Őszintén, hányszor és milyen helyzetekben "verted" meg gyermekedet?
Egyszer sem egyik sem. Én a pohár vízben hiszek, meg a higgadtságban.
Ha lányom, aki mellesleg egy megátalkodott hisztis boszorkány (ő a legkisebb és a 2 fiú után elkényeztettük) behisztizik, akkor leülök, várok egy darabig, majd megkérdezem, hogy jöhet e a víz? Ha nem akarja, akkor abbahagyja a hisztit. Ha nem fejezi be, akkor nyakon öntöm. Utána mindig lehiggad és én sem húztam fel magam.
Meg mi az,hogy tudja hol a helye? Ezt a kifejezést maximum egy kutyára használnám.
Elég szégyen,hogy valaki ilyeneket le mer írni,és még büszke is rá,hogy higgadtan behívja a gyereket egy szobába és rábasz kettőt. 2 éves gyerekre,szép vagy..
Félre ne értsetek,emberek vagyunk,hibázhatunk, pl mikor kiszalad a gyerek az útra amit az egyik hozzászol is hozott példának,elönti az ember agyát az ideg,hiszen életveszélyes az útra rohangálni,érthető,hogyha a fenekére ráüt egyet.
De az,hogy a 21. században még valaki nevelési ezsköznek gondolja az ütést,na azt én nem tudom elfogadni. Végtelenül primitív,most még 2 éves.Ha 10 lesz és egyest hoz haza meg is rugdosod,hogy tudja hol a helye?? neked kéne két nagy büdös pofon,te vagy a felnőtt ,és normálisan is lehet gyereket nevelni.Majd azért megnézem,ha már erőfölényben lesz mondjuk úgy 15 év múlva,akkor mi lesz a csodás nevelési eszközeiddel.
Bocs,tudom ez nem fog itt snekinek tetszeni,én is nagyon sokszor nem tudom kezelni a gyerekem megfelelően,de inkább megpróbálok példát mutatni neki és többet megtudni a nevelésről,minthogy veréssel büntessem. Így legalább nem fél tőlem.
És ez szerinted jobb példa ha így beszélsz gyerekeddel?
Bocs, de feltételezem, ha megengeded magadnak ezer idegenekkel egy fórum oldalon így beszélni, akkor a gyereked előtt is ilyen gyönyörűen szórod az aranyköpéseket.
A nagyobbik 5 éves, tavaly nyáron kapott egyet a fenekére, de megvolt rá az okom. A konyhapulton ült, és mondtam neki, hogy hozok a hűtőből tejet, ne nyúljon semmihez. De a kis butám a villát kezdte el dugdosni a konnektorba. Nagyon megijedtem, lekaptam onnan, és kapott a fenekére egyet, kicsit talán erő volt. És biztos vagyok benne, hogy le fognak pontozni, de nem bánom, legközelebb is megtenném. Inkább sírjon ő egy órát, és legyen nekem óriási lelkiismeretfurdalásom, minthogy el kelljen egy ijen butaság miatt temetnem a gyermekemet.
Azóta viszont sokkal sokkal jobban figyelek az ilyen dolgokra, és alapból úgy nevelüj őt is, és a kicsit is, hogy ne is történhessenek ilyen dolgok. Viszont alapvetően szeretném úgy nevelni a gyermekeimet, ahogy engem a szüleim neveltek. Soha nem emeltek rám semmiért kezet, mert tudták, hogy egy gyerekkel lehet értelmesen is beszélni. Viszont olyan már többször előfordult, hogy leborítottam egy pohár vízzel a kisfiam, ha hisztizett. Ettől baja nem lesz, de megnyugszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!