Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kitesznek, vagy nem, mit...

Kitesznek, vagy nem, mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Februárban volt 2 éves a gyerekem, és bejelentettem a munkahelyemen, hogy visszamennék dolgozni. Azt mondták, persze, mehetek, habár a helyemet betöltötték, és nem tudják mit fogok dolgozni. Most a szabimat töltöm, és májustól megyek konkrétan dolgozni. A munkaszerződést már aláírtuk, határozatlan időre. De most olvasom, hogy júliustól megszűnik a védettség. A férjem szerint azért nem is nagyon kapálóztak, hogy elhelyezzenek. 100 fős testületnél dolgozom, emlékszem régebben, ha valaki visszajött dolgozni, akkor mindenfelé küldték interjúra, hogy hova lenne jó. Most meg nekem nem szólnak semmit, pedig bármit elvállalnék. 4 évig dolgoztam ott, akkor végkielégítés sem jár, ráadásul az újabbakat már jóval kevesebb fizetésért vették fel, mint engem. 7 kismama jött most vissza, senkinek sincs helye. Hova fogok én menni dolgozni 2 kisgyerekkel? Egyáltalán normális a Fidesz?
2012. ápr. 12. 07:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Nem normálisak az biztos.

A gyerekeseket meg nem,hogy segítenék azzal kellene foglalkozni.Egy biztos:nagyon nehéz lesz munkahelyet találni.Én 4 gyerekkel keresgetek,de sehol semmi még vissza se írnak.

Majd írd meg,hogy alakult a helyzet!

Minden jót!

2012. ápr. 12. 07:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Nyíltan kimondták, hogy ezzel a munkaadóknak akarnak kedvezni. Mert milyen nehéz nekik, hogy évekig fent kell tartani valakinek a helyét. Szerintem a mai világban nem nehéz találni munkavállalót 2 év határozott időre. Egy kisgyerekesnek viszont annál nehezebb elhelyezkedni. Persze akkor megoldódott a bölcsődealapítás kérdése is, mert így nem nagyon lesz rájuk szükség.

Sokan a családbarát politikájuk miatt szavaztak a Fideszre, de a 3 éves GYES visszahozásán kívül semmi mást nem is csináltak. Szerintem az a cél, hogy a magyar nők ne szüljenek gyereket!

2012. ápr. 12. 07:44
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
A gyermek 3 éves koráig nem bocsáthatnak el, azaz jövő februárig, + még 1 hónap védettség jár, utánna rúghatnak csak ki.
2012. ápr. 12. 08:00
 4/13 A kérdező kommentje:

Na, ebben nagyot tévedsz, ajánlom olvasgatni az alábbi linket:

[link]

Júliustól lép érvénybe az új munka törvénykönyve, amely szerint védett még az anyuka de, mégis elbocsájtható, ha:

"a munkahelyen nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelõ betöltetlen másik munkakör vagy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja"

Azaz nem kell már a helyedet fenntartani, ha lemész szülni. Szóval nem értem, mit takar a védettség, a gyakorlatban semmire nem mész vele.

2012. ápr. 12. 08:04
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
egyet tudok tanácsolni: ha munkát kerestek nem vagytok kötelesek beleírni az önéletrajzba, hogy van gyereketek és a munkáltató erre NEM kérdezhet rá, ha rákérdez nem vagy köteles válaszolni.
2012. ápr. 12. 08:12
 6/13 anonim ***** válasza:
29%

Már én is gondoltam,hogy átírom az önéletrajzomat s nem írom bele a gyerekeket.Semmi közük hozzá.Csak én meg 15 éve vagyon itthon gyesen.

Valami munkahelyeket beírok legfeljebb!

Ha ők küldenek el akkor viszont kell adni végkielégítést szerintem!

2012. ápr. 12. 08:30
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Persze,nem vagy köteles válaszolni,de akkor mit mondjál: "Bocsi,de ezt nem lenne joga megkérdezni?" Így tuti nem vesz fel,max ha letagadod,de az milyen már...
2012. ápr. 12. 08:33
 8/13 anonim ***** válasza:
55%
ha tényleg kizáró indok és emiatt nem vesznek fel sok helyre,akkor meg kell próbálni nem elmondani, letagadni. Nincs veszteni valód. Max. utálni fog a főnök,de akkor is, legalább pár hónapra megkaptad a fizetésedet és egy kicsit dolgozhattál. az is lehet,hogy ki sem derül, ha meg tudod oldani, hogy mások vigyázzanak rá, ha beteg.
2012. ápr. 12. 09:23
 9/13 A kérdező kommentje:
És mit írjak bele az önéletrajzomba az elmúlt 4 évre? (2 gyerekkel voltam itthon egymás után.) És valóban vannak etikátlan kérdések pl. ez is az, de ha nem válaszolok, akkor nem vesznek fel, az biztos.
2012. ápr. 12. 12:54
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Valamit beleírsz,úgyse ellenőrzik le.

És én????15 évre mit írhatok.

Majd beírok egy pár munkahelyet.

Látod,ha az ember becsületes,őszinte semmire nem megy.

2012. ápr. 12. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!