Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit mondtok gyermeket...

Ilyenkor mit mondtok gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

A tegnap este 3 éves 4 hónapos kisfiammal, állatos könyvet nézegettünk. Mindenről elmondtuk, hogy hol lakik, mit eszik, megszámoltuk miből hány van, aztán a hangjukat is utánoztuk. Eljutottunk a nyuszihoz és anyuci tudománya bedöglött. Elmondtunk róla mindent ugyanúgy, mint a többiről, aztán a hangutánzásnál feltette nekem a költői kérdést: "Anya a nyuszi hogy csinál?" ÉS nem tudtam rá válaszolni, nem tudtuk utánozni. Egyelőre annyit válaszoltam, hogy napokba elmegyünk bátyámékhoz, ott vannak nyuszik és meghallgatjuk, hogy csinálnak. De addig, mert ez kb. két hét múlva lesz. Ha újra megkérdezi, mert ő olyan, hogy nem hagy békén az ilyesmivel, mert anya mindent tud.

Légyszi, valami ötlet?

2012. ápr. 2. 11:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát előbb utóbb be kell vallanod, hogy "anya sem tud mindent". :o)

Amúgy én azt szoktam mondani, hogy makognak. Meg hogy nem hangoskodnak, csak sokat "szimatolnak" az orrukkal.

Jönnek ennél húzósabb kérdések is még majd... :D

2012. ápr. 2. 11:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is úgy tudtam, hogy makog, amíg egy bábszínész egy bábos tanfolyamon azt mondta nekünk, hogy mutassunk neki egy olyan nyulat, ami makog! :)))
2012. ápr. 2. 11:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szimatolnak, ez a jó amit az első válaszoló is írt.

Ezt meg tudod mutatni neki hogyan.

Hangot nem adnak a nyuszik, csendben vannak, rágcsálnak.

És igen.. lesznek ennél húzósabb kérdései is majd. Egyik-másiknál mi is csak nézünk a párommal egymásra hogy most mi van?!

Nálunk épp a menstruáció és a baba fogantatása a téma így 11 évesen... nem épp a legegyszerűbb...

2012. ápr. 2. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is játszottam így a fiammal..:) A nyuszit én megoldottam úgy,hogy amikor a hangutánzásnál tartottunk,elkezdtem az orromat fel le mozgatni mint a nyuszik,és szuszogtam..Amikor élőben látta a nyuszit,a fiam rögtön mozgatni kezdte az orrát,ahogy tanultuk...:)Néha ha nem tudtam milyen hangot adnak ki az állatok,akkor a jellegzetes mozgásukat mutattam meg.Ahogy a hernyónak is.(neki még hangja sincs...)
2012. ápr. 2. 11:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A nyúlnak sikító hangja van, máramikor van.
2012. ápr. 2. 11:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mit jelent a rázós kérdés. Ez is a napokban történt, hogy megkérdezte tőlem, hogy anya te, hogy pisilsz, ha nincs fütyid? Na ez ennél meredekebb volt.
2012. ápr. 2. 11:51
 7/12 anonim ***** válasza:

Tetszik az anya sem tud mindent válasz :D ez később még nekem is jól fog jönni, de egyelőre itt még nem tartunk.

Én a múltkor a dinoszaurusznál kotkodácsoltam, hirtelen az jutott eszembe, persze ez később probléma lesz, majd jól összekavarom azt a szegény gyereket.

2012. ápr. 2. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez volt, csak rókával. Én azt mondtam, hogy úgy tudom, a róka nem mond semmit. De amúgy nyugodtan meg lehet mondani, hogy "nem tudom", felajánlani, hogy utánanézünk, megkérdezünk valakit. Nincs abban semmi szégyen :)
2012. ápr. 2. 12:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Na, ilyemkor örülök, hogy mekünk van nyuszink :)

Mozgas az orrod és szuszogj közbe, az tökéletes lesz!

2012. ápr. 2. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Én sem tudtam a rókát, így átmentünk a szomszéd bácsihoz, ő nyugalmazott erdész-vadász (vagy ilyesmi) és ő azt mondta, hogy ilyen ugatáshoz hasonló hangot adnak ki a rókák, meg én az őzeket és a szarvasokat nem tudtam, vagyis tudtam, hogy van a szarvasbőgés, de hogy azzal is kommunikálnak azt nem tudtam.
2012. ápr. 2. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!