Hogy hívják a kislányotokat? Ki választotta a nevét és miért?
Kislányom Isabelle.
Nagymamám és dédnagymamám Izabellák voltak, férjem külföldi, külföldön is élünk, így jött az Isabelle (ejtsd: Izabel).
Mi is még csak tervezzük a babát, de párom feldobta az ötletet, hogy legyen Zsófia, és én beleszerettem a névbe.Nekem nagyon tetszik még a Johanna is, mert ha lazább a társaság,akk lehet becézni Hannának v Annának is, de ha egyszer felnő, és (remélem rendes hivatása lesz), akk ez a név olyan szigorú, kimért, kemény...egyszerűen nekem erről a névről egy üzletasszony ugrik be. :D
Az én nevem Xénia, és imádom. Apukám adta.
Nagyobbik lányom Sába. Én választottam, már kamaszkoromban nagyon tetszett.
A kisebbik Johanna. Én Jázmint szerettem volna, de a férjemnek a Johanna jobban tetszett.
Ha lett volna még egy lányom, Ő Száva lett volna.
Noémi:)
Szerintem a legszebb lánynév a világon:)
Én választottam, évek óta nagyon tetszett és boldog vagyok, hogy egy kisfiú után egy kislány is érkezett a családba.:)
A fiam neve apa döntése volt, a lányom neve pedig közös, mert szerencsére neki is nagyon tetszik ez a név.:)
Szia!
Az elsőnek az Apja adta a nevét,mert már nagyon tetszett Neki a név,és még anno eldöntötte,ha lánya lesz,akkor Beatrix lesz.
A másodiknak én adtam a nevét. Nem tudtuk,hogy fiú e vagy lány,mi fiúra tippeltünk,de a 30. hét után elgondolkoztam azon,hogy hívnánk,ha lány lenne. Szerettem volna az én nevemet adni,de a vezeték névvel olyan "kisebbségesnek" tűnt. Varga Izabella (barátok közt-ös)szerepelt az egyik reggeli műsorban,és összetettem a vezeték névvel az Izabella nevet,de nem tetszett. Egyszer a nagyobb lánnyal néztünk egy mesét,ahol az egyik kislányt Izabell-nek hívták-akkor tetszett meg a név,és úgy voltam vele,ha lány lenne,akkor az én nevemet kapja és az Izabella lehetne a második neve : Anasztázia Izabella - és mivel a Párom hülyeségnek tartja ha két nevet adnak a gyereknek,mert úgy sem használja csak az egyiket,így össze vonva a kettőt,Anizának hívjuk a csajt. :-)
A harmadik lányunknál már bajosabb volt a választás,mert itt sem tudtuk,hogy kit várunk,egyszer- vagy is többször is- lánnyal álmodtam,akkor kezdtünk keresgetni... de egyik név sem tetszett. A terhesség elején úgy voltam vele,hogy lehetne Roberta- mert fiunk nincs,az Apuka Róbert,és szerintem szép név a Roberta,de valahogy nem éreztem az Övének ezt a nevet,így kerestünk... Nagyon nehéz volt,de végül szép nevet találtunk,bár nem éreztem,hogy az Alexandra a Rá illő név,de hát jobbat nem találtam,így a harmadik Alexandra lett. Az első napokban őszintén szólva fura volt,hogy a vezetéknévhez az Alexandrát teszem ha kérdezik hogy hívják a kicsit... Eleinte itthon mindenki Szandikázta a kicsit,de mikor hallották,hogy én Szandrát mondok,akkor mindenki más is Szandrának hívta... Azóta megkapta a Bandita becenevet- 7 hónaposan. :-)
Bocs,ha hosszú voltam! Annyira jó vissza emlékezni ezekre!! Imádtam a pocakos létet,imádtam mikor megkapták a nevüket... Imádok anyának lenni!! :-)
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kislányt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!