Miért olyan nehéz a férfiakat meggyőzni a gyerekvállalásról?
A férfiak (szerintem, nálunk így volt) jobban aggódnak az anyagi biztonság miatt, pl. legyen ház, autó, biztos jövedelem, hisz majd nekik kell eltartani a háztartást! Másrészről, oda a "függetlenség", sokan félnek a gyermeknevelés súlyától, a felelősségtől!
Amíg ezek nincsenek meg, addig nehéz őket rávenni! A másik meg nem szabad erőltetni, maguknak kell, hogy ráébredjenek, készek apának lenni!
26 hkm
Mond el neki az érveidet, miért szeretnél már gyereket.
És kérdezd meg ő miért nem szeretne még. 27 évesen a jól megvagytok akkor szerintem itt az ideje. De ez az én véleményem.
22/L/16+1 hkm
Az én férjem 29, én 25 éves vagyok. Tavaly volt az esküvőnk, és én mondtam neki, hogy nagyon szeretnék babát. Nem örült neki , mert még várni akart, kb fél-1 évet. De megmondtam neki, hogy ha együtt akar lenni velem, akkor nem húz óvszert, amúgy se szeretem. Annyira nem tiltakozott :)
3 hónapra rá állapotos lettem, de sajnos a baba nem maradt velünk. 8 hetesen elvetéltem.
Azóta ő is nagyon várja, hogy leteljen a tiltási idő, és újra lehessen kisbabánk.
Ez egy jó kérdés.
Magyarországon szerintem egy divat is föleg férfiak körében, hogy fel kell valamit mutatni. Ismerek megannyi párt akik habár hitelböl de van lakásuk, jó munkahelyük, de még 30 alatt nem akarnak gyereket. Sokszor kérdezem öket miért nem, és mindig az anyagiak a kifogás, de szerintem sokan félnek hogy na mit szolnak a többiek hogy 30 alatt gyerekem lett.
Szerintem az anyagiak miatt tartozkodik.Nem biztos,hogy nem szeretne csak fél a jövőtől,ami elég bizonytalan s talán igaza van.
Nekem mondjuk könnyű volt megfűzni a férjemet.
Most 2 lányunk s 2 fiúnk van.
5.-et már anyagi okok miatt se vállalnánk be.Így most jó a felállás.
4 gyerkőc anyukája
Az én gyermektelen férfi ismerőseimnél az 1. helyen a függetlenség elvesztése áll. "Tényleg nem tehetem azt és akkor, amit és amikor akarom?" "Éjszakázni kell? De hát hogy? Azt mondják egy pici csak eszik meg alszik."
2. helyen az anyagiak állnak... mi lesz ha...
3. helyen pedig konkrétan attól félnek, hogy a feleségnél a gyerek lesz az első és ők háttérbe szorulnak
Sajnos manapság a fiatalemberek nem tudom, mi a csodára várnak! A mi szüleinknél még nem ez volt. Viszont én is kb. abban a helyzetben voltam, mint Te. Nyaggatni nem érdemes, de azért beszélgessetek róla, ha tudtok, hétha eloszlanak a félelmei. Az én férjem anno mindig is szeretett volna gyereket, de egy meghatározatlan későbbi időpontban. A házassággal is így volt. Gondolom az anyagiak miatt akart várni (a gyerekkel), meg félt az ismeretlentől, és attól is, hogy a gyerek mellett válik végérvényesen felnőtté az ember. Az már "igazi" felelősség! Nemcsak magáért, hanem egy másik emberért felel.
Nem védekeztünk igazán, terhes lettem. Nagyon boldog volt, amikor beszámoltam neki a teszt eredményéről! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire örül majd! Azóta mindig mondogatja, hogy nem érti, hogy mások (pl. a barátaink) miért nem vállalnak gyereket. Mert nem is jár akkora lemondásokkal, olyan természetes, hogy Ő van nekünk. Szóval most már ezen a véleményen van, mert már nem ismeretlen neki a helyzet.
Előtte is szerettük egymást, de most már nem is tudom elképzelni az életünket nélküle, csak csodáljuk, hogy milyen szépen fejlődik.
Ti házasok vagytok?
Nem minden férfit lehet "meggyőzni" erről. Van, amelyik inkább elszalad. Apukámat pl. anyukám meg tudta győzni arról, hogy már szeretné a második gyereket a szerinte megfelelő korkülönbség miatt, pedig apukám még várt volna. De az elsőt mindketten akarták, vagyis jött magától.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!