb része sem ilyen, amit Te ide most levázoltál. Max a kis falukban, ahol van egy csoportban 15 gyerek, vagy a magánovik.

És hogy brutális szoktattam be a lányomat. Ha számodra ez brutális akkor igen, nem nagyon volt más választásom. Az élet nem mindenkinek fenékig tejfel!

2012. ápr. 16. 14:47
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy válaszoltatok. Hát én nem érzem úgy, hogy gyenge lenne a kötődés kettőnk között a kislányommal, főleg, hogy első egy egy szem gyermekünk.

Az óvódában egyedüli beszokó volt mikor 3 hete kezdtük. Az első 2 hét örömmel telt, semmi gond nem volt, gyors elválás, átöltöztettem, puszi anyának és ment is a csoportba. Nem látta, hogy sírok, hogy sajnálom. Ezt próbálom tartani, mert muszáj. Mi is megszoktuk anno 20-30 évvel ezelőtt, ő is gondolom meg fogja szokni, hiszen muszáj. Most még itthon vagyok, tudok napi rendszerességgel rituálét tartani , tudom ápolni amikor lebetegszik, úgy gondolom inkább most szokja meg, mint akkor, amikor munkába kell járnom és nem lesz egyszerű. Biztos, hogy ő is meg fogja szokni, hisz minden gyerek megszokja, csak hát lelkileg nem könnyű...

2012. ápr. 20. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!