Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meghívhatlak titeket egy...

Meghívhatlak titeket egy helyesírás party-ra?

Figyelt kérdés

Egy hely, ahová érdemes néha visszanézni :)

Ha bizonytalan vagy, akkor azért, ha van mit kiírnod, akkor azért. Csokorba szedhetnénk a helytelenül leírt szavak helyes változatát, hiszen Anyukák vagyunk, akiknek a magyar házit is át kell nézni néhány év múlva.

Akkor kezdem:

BEVÁLT - 1 L és nem kettő

MEGIJEDTEM - pontos J és nem ly

LESZ - 1 sz és nem kettő

EGYIK - 1 gy és nem kettő

MÉHSZÁJ - pontos J és nem ly

2009. jún. 13. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy zavaró, pedig a "de viszont" nem szabálytalan. Nyelvi babonák témakörben rá tudsz keresni neten, én már álmos vagyok hozzá, de ha lesz energiám, teszek majd be egy linket.
2009. jún. 13. 23:09
 42/76 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki rémálmokra vágyik, találtam egy kérdést:)))))

"Van egyaltalan ojan program amivel eloben lehet halgatni a beszedet? Vagyis egy ojan hogy rogtona hangfara menyen a hang, es hogy zen is mehesen kozben! Ha van akkor agyatok linket vagy ha van akkor msene elintezuk"

2009. jún. 13. 23:11
 43/76 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk voltak itt elég szőrszál hasogatók is, mert nem hiszem, hogy interneten akkora katasztrófa lenne a rövidítés, de a durvákon jókat mosolyogtam, amire azt írták, hogy innen vannak.

(amúgy nekem is van helyesírás ellenőrzőm :D)

2009. jún. 13. 23:53
 44/76 anonim ***** válasza:
77%

Minden leírtatok, amit szerettem volna. Talán ezeket nem láttam: lax, kex, oan, vok.

A hós (hónapos helyett) teljesen szabályos egyébként, a tápszerre is "6 hó" van írva, és a havit is használjuk hónapi helyett. A hó teljesen jó.

A hogy helyett a h-t én például gyakran használom, ha telefonról írok. A vagy helyett a v-t, a valaki helyett a vki-t,...

Erről jut eszembe: telo, telózok.

Nilon, nájlon. Bojler. Akumlátor, akumulátor. Teknika, esetleg tecnika.

A rengeteg PS és PC játék helyett vehetnének a kedves szülők pár könyvet a csemetéknek!

2009. jún. 13. 23:59
 45/76 anonim ***** válasza:
100%

Van msn em. És mindig relytve vagyok. Mert nem merek meg kezdeni beszélgetést a szija mizu meg nem kéne. Hogy kezdjek el egy beszélgetése msn en? [Tudom hülye kérdés de tényleg nem tudom. ]

Gyönyörű... :D

2009. jún. 14. 00:34
 46/76 anonim ***** válasza:
100%
Na ez se semmi! Össze se tudom számolni hirtelen a hibákat... "En egy 28 éves fiu wok és sikerült lettennem nagymotorra a vizsgát ˙ (ötödszörre) eddig 1 125-ös robogóm volt és most szeretnék venni 1 suuki gsx-1300r hayabusa vagy 1 kawasaki zzr-1400 tipusú motort ti melyiket ajánlanátok?" Egyébként azt hittem, a wok egy edény... Ja, és az "egyépként" szó is tetszik, azt másutt olvastam. 27L
2009. jún. 14. 01:02
 47/76 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen kedvencem: hüje a hülye helyett :D
2009. jún. 14. 01:09
 48/76 anonim ***** válasza:
100%
"meek tanulni" :D
2009. jún. 14. 01:09
 49/76 anonim válasza:
100%
tenyleg elszomorito hogy sok anya nem tud helyesen irni:S
2009. jún. 14. 03:49
 50/76 anonim ***** válasza:
100%

23:59-es vagyok.

Ezt megcsináltátok már?

Én azt hittem, hogy tudok helyesen írni, de csak 80 pontom lett. :(

Próbáljátok ki!

[link]

2009. jún. 14. 08:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!