Kistesó érkezésekor mi mindent vettetek?
Bölcsőt, hogy velünk tudjon aludni a hálóban, meg hordozókendőt. Ezen kívül fog még kapni járókát, az elsőnek az nem volt, de most kelleni fog egy hálós, hogy a nagy ne tudja piszkálni, ha esetleg egy szobában kell hagynom őket.
Az első fiú, a második kislány, de ruhákat nem vettem neki, mert a kisfiunknak is direkt uniszexeket vásároltunk, és örököltünk is most sokat.
Pelust természetesen vettünk. :)
Két év korkülönbség van a nagyobbjaim között (most várom a harmadikat), az első lány, a második fiú. Ruhákat vettem, bár ami unisex volt, azt hordta a fiam is. Meg vettünk egy babakocsit, mert az első babakocsinkat használtan vettük és jól leamortizálódott. Ágyat még a tesó érkezése előtt kapott a lányom (leesésgátlósat), most nemrég vettünk ugyanolyat a fiamnak is, így a kiságyat már a harmadik babó használja majd. Elvileg ő kislány lesz, kimostam-kivasaltam az elrakott csajos és unisex kis cuccokat, átnéztem, mi az, ami esetleg kevesebb van vagy még kellhet, vettem pár apróságot, de szinte alig valamit. Néhány új body-t, meg nem tudtam otthagyni két kis rugit, annyira szépek voltak. De semmi mást.
Megmaradt a kiságy, a pelenkázó, a járóka, hordozókendő, mei-tai, pihenőszék, hinta, stb. Gyakorlatilag a peluson kívül (a textilpelenkák is teljesen jó állapotban vannak, így azt se vettem) csak még néhány törölközőt, kifogót veszek, mert azok már nem olyan szépek, elhasználódtak.
2 év a korkülönbség, az első fiú, a 2. lány:
- hordozó (a fiamnak nem volt)
- kiságy (ugyanolyan, mint az előző, mert az ifjúsági ággyá átalakítható, szóval még sokáig fogják használni)
- néhány 46-50-es ruha (a fiam születésekor voltunk a legszegényebbek, a kezdőkelengyéjében nem voltak igazán szép ruhácskák)
- törölköző a kislánynak, mert nem volt elég
- mellszívó, mert az elsővel nem volt
- rózsaszín babaágynemű, pelenkázófeltét (a fiamnak nem volt, az ágyon tettem tisztába)
Nem vettem vastag és vékony kisplédet, mert az maradt a nagytól, textílpelus is volt elég, rózsaszín ruhákat meg rengeteget kapott ajándékba.
Kell még vegyünk:
- a nagynak fogunk venni nagyobb gyerekülést, az övét megörökli a kicsi
- bébiőrt (eddig nem volt rá szükség és pénzünk sem volt rá)
- etetőszéket (ugyanolyat, amilyen a másiknak van)
2,5 év van a fiam és a kislányom között.
A legnagyobb kiadásunk a nagynak egy új bútor volt, mert az Ő szobájában lévőt megkapta a hugi. Vettünk neki új ágyat is, de ezt nem számoltuk a baba miatti kiadások közé, mert ezt egyébként is kellett volna venni.
Ruhákat pár db lányosat vettem, mert úgy voltam vele, hogy itthon tökéletesen megteszi a fiús ruha is, kimenős legyen neki szép. Családi házban lakunk, az udvarra is a fiam játszós ruháját kapja.
Babakocsi, hordozó, textilpelusok, törülközők, lepedők, .... ilyeneket semmit nem vettem újat.
A későbbiekben is mindent megörökölt a nagytól. Amikor a kicsi kinőtte a hordozót, a nagyfiam kapott új gyerekülést, és az Ő régije lett a tesóé. De ez is olyan dolog, amit egyébként is kellett volna venni.
Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos az elsőnél nekünk is sok cucc használt volt, így nem tudom, vegyek -e újat azokból, vagy használjam a kicsivel azokat? Végül is a kocsi nem ment tönkre, használható, csak ódivatú, a ruhák egy része elhasználódott, azt venni kell, meg kiságy. Mosható pelenkáztunk, így arra nem kell sokat költenem (a használt részét lehet cserélni kell). Csak azt nem tudom, ha később lesz 3., akkor mi lesz. :D
Minden egyéb megmaradt jó állapotban, a játékok nagy része is, meg a szekrény is nagy, bőven befér a kicsié is oda.
Ágyneműt kell akkor még, mást nem, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!