Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén, hányszor és milyen...

Őszintén, hányszor és milyen helyzetekben "verted" meg gyermekedet?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 9. 15:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%

Egyszer, és nagyon bánom.

Én pont a vécét pucoltam, amikor a 3,5 éves kisfiam ráült a 10 hónapos tesója hátára, majd gyorsan felugrott róla, és ahogy a pici felült mögé telepedett és annyira megszorította a hasát, hogy összehányta magát. Megtöröltem a kezemet és kapott 2 pofont mielőtt kialmoltam őket a hányásból.

A kicsi nagyon beteges, többször voltam vele kórházban,. A nagy azóta meg van zavarodva, én iszonyat fáradt vagyok, aggódok a betegsége miatt, alig alszom, és sajnos ez a helyzet így jött össze.

2012. ápr. 9. 15:43
 2/20 anonim ***** válasza:
61%

Hisztiért kapott már 1-2szer(mikor dühből megütött,mert nem tetszett neki valami), illetve a kezére is kapott már, mikor nem akarta békén hagyni a konnektort.

Most biztos sokan meg fognak botránkozni, hiszen fiam még nincs 2 éves.De igen, nagyon tudott hisztizni.

Soha nem vertem el dühből, odahívtam magamhoz, mondtam, hogy így nem viselkedhet, ezért kap a fenekére(teszem hozzá pelenkás fenekére).Azóta nem is hisztizik, mikor elkezdene nyafogni valamiért, akkor rászólok, hogy hagyja abba, mondja szépen mit szeretne, és ez működik.

Én is kaptam ki mikor kicsi voltam, 4 tesóm is, nem lettünk idegbetegek, agresszívak,normálisan tudjuk kezelni a konfliktusokat.

De szerintem egy gyereknek szüksége van néha 1-1 fenékre csapásra, hogy tudja hol a helye!Viszont soha, soha nem verném meg dühből!!!mikor felhúz valamivel kimegyek a konyhába, elszámolok 10-ig, lenyugszom.Soha nem ütöttem meg és nem is fogom hirtelen felindulásból!Ezért nincs is lelkiismeret furdalásom,amiért már kapott fiam.

Amúgy meg kiegyensúlyozott, nyugodt gyerek, aki egyáltalán nincs megfélemlítve(csak azért írom, mert sokszor megkaptam már,mikor ilyeneket írtam)

Na jöhet a lepontozás....de 0%ig meg se álljatok:D

2012. ápr. 9. 15:56
 3/20 anonim ***** válasza:
73%
Ja és hozzáteszem, hogy anyukám 5 kisgyerekkel tudott menni AKÁRHOVA testvérfellépő,póráz,testvérbabakocsi és hiszti nélkül!Pedig nem vertek minket agyba főbe, csak néha kaptunk egy jól időzített verést a fenekünkre, és tudtuk hol a helyünk.És soha nem volt gond egyikünkkel sem tinédzser korunkban!Soha nem voltunk tiszteletlenek se szüleinkkel, se más tekintéllyel....azért ez is elég ritka manapság....vajon miért?
2012. ápr. 9. 15:59
 4/20 A kérdező kommentje:

Én biztos nem foglak lepontozni. Azért is írtam ki a kérdést, hogy lám mások is gondolkoznak így?

Az én fiam is kapott nem egyszer, nem kétszer, és amint te is írod nem mérgemben csaptam rá. Valamint csak és kizárólag olyankor mikor megérdemelte, valami olyant csinált, ami nem helyénvaló volt. Például, bedugta a konektorba a vasalót, villával szúrkálta az ágyat, stb. Mindig el is magyaráztam neki, hogy azt miért kapta. Sőt, ha kezére ütöttem vagy ütök, mindig megkérdezem, hogy melyik kezével tette azt, amit nem kellet volna és arra ütök rá.

Ettől még nem idegbeteg, nincs megfélemlítve, sőt múltkor kiöntötte a vizet, észre sem vettem, de ő jött és nyújtotta a kis kezét, hogy ezzel csinálta.

2012. ápr. 9. 16:11
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam majdnem 3 éves,a múltkor megtépte a hajam,elmondtam neki,hogy ilyet nem szabad csinálni,mert fáj! Majd mégegyszer nekem jött és megtépett még erősebben,na akkor kapott a kezére. Nem vagyok hive a verekedésnek,de másképp nem értette meg,hogy ezt ne csinálja.
2012. ápr. 9. 16:32
 6/20 anonim ***** válasza:
78%
Bocs az ovfert de hogy ertitek hogy nem duhbol veritek meg? Oké hogy duhbol biztos nagyobbat utne az ember, de az milyen mar hogy higgadt vagyok es odahivom a gyereket hogy na akkor most kapsz mert 10perce ezt vagy azt csinaltad. Ne ertsetek felre en is volt hogy racsaptam a kezere, de en ugy vagyok vele ha mar lehiggadtam nem tudnam megutni akkor inkabb leulok es elmagyarazom neki hogy miert csinalt valamit rosszul. Igaz 6 evs a fiam, ossz kb 3 szor kapott ki
2012. ápr. 9. 22:36
 7/20 Snapette ***** válasza:
A kezére kapott, mikor olyan dolgokat piszkál, ami többször el volt mondva, hogy nem szabad. Ilyenkor néz a szemembe, s nyúlkál oda, tiszta, hogy ki akarja próbálni, meddig is 'nem szabad', s mi van, ha mégis odanyúl. Valamint azért, mikor megüt másokat vagy engem, akár dühből, akár kíváncsiságból, hogy mi is lesz akkor. Hamar megtanulta, hogy nem szabad.
2012. ápr. 10. 01:45
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer 7 éves korában, mert megszületett kistesó és legalább ötször megkértem, este, hogy legyen csendben, mert örülök, hogy elaludt végre, ne költse fel. Ennek ellenére ő csikiset játszott az apjával, a kicsi felébredt, nekem elborult az agyam, bevittem a szobába, odaállítottam a kiságy mellé és mondtam neki, hogy hallgassa a sírást és gondolja végig mit csinált, de abban a pillanatban rá is csaptam:( Nem vagyok büszke magamra, nem szoktam verni, lehet csak a fáradtság hozta ki belőlem. Megbántam, nem a gyereket kellett volna megütni, hanem az apját, neki lehetett volna annyi esze, hogy nem játszik tovább!
2012. ápr. 10. 11:40
 9/20 anonim ***** válasza:
68%

A lepontozott vagyok...ha dühből ütöm meg akkor az rossz neki is, nekem is.Viszont ha soha nem kap ki, akkor meg nem tanulja meg a határait szerintem.

Egy konkrét eset:Szüleimnél voltunk, elég nyavajgós,hisztis volt egész nap fiam, persze igyekeztem mindig elterelni a figyelmét több-kevesebb sikerrel.Mikor ültünk volna le ebédelni ő bemakacsolta magát(pedig nagyon éhes volt már),befeszült és nem akart beülni a székébe.Kértem párszor szépen, aztán határozottan,de csak visított, aztán mikor már legyintett is felém, mondtam, hogy oké megyünk a szobába.Bevittem, mondtam, hogy nézzen a szemembe, és hogy most azért fog kapni mert így nem viselkedhet.Nem hisztizhet és nem csapkodhat ha valami nem tetszik neki.Kapott 2-t a fenekére,abbahagyta a sírást és érdekes módon utána tudott rendesen enni...Tudom, az is egy alternatíva lett volna, hogy hagyom, aztán látja, hogy eszünk és majd odajön, de én ennek nem igazán vagyok híve, vagyis nem mindig...bizony meg kell tanulniuk hol vannak a határok, és hogy nem viselkedhetnek akárhogy.Egy cseppet sem voltam dühös mikor elvertem és nem is erőből, csak hogy tudja hol a helye.

De persze gondolom most megint jön majd a lepontozás, nem érdekel, csak a kérdésre válaszoltam.

Az az igazság, hogy több gyereket ismerek, akik soha semmiért nem kaptak ki,mindig csak el lett nekik magyarázva a dolog és nagyobb korukra ez bizony látszik....nem vágják magukat földre a hisztitől, de nagyon is megtanulták hogy érvényesítsék az akaratukat.

Mert a hiszti magyarázástól nem múlik el, csak átalakul...

2012. ápr. 10. 12:51
 10/20 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam

eddig kétszer kapott a fenekére.

de egyiket sem egy éven belül.nagyon értelmes gyerek,mindent megért,úgyhogy tudta,hogy mit csinál

az egyik az volt,hogy sokadjára felmászott a konyhaasztalra,és ott ugrált,amíg hátat fordítottam(mosogattam)

a másik a dvd-k.bár már nagyon régen nem nézünk dvd-t,de még megvannak,van jó pár darab.egy időben az volt a heppje,hogy kipakolta az állványról az összeset,kb 100 db-ot,amíg nem figyeltem.ezerszer elmondtam,hogy nem szabad,visszapakoltattam vele.egyszer megint kipakolt.kértem szépen,hogy nem szabad,pakoljon vissza,kb. ötször elmondtam.utána kértem csúnyán,csak vigyorgott.na akkor rávertem a kezére

szóval ez a két alkalom volt

egyébként engem sem vertek a szüleim,életemben összesen ha öt pofont kaptam sokat mondok.a kezemre kapta párszor.imádom a szüleimet,jó a viszonyunk,nem vagyok pszichopata attól a pár pofontól.sőt köszönöm neki,hogy jó irányba tereltek,amikor más módszerrel nem sikerült

2012. ápr. 11. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!