Milyen tünetekkel viszed a gyereked orvoshoz?
amióta ovis, és olyan betegség éri el, amitől nem tud menni oviba, akkor viszem dokihoz, mert kötelező.
2 évesednek csillapítsd a lázát, a köhögését. Ha beteg vagy te is étvágytalan, csendes kedvetlen vagy igaz?
Egyébként mit szerettél volna, hogy kórházba utalja???
Én ennyivel nem viszem, max felhívom. Ha már 4. nap is lázas és nem látom rajta hogy picit jobban lenne, akkor viszem, nameg ha fáj a füle, vagy látom hogy bedurrantak a mandulái.
3 napig úgysem javasolják az antibiotikumot, legalább is a mi dokink nem ad ennyire gyógyszert. Addig meg tudod otthon kezelgetni calcimusccal, orrcseppel, lázcsillapítóval. Lehet egy egyszerű vírus, amiből kilábal 3-4 nap alatt, és nem közben nem fertőz meg egy egész várónyi embert, vagy ő nem szed össze még egy nyavalyát az amúgy is gyenge immunrendszerével.
Ilyen tünetekkel egyszer mandulagyulladása, egyszer meg 'csak' enyhe torokgyulladása volt a lányomnak.
Mivel nem tudhatom, hogy mi baja, és nem vagyok orvos, ezért 2 nap láz után én is elvinném dokihoz. Engem különösebben nem érdekel, ha a doki hülyének néz. Az a dolga, hogy megvizsgálja.
Amúgy mikor mandulagyulladása volt (csak még nem tudtam hogy az) én is feltettem itt egy kérdést, hogy ezekkel a tünetekkel vigyem-e dokihoz, mire azt a választ kaptam, hogy tök felesleges.
Most már tudom, hogy nem feltétlen az.
én elviszem őr orvoshoz egy nap láz után is, mert bölcsis és nem veszik bég hőemelkedessel sem..
És a fiamnál is volt enyhe láz mellett tüszős mandulagyulladás, tehát a láz nem játék.
Ha nincs láz "csaK" nátha orfolyás köhögés...Akkor én sem!Már ilyenkor fel sem hívom,tüneti kezelés...Nyilván ha 2-3 nap alatt nem javul,akkor legalább felhívom,és max azt mondjavigyem le...
De ha LÁZAS én azonnal viszem!Elsőnap!Nem vagyok gyógyszerpárti,de a dokinőnk sem,de ha lázas Ő is szereti látni!Ha "csak" vírus akkor is!
Nekem tetszik ez ahozzáálás,szerencsések vagyunk a dokinkkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!