Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén, hányszor és milyen...

Őszintén, hányszor és milyen helyzetekben "verted" meg gyermekedet?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 9. 15:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
egyszer kapot egy pofont 2éves,mert kiszaladt az útra SOHA nem ment el mellőlem de akkor valahogy kicsúszott a kezemből,rohantam utánna,szerencsére nem jött semmi,akkor kapta,mindketten bőgtünk.azóta nem szalad el.megbántam ,meg sajnáltam nagyon,de jobb volt ez mintha elüti egy kocsi.
2012. ápr. 11. 16:45
 12/20 anonim ***** válasza:

Egyszer sem egyik sem. Én a pohár vízben hiszek, meg a higgadtságban.

Ha lányom, aki mellesleg egy megátalkodott hisztis boszorkány (ő a legkisebb és a 2 fiú után elkényeztettük) behisztizik, akkor leülök, várok egy darabig, majd megkérdezem, hogy jöhet e a víz? Ha nem akarja, akkor abbahagyja a hisztit. Ha nem fejezi be, akkor nyakon öntöm. Utána mindig lehiggad és én sem húztam fel magam.

2012. ápr. 12. 07:34
 13/20 anonim ***** válasza:
a vizet én nem mertem kipróbálni soha mert barátnőm kisfia egy hiszti alkalmával kapott egy pohár vizet mire ellilult teljesen alig akart levegőt venni.mikor picike volt a fiam akkor volt olyan gondom,hogy annyira felhergelte mahát hogy majdnem megfulladt,a védőnőm mondta,hogy spricceljem le vízzel,ettől még rosszabb lett,akkor a ráfújás vált be.minden gyerek más
2012. ápr. 12. 09:35
 14/20 anonim ***** válasza:
33%
Milyen irónikus,mikor valaki a csapkodásról veréssel akarja leszoktatni a gyerekét.
2012. ápr. 12. 22:15
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

Meg mi az,hogy tudja hol a helye? Ezt a kifejezést maximum egy kutyára használnám.

Elég szégyen,hogy valaki ilyeneket le mer írni,és még büszke is rá,hogy higgadtan behívja a gyereket egy szobába és rábasz kettőt. 2 éves gyerekre,szép vagy..

Félre ne értsetek,emberek vagyunk,hibázhatunk, pl mikor kiszalad a gyerek az útra amit az egyik hozzászol is hozott példának,elönti az ember agyát az ideg,hiszen életveszélyes az útra rohangálni,érthető,hogyha a fenekére ráüt egyet.

De az,hogy a 21. században még valaki nevelési ezsköznek gondolja az ütést,na azt én nem tudom elfogadni. Végtelenül primitív,most még 2 éves.Ha 10 lesz és egyest hoz haza meg is rugdosod,hogy tudja hol a helye?? neked kéne két nagy büdös pofon,te vagy a felnőtt ,és normálisan is lehet gyereket nevelni.Majd azért megnézem,ha már erőfölényben lesz mondjuk úgy 15 év múlva,akkor mi lesz a csodás nevelési eszközeiddel.

Bocs,tudom ez nem fog itt snekinek tetszeni,én is nagyon sokszor nem tudom kezelni a gyerekem megfelelően,de inkább megpróbálok példát mutatni neki és többet megtudni a nevelésről,minthogy veréssel büntessem. Így legalább nem fél tőlem.

2012. ápr. 12. 22:22
 16/20 A kérdező kommentje:

És ez szerinted jobb példa ha így beszélsz gyerekeddel?

Bocs, de feltételezem, ha megengeded magadnak ezer idegenekkel egy fórum oldalon így beszélni, akkor a gyereked előtt is ilyen gyönyörűen szórod az aranyköpéseket.

2012. ápr. 12. 22:29
 17/20 vadkapa válasza:
Egyszer csaptam rá egy isteneset a fiam fenekére,mikor a járdán mentünk (ő kis motorral ment) és egy egysávos utca választotta el a két járdát.Szerencsére szemből jelzett az autó leforduláshoz,így észrevettem jóval idöben (és a sofőr is),h mi a helyzet.Kiabáltam,h álljon meg és várjon,de nem tette,eldobtam a szatyrokat a kezemből és ahol értem felkaptam,átvittem a másik járdára és ráhúztam a fenekére.Megmutattam neki a motort,ami ott maradt az úttesten és az autóst is.és mondtam neki h mi történhetett volna ha... De mondom,egy szerencsénk volt:a sofőr lassan kanyarodott és látta ő is,h hiába szólok a gyereknek.
2012. ápr. 12. 22:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a 15.ös válasza és igaza van. Csak primitív, gyáva emberek büntetnek veréssel. A kérdező mit várt? Hogy mindenki azt írja majd, hogy ő is veri a gyerekét? Felmentést akar valamire? Van, aki nem nevel fizikai erőszakkal. A nőverés is arról szól, hogy az erősebb ütéssel akarja az akaratát a másikra erőltetni. A gyereknevelés sem más. Az úttestes példát értem, de egyéb esetben elfogadhatatlan, hiába próbálja magyarázni bárki is a bizonyítványát.
2012. ápr. 13. 18:37
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem azt vártam egy cseppet sem, hogy mindenki azt írja, hogy veri a gyereket, hanem egyszerűen kíváncsiságból tettem fel egy kérdést. A 15-ös válaszolónál engem a stílus zavar, nem a válasz.
2012. ápr. 14. 10:18
 20/20 anonim ***** válasza:

A nagyobbik 5 éves, tavaly nyáron kapott egyet a fenekére, de megvolt rá az okom. A konyhapulton ült, és mondtam neki, hogy hozok a hűtőből tejet, ne nyúljon semmihez. De a kis butám a villát kezdte el dugdosni a konnektorba. Nagyon megijedtem, lekaptam onnan, és kapott a fenekére egyet, kicsit talán erő volt. És biztos vagyok benne, hogy le fognak pontozni, de nem bánom, legközelebb is megtenném. Inkább sírjon ő egy órát, és legyen nekem óriási lelkiismeretfurdalásom, minthogy el kelljen egy ijen butaság miatt temetnem a gyermekemet.

Azóta viszont sokkal sokkal jobban figyelek az ilyen dolgokra, és alapból úgy nevelüj őt is, és a kicsit is, hogy ne is történhessenek ilyen dolgok. Viszont alapvetően szeretném úgy nevelni a gyermekeimet, ahogy engem a szüleim neveltek. Soha nem emeltek rám semmiért kezet, mert tudták, hogy egy gyerekkel lehet értelmesen is beszélni. Viszont olyan már többször előfordult, hogy leborítottam egy pohár vízzel a kisfiam, ha hisztizett. Ettől baja nem lesz, de megnyugszik :)

2012. máj. 5. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!