Ilyenkor mit mondtok gyermeketeknek?
A tegnap este 3 éves 4 hónapos kisfiammal, állatos könyvet nézegettünk. Mindenről elmondtuk, hogy hol lakik, mit eszik, megszámoltuk miből hány van, aztán a hangjukat is utánoztuk. Eljutottunk a nyuszihoz és anyuci tudománya bedöglött. Elmondtunk róla mindent ugyanúgy, mint a többiről, aztán a hangutánzásnál feltette nekem a költői kérdést: "Anya a nyuszi hogy csinál?" ÉS nem tudtam rá válaszolni, nem tudtuk utánozni. Egyelőre annyit válaszoltam, hogy napokba elmegyünk bátyámékhoz, ott vannak nyuszik és meghallgatjuk, hogy csinálnak. De addig, mert ez kb. két hét múlva lesz. Ha újra megkérdezi, mert ő olyan, hogy nem hagy békén az ilyesmivel, mert anya mindent tud.
Légyszi, valami ötlet?
Hát előbb utóbb be kell vallanod, hogy "anya sem tud mindent". :o)
Amúgy én azt szoktam mondani, hogy makognak. Meg hogy nem hangoskodnak, csak sokat "szimatolnak" az orrukkal.
Jönnek ennél húzósabb kérdések is még majd... :D
Szimatolnak, ez a jó amit az első válaszoló is írt.
Ezt meg tudod mutatni neki hogyan.
Hangot nem adnak a nyuszik, csendben vannak, rágcsálnak.
És igen.. lesznek ennél húzósabb kérdései is majd. Egyik-másiknál mi is csak nézünk a párommal egymásra hogy most mi van?!
Nálunk épp a menstruáció és a baba fogantatása a téma így 11 évesen... nem épp a legegyszerűbb...
Tetszik az anya sem tud mindent válasz :D ez később még nekem is jól fog jönni, de egyelőre itt még nem tartunk.
Én a múltkor a dinoszaurusznál kotkodácsoltam, hirtelen az jutott eszembe, persze ez később probléma lesz, majd jól összekavarom azt a szegény gyereket.
Na, ilyemkor örülök, hogy mekünk van nyuszink :)
Mozgas az orrod és szuszogj közbe, az tökéletes lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!