Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy hívják a kislányotokat?...

Hogy hívják a kislányotokat? Ki választotta a nevét és miért?

Figyelt kérdés
Köszönöm, ha leírod. (Annyira nehezen találok igazán nekem tetsző nevet... )
2012. ápr. 6. 20:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Anna: Férjem kedvenc neve,( mikor még csak haverkodtunk, megmondta, hogy én szülni fogok neki egy kis Annácskát), engem is, anyukámat is, dédmamámat is, férjem dédmamáját is így hívnak/hívták. Férjem mamájának is ez volt az egyetlen kívánsága, hogy mivel neki nem született lánya, legalább egy unokája legyen Anna. Nem lett, így azt kívánta, hogy legalább egy dédikéje legyen az. Mi úgy döntöttünk több szempont miatt is. Így mindenkinek jó. :)

Erzsébet: Anyósomat hívták így, és az ő emléke miatt mondtam a férjemnek, hogy szeretném ha ezt a nevet is adnánk a kislányunknak. Így ő is, én is döntöttünk. :)

2012. ápr. 6. 21:23
 12/30 anonim ***** válasza:
Gréta Anett!Én választottam!Nekem tetszett több név is de a Páromnak csak ez az egy!De nagyon illik rá!!!Mi imádjuk a nevét remélem egyszer ő is....
2012. ápr. 6. 21:31
 13/30 anonim ***** válasza:

Petra,én választottam.Amikor összejöttünk megbeszéltük,ha egyszer lesz babónk akkor Petra,vagy Bence lesz.Az elsőt be is tartottuk,de a pocaklakónk Balázs lesz.

30+5hkm

2012. ápr. 6. 21:44
 14/30 anonim ***** válasza:

Nálunk mindkét kiscsajnál feldobtam egy csomó nekem tetsző neveket. Majd a család választott. Így mindenkinek tetszenek a nevek. Nagyobbik lányom Luca, a kisebbik Kata.

Viszont fontos volt számomra, hogy a szülinaptól messze legyen a névnap, ne lehessen össze-vissza becézgetni, önmagában is jó hangzása legyen, és illen a hosszú vezetéknévhez.

2012. ápr. 6. 21:48
 15/30 anonim ***** válasza:
Kira. Én választottam, páromnak is tetszett. Még most is tetszik, de nagyon gyakori név, most már nem biztos, hogy ezt adnám/adnánk.
2012. ápr. 6. 21:52
 16/30 anonim ***** válasza:

Az egyik Dorina, a másik pedig Alíz.Mindegyiknél írtam fel egy csomó nevet, de egyik sem tetszett apának.A kórházba menet döntöttük el mindkettőt.Hirtelen jött az ihlet:D Muszáj volt.

Tényleg nagyon nehéz választani.A neveket sokszor kimondtuk a vezeték névvel együtt, hogy eldöntsük illik-e hozzá.

2012. ápr. 6. 22:07
 17/30 anonim ***** válasza:

Alíz

Az apukája választotta ezt a nevet, mert szerinte ez a legszebb lánynév. Szerintem is, számunkra legalábbis mindenképpen. :)

2012. ápr. 6. 22:42
 18/30 anonim ***** válasza:

Luca. Közös megegyezés volt. Nekem tetszett még a Petra, de a párom azt kilőtte. :) Mindenképp rövidet szerettünk volna.

A listán pedig ez a 2 név szerepelt.

Ha országos szinten nézzük, elég gyakori, de nálunk a faluban pl. még sosem hívtak, és rajta kívül most sem hívnak senkit így.

2012. ápr. 6. 22:48
 19/30 anonim ***** válasza:
Andrea, engem is így hívnak, és Dóra, ezt is én választottam, mert apa nem tudott dönteni.
2012. ápr. 7. 07:44
 20/30 anonim ***** válasza:
Zsófia a nagyobb. Ez egyértelmű volt mindkettőnknek tettszett . Még terhesség előtt eldöntöttük. A kicsi Lilla. Itt több név is volt a listámon,de apának egyik se tettszett.
2012. ápr. 7. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!