Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám meggyőzni a...

Hogyan tudnám meggyőzni a barátnőmet, hogy a szülés nem a világvége?

Figyelt kérdés
A legjobb gyerek kori barátnőmről van szó. Szereti a gyerekeket és elvileg szeretne is, de fél a terhességtől és a szüléstől, és az első évtől:-( A férje már nagyon vágyik a picire mindig mondja is Neki. Amikor nálunk vannak nem tudnak betelni a fiammal, de egy ideje inkább meg se fogja, mert nem akarja érezni azt az érzést, amikor oda bújik a baba. Nem tudom hogyan győzzem meg. Mondtam neki, hogy ráfog menni a házassága is, hiszen valahol minden férfi apa akar lenni. De látja, hogy csíkos a hasam, meg megnyúlt a bőr, nincs annyi időm önmagamra(ez nem a bombanő időszak), a mellem is más és meghíztam. Ezek mind elrémítik:-( Hiába mondom, hogy milyen jó érzés a anyának lenni és mindent megér, és már várom az újabbat. Mesélek neki arról, hogy van, aki még vékonyabb lesz, vagy csinosabb szülés után. Fél a szülés fájdalmától, és attól, hogy mihez kezd majd egy gyerekkel. Már arra is gondoltam, hogy nem erőltetem a dolgot, maradjon Ő a gyerek, de meddig?
2010. ápr. 12. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyon nehéz dolog... ha valaki ennyire mélyen fél valamitől, akkor nagyon nehéz lenne meggyőzni az ellenkezőjéről. Erőltetni semmiképpen nem szabad, mert csak még görcsösebb lesz tőle. Ezeket a félelmeket és gátakat neki kell ledöntenie. Ha pedig nem sikerül...hát előfordulhat. DE ha most belekényszerítitek pl. egy terhességbe, árthat is a babának, mert nem lehet 9 hónapot félelemben, rettegésben, leélni, úgy hogy nem akarta őszintén.
2010. ápr. 12. 09:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak,ha bele lesz kényszerítve azzal nem lesz előrébb,sem ő,sem a férje,sem a baba.

Amúgy vannak neten nagyon jó szüléstörténetek,amik nem rémítik el a ember lányát.Pl. a Hoxán nagyon sok van.Mutasd meg neki.

És mond el,hogy a szülés nem feltétlen rossz és fájdalmas,a terhesség sem.Nekem pl. gond nélküli terhességem volt,és a szülés a vajúdással nem tartott összesen 2 óráig.És ugyan úgy nézek ki mint előtte.

2010. ápr. 12. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy a barátnőd nem eléggé érett a gyerekvállalásra. Ezt erőltetni tényleg nem lehet, sem neked, sem a férjnek, sem a családnak... Minden nőnek egyszer eljön a pillanat, amikor TÉNYLEG vágyik arra hogy gyereke legyen. van akinél előbb, van akinél később. Addig is ajánlom figyelmébe Vavyan Fable: a Hold forró jegén c. könyvét (Halkirálynő sorozat 6. könyve, de mindegyik nagyon jó) a téma ugyanez, játékos könnyedséggel.
2010. ápr. 12. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:

nem mindenkinek lesz csíkos a hasa, a csíkok kialakulása ellen pedig lehet venni krémeket. a terhesség alatti hízás is szerintem alkatfüggő, én pl. 50 kg voltam mikor terhes lettem, szülni 70 kg-mal mentem be. én szerencsés voltam , engem császároztak, mert farfekvéses volt. a szüléstől én is rettegtem, én sem akartam szülni. a kilok hamar lemennek, főleg ha valaki szoptat. 1 év alatt visszanyerhető a régi alak, én másfél éve szültem és most vagyok 54-55 kg. szóval csak 4-5 kg felesleg van rajtam, de remélem lemegy. :)

az embernek mindig arra van ideje, amire szán. :) én ha megyek valahova, mindig megcsinálom a hajam és kisminkelem magam, szépen felöltözök. addig a járókába teszem a gyereket vagy az apjára bízom. szerintem gyerek mellett is lehet jól kinézni!!!

2010. ápr. 12. 09:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Ha utcára megyek én is csinosan megyek ki:-) Én is arra gondoltam, hogy nem erőltetem a dolgot, köszi az eddigi válaszokat:-)
2010. ápr. 12. 09:40
 6/6 anonim ***** válasza:

én is ugyanugy vagyok mint a barátnőd...:(

képtelen vagyok meggyőzni magam hogy szüljek. Mondjuk nekem nincs férjem "csak" barátom :)

30/N

2010. okt. 12. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!