Jár GYES ha a terhesség alatt végig csak szociális ellátást kaptam, mert a munkáltatóm elbocsájtott és veszélyeztetett terhesként nem tudtam munkát keresni? És ha nem GYES akkor mi jár?
Gyes alanyi jogon jar mindenkinek,igy neked is!Ugyanigy a csaladi potlek is!
Ezeket nem kotik semmihez!
Ha volt munkaviszonyod akkor tgyas 24 hetig, majd gyed es gyes.
Ha nem,akkor egybol gyes!
Nem. Ha már az önkormányzattól kapsz ellátást, a tb-d rendezve van, de az nem jelent biztositottságot. Ha a munkanélküli JÁRADÉKOD lejárta után 42 napon belül szülsz, akkor jár Tgyás, viszont GYED nem. Ha már a 42.napon túl vagy és úgy szülsz, akkor nem jár TGYÁS sem.
Azt kellett volna csinálnod, hogy nem rögtön elmenni munkanélkülire, hanem úgy számolgatni-okoskodni, hogy a szülés napján még kitartson a munkanélküli járadék, és akkor TGYÁSt is és GYEDET is kaphattál volna.
Én is igy fogom csinálni, bár nekem alig másfél hónapig jár a munkanélküli járadék. És azt hiszem a mx.időtartam 3 hónap.Nem értem te hogy kaphattad fél évig. Az is lényeges,hogy Járadékot kap a munkaügyi kp-tól, és ne munkanélküli SEGÉLYT mert az nem számit biztositási időnek.
Valószinüleg te 25ezer gyest és 12ezer családit fogsz kapni. Remélem érthetően leirtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!