Meghívhatlak titeket egy helyesírás party-ra?
Egy hely, ahová érdemes néha visszanézni :)
Ha bizonytalan vagy, akkor azért, ha van mit kiírnod, akkor azért. Csokorba szedhetnénk a helytelenül leírt szavak helyes változatát, hiszen Anyukák vagyunk, akiknek a magyar házit is át kell nézni néhány év múlva.
Akkor kezdem:
BEVÁLT - 1 L és nem kettő
MEGIJEDTEM - pontos J és nem ly
LESZ - 1 sz és nem kettő
EGYIK - 1 gy és nem kettő
MÉHSZÁJ - pontos J és nem ly
Ha valaki rémálmokra vágyik, találtam egy kérdést:)))))
"Van egyaltalan ojan program amivel eloben lehet halgatni a beszedet? Vagyis egy ojan hogy rogtona hangfara menyen a hang, es hogy zen is mehesen kozben! Ha van akkor agyatok linket vagy ha van akkor msene elintezuk"
Mondjuk voltak itt elég szőrszál hasogatók is, mert nem hiszem, hogy interneten akkora katasztrófa lenne a rövidítés, de a durvákon jókat mosolyogtam, amire azt írták, hogy innen vannak.
(amúgy nekem is van helyesírás ellenőrzőm :D)
Minden leírtatok, amit szerettem volna. Talán ezeket nem láttam: lax, kex, oan, vok.
A hós (hónapos helyett) teljesen szabályos egyébként, a tápszerre is "6 hó" van írva, és a havit is használjuk hónapi helyett. A hó teljesen jó.
A hogy helyett a h-t én például gyakran használom, ha telefonról írok. A vagy helyett a v-t, a valaki helyett a vki-t,...
Erről jut eszembe: telo, telózok.
Nilon, nájlon. Bojler. Akumlátor, akumulátor. Teknika, esetleg tecnika.
A rengeteg PS és PC játék helyett vehetnének a kedves szülők pár könyvet a csemetéknek!
Van msn em. És mindig relytve vagyok. Mert nem merek meg kezdeni beszélgetést a szija mizu meg nem kéne. Hogy kezdjek el egy beszélgetése msn en? [Tudom hülye kérdés de tényleg nem tudom. ]
Gyönyörű... :D
23:59-es vagyok.
Ezt megcsináltátok már?
Én azt hittem, hogy tudok helyesen írni, de csak 80 pontom lett. :(
Próbáljátok ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!