Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnál úgy gyermeket, hogy...

Vállalnál úgy gyermeket, hogy a párod csak heti 4-5 órát érne rá foglalkozni veletek?

Figyelt kérdés

Minden adott, kivéve az időt. Szeretnék fiatalon szülni (24 éves vagyok), max még 1-1,5 évet tologatnám, többet nem szívesen.

De az a gond, hogy a párom nagyon elfoglalt. Hétköznap munka és hobbi, hétvégén barátok, rokonok és hobbi.

Napi 1 óránk van egymásra, ez alatt annyi történik, hogy közösen vacsorázunk és fürdünk.

Szombaton van kb 3-4 óra, amikor több ideje van rám. Persze ebbe benne van az is, hogy megnézi az emailjeit stb.

Amíg nincs gyerek. én is dolgozom, elfoglalom magam, de ha 24 órát itthon leszek, szükségem lesz a páromra, mint lelki támaszra. De napi 1 órában nem lenne elég, hogy ő itt van velem.

A munkáját nem tudja feladni. Nyilván a családját/barátait sem hanyagolhatja. Marad a hobbi.

De ha eddig nem akart több időt szakítani ránk, ezután sem fog, nem?

2012. ápr. 10. 13:00
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Elmegyünk az ő szüleihez vagy az enyémhez (az egyik mindig meghív ebédre), aztán megyünk a másikhoz.

Ez kb 11től d.u. 5ig tartó program.

Hazajövünk, fürdés, készülődés aztán vagy együtt vagykülön-külön megyünk a barátokkal találkozni.

2012. ápr. 10. 13:36
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnék így gyereket,és ilyen kapcsolatban sem lennék benne.
2012. ápr. 10. 13:38
 23/37 anonim ***** válasza:

na, most akkor majd gyerekkel mentek nagyszülőkhöz :)

Nálunk minden vasárnap du. anyósé, kint a kertben vagyunk, unokáznak. Nekem ezt is közös program, hiszen a férjem is ott van. Sőt, ha nagyobb lesz a gyerek, akkor elviheti egyedül is.

2012. ápr. 10. 13:39
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy így ismerted meg, de azért a heti 7 napból 6 focival telik és akkor még ott vannak a haverok plusz a családi ebédek, ez sok. Ha ő ezt így tartja normálisnak, akkor remeteként kellene élnie, mert nem gondolnám, hogy a másik félnek ez megfelelő. Akkor visszakérdezhetnél, hogyan gondolta anno, hogy egy ilyen "hobbib..zi" (bocsánat) ember mellett valaki tartósan lehorgonyoz? Mert akkor neki is úgy kellett volna párt keresnie.
2012. ápr. 10. 13:48
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Én már rég nem lennék vele együtt. Dolgozni nyilván kell, meg kell élni valamiből. De ha elém helyezi a munkát-hobbit, hétvégén meg barátokat-családot, akkor mi értelme?! Majd 30 évesen mikor ott van neki a saját családja, akkor is rohanni fog haza anyucihoz? Persze, fontos a család, de a párom nem jár haza minden hétvégén. Fontosak a barátok.. De már közös barátaink vannak, csak egy kettő van külön, így aztán ha barátokkal vagyunk is együtt vagyunk általában. Másrészről nála én vagyok az első, nem a barátok. Hobbi? Erről már nem is mondok semmit.

Meg van a magunk élete mindkettőnknek, de egymásra mindig van időnk. Heti 4-5 óra? Ennyi nekem nem elég, de ha te így akarsz élni, akkor csak nyugodtan.

Ja, és amúgy nem fog megváltozni.

2012. ápr. 10. 14:04
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnék így gyereket. Mivel már van egy és útban a második, így meg főleg tudom, hogy mennyire szükségem van a férjem támogatására, segítségére és egyáltalán a jelenlétére.
2012. ápr. 10. 14:05
 27/37 anonim ***** válasza:
0%

látom, igencsak le vagyok pontozva, de KELL apának és anyának is egy hobby, mert különben igencsak meg fogjátok unni egymást. A gyerek is egész nap oviban lesz, később iskolában, nem is lesz több időd neked sem majd a gyerekre. Ha meg 3 évig otthon maradsz, akkor meg ugye nap közben ott lesznek a nagyszülők is.

Ha odalesz a babáért, akkor fog rá időt szakítani, ha meg nem, akkor meg hiába lesz otthon, nem fog vele foglalkozni.

2012. ápr. 10. 14:38
 28/37 anonim ***** válasza:

27-es: az való igaz, hogy kell egy hobbi, de ha a hét 7 napjából 6 napot azzal tölt, az már igencsak túl lép a hobbi szinten, az már szenvedély. Az ilyen ember pedig nem gondolhatja komolyan, hogy valaki hosszútávon elviseli, hogy ő hobbizik, haverozik, a másik pedig majd otthon marad a gyerekkel 24 órás szolgálatban.....

"Ha odalesz a babáért, akkor fog rá időt szakítani, ha meg nem, akkor meg hiába lesz otthon, nem fog vele foglalkozni." - ezt meg te se gondolod komolyan ugye? Az ilyennek kár gyerek. A gyerek nem egy tárgy, hogy majd később eldöntöm, hogy szeretnék-e vele foglalkozni vagy sem. Az anya nem csak magának szüli a gyereket. Ha az apa ott tud lenni a fogantatásnál, akkor később is legyen ott a nevelésénél! Egy gyereknek apa is kell.

2012. ápr. 10. 14:48
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
igen, kell apa is. Ezt nem vitatom. De gondolom nem este 8-ig focizik. Az én férjem ingázik, 6 előtt ritkán van itthon, és néha hétvégén is van dolga. A gyereknek mégis van apja. Komolyan nem értem mit misztifikáljátok a gyereknevelést, nekem is van kettő 20 hó korküllel. Mindent meg tudok oldani egyedül, mire férjem hazaér, már meg is vannak fürdetve, mégis tud velük játszani, beszélgetni.
2012. ápr. 10. 14:53
 30/37 anonim ***** válasza:

Idézem a kérdezőt:

"Reggel 7től kb 5ig melózik. 6tól 8ig foci. Mire hazaér, fél9-9. Vacsora, fürdés, és legkésőbb fél 11kor már alvás.

Ez megy hétfőtől péntekig.

Szombaton családlátogatás, délután barátok egészen késő estig.

Vsaárnap d.e. pihi, takarítás, aztán foci. Kb délben elmegy, 6-7 körül hazaér. Megint csak pihi, aztán alvás."

2012. ápr. 10. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!