Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen mennyiségű ruhától...

Milyen mennyiségű ruhától számít jólöltözöttnek a gyerek az iskolában?

Figyelt kérdés

Manapság cikinek számít, ha egy gyereknek csak 5 db felsője van, vagyis minden héten egyszer látják rajta a többiek ugyanazt a ruhadarabot? Mert régen még normális volt, hogy 5 felsővel, 2-3 nadrággal rendelkezett egy gyerek.

Na, de mi a helyzet ma?

Kell-e pl. 10 darab felső, és 5 db nadrág ahhoz, hogy megüsse a gyerek az átlagot? Vagy kevesebb is elég? Netán több?

2012. ápr. 5. 16:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Jól öltözöttnek nem a ruhák mennyiségétől számít a gyerek.

Van olyan gyerek akinek halomban állnak otthon a ruhái és mind elnyűtt, kikönyökölt, agyonmosott stb.

És van olyan gyerek akinek sokkal kevesebb ruhája van, de a sokkal kevesebb az olyan is.

Pl. én is gyakran vásárolok turkálóban a lányomnak, főleg amíg ennyire gyorsan nő nem fogok neki 5-6000 ezerért nadrágot venni amikor megkapom 500-ért és használja 3-4 hónapot.

Nem sok ruhája van a lányomnak, viszont nagyon megnézem a minőségét hogy mit veszek neki. És mindig variálom.

Ha egyik nap pl. a sárga nadrág volt rajta x felsővel, akkor az a sárga nadrág pl. 2 nap múlva lesz rajta legközelebb egy másik pólóval.

Télen 3 db vastag bélelt nadrágja volt/van és azt variáltam neki.

A tanárnő viszont rendszeresen dicsérgeti nekem hogy mindig milyen csinosan öltözik a lányom, hol veszem neki a ruháit... eddig még nem árultam el neki hogy találtam egy turkálót ahol a gyerekruhák db-jait 50 ft-ért adják, és van közte adidas, h&m, one by one, nike,c&a, diddl, little joule stb.

2012. ápr. 5. 18:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Én is 30-as vagyok. Amikor tizenéves voltam, akkor nyíltak nálunk (vidéki megyeszékhely) az első turkálók, előte meg ugye még szocializmus volt, szóval nem ilyen árak voltak... Nekem gyerekként sem 5 felsőm volt, ill. most is jóval több van, és a gyerekeimnek is. Nekem 3 gyerekem van, még nem járnak suliba. Én is vásárolok turiban, bababörzén, és szoktunk kapni kinőtt ruhát 2-3 ismerőstől, de szoktam új dolgokat is venni, figyelem az akciókat. Pl. C&A-ban, H&M-ben, Tescoban.

Azért sem gondolom, hogy 5 felső elég lenne, mert én pl. csak heti 2x tudok mosni (sokat dolgozom), viszont egy gyerek simán összekoszolja magát napközben, szóval nem lehet úgy számolni, hogy napi 1. Hétvégén is kell valamit felvenni. Vagy ha elutaztok pár napra valahová, akkor ott sem mosol, szóval szerintem is 10-12 felső azért kell. Persze kabátból elég 2 is. Én is próbálok egymással jól variálható dolgokat vásárolni.

2012. ápr. 7. 18:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

én is 30 as vagyok :) 2 gyermekem van. Olyan turkálókba járok ahol jobb minőségű márkés használt ruhákat kapni. 600-800 FT/ db a felső és 1000-1200 Ft/ db nadrág.

Valódi bőrcipő zárt: 2500-3500 FT/ db

Mivel újra nem telik, így ugyanazt a műrkát , minőséget inkább így szerzem be. Mindig jól öltözöttek a gyerekeim és több szettjük van így , mintha nem másodkézből venném.

2012. ápr. 7. 19:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

En a veglet vagyok van uj markas draga ruhank is, de van turis is bőven. 6 eves fiam van nekem a jól oltozottsege abban rejlik ha osszhangban van amit visel es a meretes a szabas is pont jo. Ezt azert mondom mert o magas vekony a turis cuccokkal meg gyakran az a bajom, hogy pl a next (ami van sok turiban) jo marka de a szabasa a meretezese nem az en fiamnak valo. En szeretek neki a zaraban vasarolni, ha van akcio ott is megeri, mert jo a minoseg es pl 116 es 122 helyett 118 as a meret amit o mar 2 eve tud hordani. Igy mar megeri nala a dragabb holmi. Ilyen meg nekunk melegitoben az adidas is en hagyom benne jatszani ezt meg nem birta kiterdelni, pedig van benne energia.

Szoval a kerdesre valaszolva, van 5 zara rovid ujju poloja, kb ugyanennyi hoszu ujju szinten zara. Ezeket varialom neha kivul van a rovid ujju neha belul. Van meg 5-5 olcsobb tescos vagy turis is mindegyikbol. Van kapucnis pulcsibol 1 zara 2 adidas 2 turis. Van ket teli kabi egyika zara masik turis. 2 tavaszi kabi, egy pufi melleny. Van 3 adidas melegitonaci, es 4-5 zaras. Farmer csak egy van az vogele, es 2-4 vastag teli naci. Ujatlan polo legalabb 10 van azok inkabb turisak vagy tescosak. Rovidnaci 3-4 zaras a tobbi turis oszesen legalabb 15. Van 3 vekony hosszu naci h&m es. Van ket csini ingje ezek is zara. En altalaban 2szer egy evben egyszerre vasarolok neki tobb rucit. Sapi alsonemu triko zokni ebbol sok van foleg tescosak. Cipobol is van minden evszakra egy sportos meg egy csinibb, es oviba kinti jatszos cipo.

2012. ápr. 7. 20:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 8. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!