4 hónapos babának már "megéri" autósülést venni? Ha háttal van bekötve, kilát belőle?
Mostanában a hordozóban alszik egy fél órát a kisfiam, meg elnézelődik egy kicsit, aztán elunja magát és oltári sírásba kezd. Én meg - tudom nem szabad, meg már el is rontottam vele stb - de egy idő után nem bírom hallgatni, és kiveszem, abban a pillanatban abbahagyja, és mint a világ legérdekesebb dolga felé úgy bámul ki az ablakon. Eddig max 1,5-2 órás útra mentünk, ahol a "nem lehet vele már mit kezdeni" időszak viszonylag rövid volt, most viszont a hosszú hétvégén egy 6 órás út áll előttünk, ami miatt jobban elkezdett foglalkoztatni a dolog.
Lehet kényelmetlen már neki a hordozó? Lehet már autósülést venni neki. Elég hosszú baba, 68as ruhákat hord már, jövő héten lesz 4 hónapos.
Vagy esetleg van valakinek valami bevállt hordozóra szerelhető játéka, ami jobban leköti a figyelmét.
Ha kényelmetlen lenne neki, akkor még annyi ideig sem bírná. Egyszerűen jobban szereti, ha sokat lát, az öledben van stb. Ami teljesen normális, de az autóban ugye fontosabb a biztonság. Rendes ülésbe még nem teheted, max. 0-18 kg-is valóba, de abban is csak menetiránynak háttal. És abban is ugyanúgy nem látna. Szóval én még nem vennék.
Énekelj neki, magyarázz, grimaszolj és vigyetek sok-sok játékot. Nálunk ezek bejöttek. :)
mármint a karodban van amikor megy az autó??? elment az eszed jézusom!!!!! ekkora gyerekne hordozóban vagy mózesben a helye. babaülésbe csak ha már ül,mert addig nagyon megterheli a gerincét,szóval addig max fél-1 óra útra. és könyörgöm tedd ülésbe egy koccanás és kirepül!!! nem kivenni kell hanem lekötni a figyelmét.. jajjjj
6 órás út neki ülve még nagyon sok! vagy kösd le a figyelmét,vagy tedd mózesbe-azt is be lehet kötni-vagy ne menjetek sehová. a gyerek érdeke az első,még egy felnőtt is kiborul 6 órás út alatt hátmég egy ilyen pici
Egyetértek az előttem szólóval egyébként: ne vedd ki az ülésből SOHA! Akkor se, ha nagyon sír. Inkább álljatok meg, hogy egy kicsit nyújtózhasson.
De azért kötekednék is egy kicsit a 2. válaszolóval:
"babaülésbe csak ha már ül,mert addig nagyon megterheli a gerincét,szóval addig max fél-1 óra útra."
Ez nem teljesen igaz, mert menetiránynak megegyezően nem szabad kötni, amíg nem ül, mert a nyakizmai nagyon gyengék, és egy esetleges koccanáskor is nagyon megsérülhet. A gerincét nem terheli jobban a babaülés, mint a hordozó, mert a legtöbb dönthető, de amúgy sem sokkal meredekebbek, mint a hordozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!